Coobcio Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Albo w dowolnej hudraulice siłowej albo firmy hella - mam jeszcze jeden taki set kolor zielony zdaje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) 1.co myslicie o exady stage 3 czy to spiek? nada sie na codzienna jazde, i strzały z sprzęgła czasami http://www.ebay.pl/itm/Nissan-350-350z-3-5-Brand-New-Exedy-3-Piece-Clutch-Cover-Disc-Kit-VQ35DE-2003-/261675859982?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3ced18c00e 2.i pytanie jeszcze mam na oku jeszcze sprzegło w dobrej cenie ACT Chewy duty tylko pisze ze do modelu od 2006-2008 sprzedawca mówi ze bedzie pasowac do 2003 też - prawda to? 3. co myslicie o tym czy to aby napewno orginał bo sie przygladam po wygladzie i mam obawy http://allegro.pl/nissan-350z-3-5-v6-tarcza-docisk-sprzeglo-zestaw-i4983396020.html troche duzo pytań ale ponumerowałem jakby co Edytowane 26 Stycznia 2015 przez razzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) to nie jest stage 3 tylko 3 czesciowe (w sensie tarcza+docisk+oporowe) a modelowo to stage 1- zamiennik oem bardzo dobre sprzeglo, mam takie u siebie i dziala poprawnie Edytowane 26 Stycznia 2015 przez hot_rider 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) miałem takie tez w eclipsie byłem mega zadowolony, szkoda ze w Polsce nie idzie tego kupić, tylko ebay i czekanie 8 dni zapewne ALe to nie jest Oem tylko Stage 1? Edytowane 26 Stycznia 2015 przez razzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 To z allegro wygląda jak oryginał bo identyczne wyjąłem u siebie przy niecałych 90 k przebiegu i włożyłem exedy z którego jestem zadowolony. Tylko wymieniałem od razu dwu mas na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 A na oryginale idzie poszaleć znaczy jakieś upalonka i kilka strzałów z sprzęgła czy nie ogarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Sprzęgło ogarnie gorzej z dwumasem bo ono nie lubię kopania w sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie moge nigdzie namierzyć jaką pompę kupowaliście do swoich aut czy to ta http://www.iparts.pl/czesc/pompa-sprzegla,nissan,350-z-z33-od-2002-10,3-5-301km,80-5018-19559-100061-0-161-pnb517.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 TAK, to taka pompka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Ja przy doładowaniu do 600Nm jazda taka bez kopania sprzęgła polecam EXEDY - zamiennik oryginału, pracuje leciutko i lepi bardzo fajnie. Przy łągodnej zmianie biegów przeniesie nawet i więcej Stage 1 już jest mocno nie komfortowe, pracuje ciężko i wysoko dość łapie... A spiekowe wydania to jeszcze dochodzi nam takie poszarpywanie w koncowej fazie puszczania pedału sprzęgła. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 dziśaj sobie naprawilem tą pompe sprzęgła wystarczy ją wyjąć z auta potem rozebrać co jest dziecinnie latwe podlożyć pod oring z pompy drugi oring i już jest troche problemu z odpowietrzeniem układu pojeżdze zobacze czy jest już ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jak coś została mi świeża pompka Nabco - takie chyba montują seryjnie. Wymieniłem ją z powodu błędnej diagnozy. Puszczam za dwie stówki. Ewentualnie do ugadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axxel32 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 A u mnie pedał nie odbija jakieś 1/4 skoku ale tylko rano na zimnym silniku, kiedy noc była zimna. Na ciepło przechodzi. Problem zaczął się pojawiać oczywiście zimą. Czy to ten sam numer , czyli płyn/oring/pompa co w pozostałych przypadkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Tak zmień pompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 wystarczy zmienić oring na nowy lub podlożyć jeszcze jeden pod orginalny w tej pompie niema co sie zepsuć tloczek jest z plastiku cylinder z alumu jedynie 2 gumowe uszczelniacze które ze starości nie sprężynują jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axxel32 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 wystarczy