Gość Piioter Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam wszystkich Proszę o pomoc w celu zdiagnozowania problemu jaki wystepuje w moim aucie. Problem jaki występuje związany jest z błędnym wskazaniem temperatury zewnętrznej. Czujnik dziś wskazywał temperature początkowo 6 stopni C po około pół godziny wskazał 7 potem znów minęło jakieś 40 - 50 min i temp wskoczyła o kolejny stopień i tak to 12 C natomiast dzis było bardzo ciepło i temp na zewnątrz była około 16-18 stopni C. Problem jest dla mnie dość irytujący bo jeszcze niedawno wskaźnik pokazywał bardzo dokładnie i nizmiernie szybko zmieniał wskazania temperatury. Prosze o wskazanie miejsca gdzie w moim modelu T31 rok 2008 znajduje się ten czujnik? Czy to możliwe że jest on czymś zabrudzony i niepoprawnie wskazuje temperature? Dzwoniłem do serwisu i usłyszalem że w modelu X-Trail, Juke, QQ ten czujnik dość często ulega jakiejś awarii i trzeba mu dać czas czasem około godziny na odpowiednie wskazanie temperatury nie bardzo w to mi się chce wierzyć, bo przecież niedawno temperatura była wskazywana dokładnie i szybko. Bardzo proszę o wszelkie sugesite i podpowiedzi Dziękuje z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 U mnie raz było podobnie. I faktycznie po około 30 min termometr zaczął pokazywać prawidłowo temperaturę. Od tego czasu sytuacja się nie powtórzyła i termometr jest bardzo dokładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantic_1 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dzisiaj miałem podobny problem. O godz. 9 temperatura na wskaźniku 3 st. C., po 3 godzinach na parkingu na słońcu temp wzrosła o 1 st., a następnie w czasie jazdy wzrastała o 1 st. co 15 minut. Jakby były zaprogramowane na dzień dzisiejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.