troix Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Witam.jako,że temat ma tytuł jaki ma i jestem z nim chcąc niechcąc "związany" pozwolę sobie zapytać.przymierzam się do wymiany świec zapłonowy,czy któryś z znawców tematu mógłby podpowiedzieć jakie poleca?!?!a może ktoś bardziej obeznany pokieruje mnie do tematu w którym coś więcej jest na temat świeczek.z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 takie jak były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 jeszczee nie zdemontowałem.na 99% są jeszcze oryginalne,jak wiekszosc części w moim aucie.pewnie denso. zmiejsza sie przerwe w platynowych czy nie.bo zdania na forum sa podzielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 możesz zmniejszyć to nie zaszkodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 dzieki za podpowiedz.z ciekawosci spytam po ile takie swiece chodza w Koszalinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Denso platinum tt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 quwa numer bo denso ostatnio brałem do małej Hani za 11zł a do Ody za około 40zł nazwa nic nie mówi musi być numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 PKH16tt.mam nadzieję że to to!?sorki jeżeli podnioslem ciśnienie przy niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Montowałem NGK PLFR5A-11, platynowe. Według mnie pracują poprawnie, hamownia pokazała fabryczną moc. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ok.dzieki za info,wezmę Ngk pod uwagę .zmiejszaleś kolego przerwe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Chyba zmniejszałeś Dino wtedy co? Teraz mam bez zmiany odstępu i nie widzę jakoś większej różnicy w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Po wykreceniu świec okazało się że mam NGK irydowe DILFR5A11.stwierdzam że są stosunkowo młode i wyglądają całkiem ok.sam iskrownik i elektroda są czyste natomiast "szyjka" świecy czyli końcowka gwintu jest okopcona czarną sadzą.Czy tak powinno to wyglądać czy raczej nie.dodam że spalanie gazu od jakiegoś czasu wzrosło.za wszystkie sugestie z góry dziękuję. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 I dzisiaj byłem u Adama, który pomierzył auto, zbadał AFR i różne takie. Zrobiliśmy trochę intensywnych przejazdów testowych i Adam zrobił trochę magii Teraz to muszę ponownie pojechać na hamownię Stan kilometrów na LPG to 60kkm. Jak auto się zachowuje i jeździ to może się tutaj wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Potwierdzam Autko jedzie bardzo fajnie, jest lekki rozjazd korekt na bankach (na pb), możliwe, że jakaś mikro nieszczelność. Co do strojenia lpg to auto lekko przelane, z afrem pod koniec obrotomierza (6,5k RPM) schodzącym poniżej 11 (gdzie na benzynie afr ok 12,4). Zostało to skorygowane, zobaczymy jak wpłynie na KM i Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 ... i po 85kkm poddały się wtryski LPG, weszły nowe Barracudy (jeden całkiem siadł). Po wymianie kompletu wtrysków, węży, filtrów śmiga dalej ;-) Spalanie trzyma się w okolicy 16l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman1985 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Ile kosztował Cię remont silnika? Możesz napisać ile demontaż, montaż pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi