Łukasz83 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 A jak po wymianie? Nie miałes już ani jednego incydentu zapadania się sprzegla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 nie..tylko ja wymienilem jescze wysprzeglik i chyba on byl zrodlem klopotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Byłem wczoraj u Coobcia, wymieniliśmy płyn sprzęgła , ale problem się nie rozwiązał. Coobcio mówi , że w moim wypadku to raczej pompa sprzęgła niż wysprzęglik, więc zacznę od pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 tylko i wylącznie pompa sprzęgła u mnie zaczyna sie dzać podobnie jak sie mocno wszystko rozgrzeje pedał sie zapada i to jest wina pompy sprzęgła a konkretnie uszczelki na tloczku wysprzęglik (siłownik) jak by zaczył puszczać to płyn by kapal z niego jeżeli niema wycieków to problem jest w pompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Ma ktoś jakieś namiary na nówkę pompę? Jakieś linki czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Też miałem problem z wpadającym pedałem sprzęgła. Pompke zamawiałem na www.sprzeglo.com.pl model TRW PNB517 Bezpośredni link http://tinyurl.com/lrjxqxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Po wymianie już masz spokój? Dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Tak, po wymianie jest ok, pedał nie wpada w podłoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No to robimy zakupy grupowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 mogę ogarnąć wam oem pompe...czas oczekiwania ok. 2 tyg. cene sprawdze pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Jutro zamawiam tą pompkę miejmy nadzieje ze pomoże Dzwoniłem tam i niestety pompy się skończyły. Ma ktoś inny link na to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 zamówiłem TRW PNB517.We czwartek będę montował. Dużo przy tym roboty? Jakie koszty robocizny za wymianę samej pompy w serwisach mogą wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Wymieniałem w serwisie w Gdańsku 200 pln netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zrobiłem we Wrocku za 200zł brutto + pompa TRW i dot4 Hondy zakupione na "wolnym rynku".Szybko i fachowo wymienione i problem ustąpił.Polecam serwis FranMotors na ul. przemkowskiej.Jak ktoś z Wrocławia to powołajcie się na mnie (Karol) to dostaniecie też taką cenę. Pompę można też zamówić u nich. Cena do ustalenia. Czasowo wyszło to jakieś 2h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Przyszła dziś paczuszka z TRW PNB517. Mam nadzieje ze to początek końca problemów TRW PNB517 na pokladzie. Czy po wymianie problem ustapil Wam natychmiast tj już w pierwszych godzinach użytkowania ani razu się nie zapadlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 U Ciebie strasznie leciutko chodzi pedał sprzęgła, ciekawe jaki masz docisk... U mnie na Exedy ale podstawowy model jest opór ze dwa razy większy no i dwa razy mocniej odbija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Przyszła dziś paczuszka z TRW PNB517. Mam nadzieje ze to początek końca problemów TRW PNB517 na pokladzie. Czy po wymianie problem ustapil Wam natychmiast tj już w pierwszych godzinach użytkowania ani razu się nie zapadlo? ani razu. Pomogło w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Ja mam chyba podobny problem tylo umnie pedal nie opada, tylko po czasie gdynstoje w korku np. To lapie taki duzy luz jakby. 60% przy wciskaniu czuc luz .Lapie sprzeglo przy samej podlodze jakies 5cm. Puzniej to ginie i jest juz normalny luz. Zamowilem tez pompe mam nadzieje ze to bedzie to. Jak to sie dzieje to mam problem tez z wbiciem biegow. Czy warto zakladac org. Oem sprzeglo nissana ? Czy lepiej szukac zamienika mocniejszego.???? Edytowane 25 Stycznia 2015 przez razzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 No to na bank pompa skoro nie wysprzęgla do końca. Po wymianie będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Mam nadzieje bomdopiero co wymienilem przewod hel. I nic nie dalo. A boje sie ze jak to sprzeglo to bedzi juz wydatek. Mechanior mowi ze to sprzeglo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jemu na pewno by pasowało żeby to sprzęgło było bo to kasa dla niego. A ślizga Ci się? Ile masz przejechane km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 na pewno pompa tania część i łatwa wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Spróbuj odpowietrzyć wysprzęglik zanim kupisz nowe części. Sama tarcza nie ma nic do tego. Jak jest cienka to ślizga, co daje się odczuć na najwyższym biegu w trakcie przyspieszania. W skrajnych przypadkach, przy odpowiednim operowaniu gazem, można wrzucić biegi (w trakcie jazdy, nie podczas ruszania z miejsca) bez wciskania sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Sprzeglo sie nie ślizga, niby poprzedni wlasciciel wymienial na LUC jakies 4 tys temu. Przebieg ponad 80 tys. Ale od poczatku sa problemy ze szybka zmiana biegow, a teraz doszlo to luzowanie sie pedala. Wymienilem juz przewod od wysprzeglika , nowy plyn i pozadnie odpowietrzone. No nic pompa zamowiona w srode pontuje i napisze czy cos sie poprawilo. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez razzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 gdzie moge kupić ten wężyk sprzęgła ale zbrojony oplotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi