kredens Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam Czy ktoś z szanownych użytkowników korzysta może płyt z MP3 w X-Trailu T31 (radio, nawigacja i zmieniarka na 6CD)? Na panelu radia widnieje dumny napis MP3 a mi za każdym razem wyskakuje DISK ERROR przy próbie odczytania dysku z MP3. Standardowe CD (audio) działają jak trzeba. Są jakieś specjalne patenty na nagrywanie płyt / specjalny rodzaj / struktura katalogów? Sprawdzałem kilka różnych - bez sukcesów. Drugie pytanie przy okazji - czy też zauważacie tragiczną jakość dźwięku z radia FM w porównaniu do CD? W żadnym innym samochodzie nie było aż takiej różnicy. Z radia dźwięk jest wyjątkowo "płaski" i nie pomaga tu żadne podkręcanie korektorem czy funkcja "enhance". Z góry dzięki za pomoc i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantic_1 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witaj, Masz całkowitą rację, jakość dźwięku FM w porównaniu do CD beznadziejna. Co prawda przy głośniejszym słuchaniu CD, na tych samych ustawieniach co radio, dźwięk wydaje się przesterowany w zakresie wysokich tonów (chyba że ktoś lubi kłucie w uszy). Natomiast nie miałem nigdy żadnych problemów z odtwarzaniem audio CD i MP3. Utwory nagrywane zarówno w katalogach jak i osobnych plików. Przy nagrywaniu zawsze stosuję minimalna prędkość (płyty różnych firm, od zupełnie tanich, po średnie ceny). Nie mam pojęcia jaka może być przyczyna, że u Ciebie nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82703-nissan-connect-nie-odtwarza-cdmp3/ czy inne mp3 czyta ale nie kapuścińskiego tylko zwykłe utwory w mp3 z innej płyty? Spróbuj nagrać z najmniejszą prędkosćią inną płytę (innej firmy). Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman70 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja nagrywam Nero. Kompilacja cd rom/iso- druga zakladka multisesion: no multisesion, jak zaznaczysz z multisesja dysk jest otwarty i tylko na kompie go odtworzysz; ostatnia zakladka burn: musi byc zaznaczone finalize sesion. reszta raczej nie ma znaczenia, predkosc dowolna. Nie da sie chyba mieszac plikow, jesli jest mp3 to tylko mp3 na plycie. No i oczywiscie staram sie uzywac plytek TDK ew Verbatim...przy okazji- mam kilka TDK wave ktore maja z 15 lat... Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez xman70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Spróbowałem płytek sony i jakichs noname, zamknięcia sesji i braku katalogow. Niestety bez powodzenia. Sprobuje jeszcze moze z verbatimami, innymi plikami. Jeszcze przychodzi mi do glowy problem dlugich nazw w niektorych przypadkach, wiec sprobuje je pozmieniac. Duzo tych mozliwosci wychodzi, praktycznie 10cd do poswiecenia na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Spróbowałem płytek sony i jakichs noname, zamknięcia sesji i braku katalogow. Niestety bez powodzenia. Sprobuje jeszcze moze z verbatimami, innymi plikami. Jeszcze przychodzi mi do glowy problem dlugich nazw w niektorych przypadkach, wiec sprobuje je pozmieniac. Duzo tych mozliwosci wychodzi, praktycznie 10cd do poswiecenia na testy długość nazw nie ma znaczenia, nagraj najniższą prękością- to pomag aprzy zużytych napędach (sprawdzone). CZy to rzeczywiście są mp3 może inny format? flac albo inny vob czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman70 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A czy probowales nagrac wav i odtworzyc? Jakim programem nagrywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam, odtwarzacz w T31 nie odczytuje MP3. Przekonwertuj do formatu audio., chyba wma. Pozdrawiam. Vratko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman70 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam, odtwarzacz w T31 nie odczytuje MP3. Przekonwertuj do formatu audio., chyba wma. Pozdrawiam. Vratko Byc moze twoj. 2008 r z listopada obsluguje Pliki na plycie mam z rozszerzeniem .mp3. Nawet zrzucone z ipoda z rozszerzeniem m4a pomieszane z mp3 sa czytane normalnie...co mnie zdziwilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 dasz zdjęcie tego radia Kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Mój T31 jest z 2007 i bez problemu czyta MP3 (wersja z nawigacją zmieniarką i kamerą cofania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) takie masz np? Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udało się Działająca kombinacja: Płytka CD Titanium Tylko pliki MP3 na płycie (wszystkie pozostałe jpegi/txt itp skasowane) Brak plików w głównym katalogu. Zamknięcie sesji Nie wiem które punkty są konieczne, ale wszystkie razem działają Dzięki wszystkim za pomoc i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hando_83 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 witam, mam podobny problem ale nic nie pomaga cały czas komunikat DISK ERROR, mam radio CY11C, jest to wersja z 6 płytową zmieniarką ale bez wyświetlacza navi itd, może ta wersja odtwarza nie obsługuje mp3?, nie mogę dorwać specyfikacji tego radia, ogólnie jestem załamany, bo wiem już na pewno że żadne emulatory/zmieniarki nie są kompatybilne z tym radiem, a jak się okaże że nawet nie mogę odpalić mp3 z płyty to...ech szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Płyta Cd nie jest taka zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi