manix Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 A co ma się dziać? filtr jakich dziesiątki . Jak tak lubisz tą markę to kup sobie jeszcze MA7823 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) ja mam 33-2375 bardzo dobre, ale trzeba umieć serwisować!! Co do M1-108 to nie filtr jakich dziesiątki -większy ByPass,wzmocniona puszka filtra, grubsza blacha,i włóknina filtrująca . A dziesiątki to bypass przymocowana sprężyna,albo brak -żenujące nawet Mann Filter tak ma ,i filtracja przez Papier. Edytowane 24 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Po wkręceniu M1-108 przejechałem już 5500 nic złego się nie dzieje ,nie przecieka ,nie rozerwało go ,kontrolka oleju się nie zapala,mignie tylko przy zapalaniu No sam widzisz, Masz "miganie przy zapalaniu". U mnie żadnego migania nie ma. Z chwilą początku obrotu wału przy zapalaniu, kontrolka gaśnie i nie miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Czesław nic nie miga ,napisałem że mignie podczas zapłonu silnika gaśnie Jak by migała podczas jazdy to bym dostał migotania przedsionków................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Edwardzie, oto odpowiedż producenta (Mobil1) na pytanie ,kto produkuje dla nich filtry oleju ,kabinowe i powietrza: es.Mobil 1 Extended Performance, Mobil 1 oil, Mobil oil, and Mobil air and cabin air filters (collectively, the “Mobil Branded Filter”), manufactured by Champion Laboratories, Inc. (“Champion Laboratories”), are warranted to be free from defects in material and workmanship. Any Mobil 1 Extended Performance oil filter proven defective during the engine or equipment manufacturer’s recommended service interval (or up to 15,000 miles of guaranteed protection when combined with fully synthetic motor oils) will be replaced at no charge by Champion Laboratories. Any Mobil 1 oil, Mobil oil, or Mobil air and cabin air filter proven defective during the engine or equipment manufacturer’s recommended service interval will be replaced at no charge by Champion Laboratori Tak jak myślałem ,jak to zwykle bywa robi je podwykonawca CHAMPION Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Troszku się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Nie widzę żadnej różnicy ,poza sygnaturą ORI producenta (1) i kolor by wyrożnić firmę Coś jak Mahle/Knecht to samo w innych kolorach Nawet znacznik jest ten sam (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Poza tym nawet jeśli by się minimalnie różniły to nie zmienia to faktu, że to produkt tej samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Widać różnice w uszczelce za otworami ta duża płaska ,w Championie cienka zwykła guma. A w M1 -108 czerwona grubsza i wykonana z silikonu , a to jest różnica!! Co do symboli wybitych na moim jest to- Y i 3 Edytowane 24 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Oj Edziu ,my obalamy mity ,a ty dalej swoje. To jest filtr champion do tiidy 1.6 benzyna CHAMPION F129/606 lub tańszy CHAMPION F119/606 PRZYTOCZONY W FILMIKU TO luber/finer http://www.luberfiner.com/catalog/part-detail.aspx?id=000277173&partno=PH2876 a tu dla mnie wzór MAHLE ORIGINAL OC 1052 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Co by nie pisać- champion luber,mahle to wole jakość tego co teraz mam PS 1008 niż made in papierzak china ASO i nawet Mann 67/1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A ja dziś postanowiłem, że nie będę kombinował z wyszukiwaniem nie wiadomo jakiego oleju, tylko nabyłem Castrol EDGE 5W30. Auto pojedzie do ASO, gdzie dostanie oryginalny filtr Nissan... I tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Ranger masz nerwy ze stali Ja bym rady nie dał no seppuku normalnie bym popełnił Edytowane 24 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Stosuję od wielu lat w micrze. Jest O.K. zero problemów ,dokładnie ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 I ja nie kombinowałem. Olej Elf Evolution 5W30 900 SXR 4 l ok. 100 zł ( po raz drugi), filtr oleju Knecht OC 218 ok. 20 zł, uszczelka pod korek spustu oleju ok. 7 zł. Wymiana w prywatnym warsztacie( do ASO Nissana troszkę daleko) 20 zł. Cóż więcej trzeba. Filtr kabinowy i odgrzybianie zrobię na dniach sam. I znowu roczek się pojeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Manix ale co olej czy filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Z magnatec były jakieś przeboje ,nie z tym Nie dać się zwariować .Auto dla mnie ,nie odwrotnie olej , filtr do micry daję filtrona auto ma 10 lat i działa jak lala wystarczy że z tiidą dziwaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 To ja przeokropnie dziwaczę z moją i co się okazuje to ja jestem dla niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Castrola kupiłem w Auchan . Oglądałem wszystkie butelki i zauważyłem, że numery partii zaczynaly się albo od IT albo DE. Wziołem DE . Edziu, Twój związek z Tiidą nie da się ująć w jakiś standardowe ramy . To jest zjawisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Widzisz Ranger jeden idzie do agencji,drugi z litrem do kolegi,trzeci na piwo,a ja idę do Tiidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Taka "Christine" jeśli oglądałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) No jasne ale interceptor maxa bardziej do mnie przemawia no do domu bym nie wracał Zapomniałem Ranger kiedyś z ciekawości patrzyłem ile mój olej kosztuje w Aucham to jeb...cene zasunęli 185zł! Kiedy normalna cena w sklepach z olejami 112zł ! Edytowane 24 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi