dszywala Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Cześć Mam problem z wyświetlaczem w mojej almerze. Od jakiegoś czasu lcd'ek w liczniku (od przebiegu/godziny) zaczął przerywać i stał się niewyraźny. Pomagało dociśnięcie szybki albo stuknięcie, niestety sposób ten przestał przynosić już rezultat. Przeszukałem cały internet i wszystkie fora, znalazłem że przyczyną często są zimne luty. Wyciągnąłem licznik, zdjąłem tylna klapkę i poprawiłem luty zaznaczone na zdjęciu. Niestety efektu żadnego.. Czy wie ktoś czy jest szansa na naprawę tego? Szukać dalej zimnego lutu czy może przyczyną jest poprostu uszkodzony fizycznie wyświetlacz i nie ma szans na naprawę? z góry dzięki za pomoc bo wkurza mnie to nieziemsko... pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Ja obstawiam jednak w dalszym ciągu "zimny lut". Poprostu szukaj dalej, obejrzyj pod lupą dokładnie pozostałe luty i sprawdź czy któryś nie wygląda podejrzanie. Przerabiałem identyczny problem tylko, że w Renault VelSatis z wyświetlaczem klimatyzacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja obstawiam jednak w dalszym ciągu "zimny lut". Poprostu szukaj dalej, obejrzyj pod lupą dokładnie pozostałe luty i sprawdź czy któryś nie wygląda podejrzanie. Przerabiałem identyczny problem tylko, że w Renault VelSatis z wyświetlaczem klimatyzacji Ciężka sprawa. Wszystkie luty w okolicach wyświetlacza sprawdzone i przelutowane. Rozbebeszyłem cały licznik, zdjąłem blat, wskazówki tak że została mi sama płytka z elektroniką, przejrzałem jeszcze raz poprawiłem dla pewności ale efektu niestety nie ma żadnego.. Możliwe że uszkodzony jest sam wyświetlacz lub jakiś rezystor w płytce? Póki co sprawa więc nie wyjaśniona. Mam zamiar kupić licznik od anglika i przełożyć wyświetlacz, ale sam nie wiem czy jest sens. pozdro Darek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grrruby Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Miałem podobny problem, ale nie szukałem odpowiedzi w internecie - więc nie wiem, które luty poprawiłeś. U siebie po prostu poprawiłem wszystkie luty łączące nózki wyświetlacza z płytką i to pomogło - dwa lata już śmigam i dalej wszystko świeci jak nowe Czy też poprawiałeś te luty? wszystkie? W moim przypadku poprzedni właściciel praktykował technikę typu: walnę od góry - to załapie i będzie świeciło I faktycznie, czasem na chwile pomagało, jak go uderzyć z góry w deskę nad licznikiem. Sprawdz może jeszcze wtyczki, nie pamiętam jak ona wygląda, ale może dognij blaszki, popraw styki - być może to tylko błachy problem z brakiem masy - przykładowo? P.S. Dopiero po napisaniu posta zauważyłem, że przecież wkleiłeś fotę. Sorka, taki dzień dzisiaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.