zmienić oring na nowy lub podlożyć jeszcze jeden pod orginalny w tej pompie niema co sie zepsuć tloczek jest z plastiku cylinder z alumu jedynie 2 gumowe uszczelniacze które ze starości nie sprężynują jak powinny To powiedz mi czy taki oging jest ogólnie dostępny np na allegro i czy pompę da się samemu rozebrać od góry (spod maski) czy kanał potrzebny bo mam mały garaż z kanałem i ta bestia już się nei mieści. Może jest jakiś manual dostępny dotyczący wyjęcia pompy czy to prosta sprawa? (Trochę tam grzebałem przy innych pojazdach, w tym jeszcze nie było okazji bo nie ma potrzeby ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Co do wyjęcia to banał. Zdejmujesz lewy plastik (ten przy szybie z napisem break fluid) i widzisz pompkę. Odkręcasz zbiorniczek na plyn zeby miec troche miejsca na rękę i potem metalowy przewód od pompki. Troche słaby jest dostęp ale jak masz troche cierpliwości to co ćwierć obrotu z 40 razy i odkręcisz trzymanie pompki to sworzeń z zawleczką w pedale sprzęgła i dwie nakrętki (chyba 12mm). Widać je wyraźnie. Lewa nakrętka jest dość kłopotliwa, najlepszy byłby do niej bardzo głęboki klucz nasadkowy albo płaska grzechotka. Jak będziesz zakładał z powrotem to polecam najpierw tylko włożyć pompkę ale nie dokręcać nakrętek- tak zeby latała. Jak nie będziesz miał tego luzu to za nic w świecie nie wycentrujesz gwintu otworu i tego metalowego przewodu. A, i jak juz odkręcisz ten przewód to nie wciskaj sprzęgła bo tryśnie ci plyn wszędzie! Zniszczyłem sobie tak lampę. W sensie musze oddać do polerki bo mi sie kropki takie wyżarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 kanał jest potrzebny do odpowietrzenia, odpowietrznik jest na tym siłowniku co atakuje łape sprzęgła co do oringu ja podlożyłem taki co znalazlem w rupieciu w moim garażu ale generalnie w każdym sklepie dopasujesz potrzebny pewnie dostaniesz okrągly a ten w pompie jest z taka jagby z wargą więc ten twój nowy trzeba wsadzić do środka tego orginalnego żeby rozepchną tą warge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 ja odpowietrzyłem na podnośniku. tylko zdjąłem sobie koło żeby łatwiej było sięgnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axxel32 Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) No i dziś Panowie stało się. Pojechałem na działkę wypolerować maszynę. Wieczorem odpalam a ty pedał wpadł i zostało 1/3. Ledwie coś tam łapie ale na miasto jakoś doczłapałem. jak dojechałem to sie podniósł. Będę próbował rozebrać pompę w przyszłym tygodniu, tylko się boję żeby czegoś nie spier*****, bo auto do pracy używam praktycznie codziennie a zleceń jest i nie mogę sobie pozwolić żeby stracić dzień na jakies pierdoły. Z podnośnika boję się wchodzić pod auto, u sąsiada kiedyś autosan spadł na gościa, kiedy coś odkręcał, wiadomo jaki finał. Generalnie choćby cały na pustakach stał to nie wejdę, taka trauma Powiedzcie mi jaki płyn do sprzęgła zastosowac i ile wchodzi? Rozumiem, że pompę rozbieram bez spuszczania płynu, dopasowuję ten oring dodatkowy, tylko proszę jaśniej, podłożyć go pod oring istniejący, żeby go wysunąć bo ze starości się "zbił"? Składam, dolewam płynu, odpowietrzam i działa? Wobec tego ten zapadnięty pedał to albo powietrze w układzie albo zużyty oring, który się przesuwa gdzies powodując zapadanie pedała? Jeśli nie to proszę przedstawić łopatologicznie Edytowane 23 Lipca 2015 przez axxel32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 jedź do mechanika niemasz pojęcia o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 jedź do mechanika niemasz pojęcia o tymLubię to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axxel32 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 jedź do mechanika niemasz pojęcia o tym Pisz po polsku, bo cię nie rozumiem. Nawet translator nie daje rady tego przetłumaczyć i komputer zawiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ale po co się spinasz, Jarek ma rację patrząc na Twoj post powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi