zab9k Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Mam problem z migającym airbagiem. Wiem, że można go zresetować, ale po kilku kilometrach problem wraca. Spowodowane jest to najprawdopodobniej wypinającą się gdzieś kostką, uszkodzonym przewodem(?). Problem wystąpił raz, przed zmianą zawieszenia, teraz, kiedy jest duuuużo bardziej twardo temat jest nagminny. Gdzie szukać problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 To jest non stop powracajaca bolaczka i ja juz przestalem z tym walczyc chyba ze ktos ma faktycznie jakis pomysl jak raz na dobre to usunac - nie wywalajac lampki od poduszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shg Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W instrukcji serwisowej (plik SRS) są schematy migania airbaga do diagnostyki: "WARNING LAMP FLASH CODE CHART". Miałem kiedyś podobny problem i z pomocą tych kodów ustaliłem, że miganie airbaga powoduje poduszka w fotelu pasażera. Nie bez przyczyny lampka zapalała się gdy jechałem z pasażerem Wystarczyło przeczyścić piny w kostce do tej poduchy (z tyłu fotela) i od roku zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W instrukcji serwisowej (plik SRS) są schematy migania airbaga do diagnostyki: "WARNING LAMP FLASH CODE CHART". Miałem kiedyś podobny problem i z pomocą tych kodów ustaliłem, że miganie airbaga powoduje poduszka w fotelu pasażera. Nie bez przyczyny lampka zapalała się gdy jechałem z pasażerem Wystarczyło przeczyścić piny w kostce do tej poduchy (z tyłu fotela) i od roku zero problemów. W pozostałych modelach Nissan-a usterka ta również występuje dość często, antidotum na to to jak napisał powyżej shg czyszczenie styków we wtyczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ma ktos do udostepnienia taka instrukcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżon Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 proszzz http://pdf.textfiles.com/manuals/AUTOMOBILE/NISSAN/350Z/coupe/2003/srs.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Procedura działa w 350z i innych nissanach chyba ważne: Before servicing the SRS, turn ignition switch OFF, disconnect both battery cables and wait at least 3 minutes.!!! Tak jak wyżej piszą koledzy , przeważnie to jest spowodowane złym połączeniem kostek przy siedzeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Mialam kiedyś passata b6 tam był problem z poduszką fotela kierowcy wywaliłem gniazdo i wtyczke pod fotelem i zlutowałem przewodziki problem jak reką odjoł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.