skaktus Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam. Jak w pytaniu - podejrzewam że należy zdjąć lampę. Dziś odkręciłem 2 śruby a lampa dalej siedzi twardo tak jak siedziała. Jakieś wskazówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A może tak jak w TIIDZIE? Tutaj trzeba odkręcić 2 śruby od środka bagażnika a później z zewnątrz uchwycić klosz i delikatnie ruszając ciągnąć. Na pewno wokoło klosza jest uszczelka, która się "zassała" i nie chce puścić, na pewno są też spinki, które się wysuwają tylko delikatnie żeby nie urwać. Pierwszy raz zdejmowałem klosz 1 godz. i tak nie dałem rady, a teraz to 5 min.i po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzuker Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witaj. Juke. Instrukcja obsługi. 8-28 Przeglądy i czynności wykonywane samodzielnie. Tylna lampa zespolona. Aby wymienić żarówki w tylnej lampie zespolonej: Odkręć śruby i podnieś do góry tylną lampę zespoloną, aby ją poluzować, a następnie ostrożnie podważ ją odpowiednim narzędziem. Wymień żarówki. Zamontuj lampę w kolejności odwrotnej do demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dziś walczyłem z lampą ostro po odkręceniu omawianych śrub i niestety siedzi twardo i się nie rusza. Poczekam aż będzie nieco cieplej, może uszczelka / klej zmięknie. Pozdrawiam i dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzuker Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Znalazłem film instruktażowy. Link: Co prawda trudno zrozumieć ale i tak lepiej zobaczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Co prawda trudno zrozumieć ale i tak lepiej zobaczyć. E tam jak się dobrze wsłuchasz to i zrozumieć idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Aby się nie męczyć z odkręcaniem i pasowaniem lampy do blach co spalona żarówka . Warto wymienić wszystkie żarówki w tyle na Vision Plus ja tak zrobiłem bo fabryczne Osramy się szybko przepalały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 A moją TIIDE mam już 3 lata i spaliła mi się tylko 1 żarówka. Z tymi żarówkami to chyba jak teraz z autami jak się wydarzy to dobrze a jak nie to porażka. A tak, że zapytam ktoś wybiera się na piknik majowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Nie przepalające żarówki to nie wina instalacji bo elektryk mi sprawdzał napięcie ,i przepięcia takie tam . Notabene ten sam elektryk powiedział mi o tych wzmocnionych żarówkach Vision Plus. Wina jest gównianych żarówek które są tak produkowane 2 lata i koniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Dzięki za info. Jutro zrobię test i sprawdzę czy się uda. Nawet nie wiem jakie żarówki są w Żuku Podejżewam że W21W i W21/5W (po wyglądnie) ale uciąc sobie głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzuker Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Tu link do strony firmy Osram z dokładną specyfikacją żarówek do dowolnego typu pojazdu, w tym do Juka: <<http://am-application.osram.info/publish/index_en.html>>. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Dzuker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 O, fajna stronka. Dzięki. Czyli nie myliłem się W21W i W21/5W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi