Ziootek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nigdzie nie znalazłem informacji o tym czy Tiida z benzynowym silnikiem 1.6 ma łańcuch rozrządu czy pasek rozrządu i po jakim pzebiegu należy go wymienić. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Silnik HR16DE ma łańcuch jego się nie wymienia ! Proszę a tak on wygląda http://www.youtube.com/watch?v=BsDG9T8m8lw Ale jeśli będziesz jeździć na jak najwyższym biegu z małą prędkością, czyli po dziadkowemu to go rozciągniesz i kaplica do wymiany! Ile masz przejechane km aktualnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Silnik HR16DE ma łańcuch jego się nie wymienia ! Proszę a tak on wygląda http://www.youtube.com/watch?v=BsDG9T8m8lw Ale jeśli będziesz jeździć na jak najwyższym biegu z małą prędkością, czyli po dziadkowemu to go rozciągniesz i kaplica do wymiany! Ile masz przejechane km aktualnie ? Wielkie dzięki za odpowiedź. "Po dziadkowemu" nie jeżdżę - piąty bieg zapinam dopiero jak się rozpędzę do ok. 90 - 100 km/h. Co do przebiegu, to jak na 5-letnie auto jest on dość nieduży - 41 tys. km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie znam silnika benzynowego nissana , sprzedawanego w PL na pasku (nie mylić z renault np. takim jak mam ja) Być może są ,ale nie spotkałem dotąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Ale ty masz dCi czyli diesla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.