tajland Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam. Mam Nissana Primerę 1.6 benzyna 105km z 2001r. Mój problem polega na tym,że gdy jest zimny silnik i ciepło na dworze,nieco przyświeci słońce, to samochód źle odpala. Przez kilka sekund kręci rozrusznikiem,a następnię z "łaską" odpali i śmierdzi wtedy mocno benzyną. Później już jedzie normalnie,trzyma obroty itp. Zapala się kontrolka silnika,ale komputer pokazuje jedynie błąd pierwszej sondy lamda (tak powiedział mechanik ),ale tylko przy zgaszonym silniku. Po odpaleniu silnika komputer nie wykazuje błędów. Dodam,że samochód ma zainstalową instalację gazową. O ile to istotne to w zeszłym roku miałem taki problem,ale dopiero przy temperaturach na zewnątrz zbliżających się do 30 stopni. Teraz wystarczy kilkanaście i słońce. Problem występuje tylko na zimnym silniku. Ktoś,może coś ? Nikt nic nie wie w temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 zmień świece zapłonowe, sprawdź przewody wysokiego napięcia. Miałem takie objawy w Alfie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajland Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? Bo nie sądzę,że świece mogą być przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suwersky Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ja na początku też wymieniłbym świece. Majątku nie kosztują przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.