Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z - 2005] Sprzęgło ucieka

vonBuBs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A jak po wymianie? Nie miałes już ani jednego incydentu zapadania się sprzegla?

Byłem wczoraj u Coobcia, wymieniliśmy płyn sprzęgła , ale problem się nie rozwiązał. Coobcio mówi , że w moim wypadku to raczej pompa sprzęgła niż wysprzęglik, więc zacznę od pompy

tylko i wylącznie pompa sprzęgła   u mnie zaczyna sie dzać podobnie jak sie mocno wszystko rozgrzeje pedał sie zapada 

i to jest wina pompy sprzęgła  a konkretnie uszczelki na tloczku wysprzęglik (siłownik)  jak by zaczył puszczać to płyn by kapal z niego jeżeli niema wycieków to problem jest w pompie 

Ma ktoś jakieś namiary na nówkę pompę? Jakieś linki czy coś?

Jutro zamawiam tą pompkę miejmy nadzieje ze pomoże

Dzwoniłem tam i niestety pompy się skończyły. Ma ktoś inny link na to samo?

• 2 tygodnie później...

zamówiłem TRW PNB517.
We czwartek będę montował. Dużo przy tym roboty? Jakie koszty robocizny za wymianę samej pompy w serwisach mogą wziąć?

Zrobiłem we Wrocku za 200zł brutto + pompa TRW i dot4 Hondy zakupione na "wolnym rynku".
Szybko i fachowo wymienione i problem ustąpił.
Polecam serwis FranMotors na ul. przemkowskiej.
Jak ktoś z Wrocławia to powołajcie się na mnie (Karol) to dostaniecie też taką cenę. Pompę można też zamówić u nich. Cena do ustalenia. Czasowo wyszło to jakieś 2h.

• 3 tygodnie później...

Przyszła dziś paczuszka z TRW PNB517. Mam nadzieje ze to początek końca problemów :)

TRW PNB517 na pokladzie. Czy po wymianie problem ustapil Wam natychmiast tj już w pierwszych godzinach użytkowania ani razu się nie zapadlo?

U Ciebie strasznie leciutko chodzi pedał sprzęgła, ciekawe jaki masz docisk...

U mnie na Exedy ale podstawowy model jest opór ze dwa razy większy no i dwa razy mocniej odbija.

Przyszła dziś paczuszka z TRW PNB517. Mam nadzieje ze to początek końca problemów :)

TRW PNB517 na pokladzie. Czy po wymianie problem ustapil Wam natychmiast tj już w pierwszych godzinach użytkowania ani razu się nie zapadlo?

ani razu. Pomogło w 100%.

• 5 miesięcy temu...

Ja mam chyba podobny problem tylo umnie pedal nie opada, tylko po czasie gdynstoje w korku np. To lapie taki duzy luz jakby. 60% przy wciskaniu czuc luz .Lapie sprzeglo przy samej podlodze jakies 5cm. Puzniej to ginie i jest juz normalny luz. Zamowilem tez pompe mam nadzieje ze to bedzie to. Jak to sie dzieje to mam problem tez z wbiciem biegow.

Czy warto zakladac org. Oem sprzeglo nissana ? Czy lepiej szukac zamienika mocniejszego.????

Edytowane przez razzar

Mam nadzieje bomdopiero co wymienilem przewod hel. I nic nie dalo. A boje sie ze jak to sprzeglo to bedzi juz wydatek. Mechanior mowi ze to sprzeglo...

Spróbuj odpowietrzyć wysprzęglik zanim kupisz nowe części. Sama tarcza nie ma nic do tego. Jak jest cienka to ślizga, co daje się odczuć na najwyższym biegu w trakcie przyspieszania. W skrajnych przypadkach, przy odpowiednim operowaniu gazem, można wrzucić biegi (w trakcie jazdy, nie podczas ruszania z miejsca) bez wciskania sprzęgła.

Sprzeglo sie nie ślizga, niby poprzedni wlasciciel wymienial na LUC jakies 4 tys temu. Przebieg ponad 80 tys. Ale od poczatku sa problemy ze szybka zmiana biegow, a teraz doszlo to luzowanie sie pedala. Wymienilem juz przewod od wysprzeglika , nowy plyn i pozadnie odpowietrzone. No nic pompa zamowiona w srode pontuje i napisze czy cos sie poprawilo.

Edytowane przez razzar