Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

gasnący silnik po odpaleniu auta

thebald_1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu, nieregularnie, pojawia się problem związany gasnącym silnikiem po zapaleniu auta.

Objawia się to w sposób:

- zapalam silnik

- silnik pracuje 2-4 sek po czyn sam gaśnie

- próbując ponownie zapalić silnik auto nie startuje, jednak po wciśnięciu kilkakrotnie pedału gazu udaje się je odpalić

problem występuje nieregularnie, czasami na zimnym, czasami na ciepłym silniku, a czasami w ogóle

Poza tym auto zachowuje się normalnie, nie ma żadnych spadków mocy czy innych zjawisk

nie pojadę z tym od razu do ASO, wiadomo z jakiego powodu ;-)

Proszę o pomoc, co może być powodem takiego zjawiska

dziękuję,

w tygodniu podjadę do poleconego magika, poproszę aby przetestował autko,

ktoś mi już kiedyś mówił o podobnej przyczynie, oby to było to ;-)

pozdr

• 2 tygodnie później...

Hej Nissanomaniaki.... 

Mam podobny problem ... almera n15 ga16de -  miałem ostatnio objawy jak by mój nissan gubił zapłon... po prostu zatelepało nim ale jechał dalej... 

Więc zmieniłem profilaktycznie świece zapłonowe ...było ok...

.....jednak po tygodniu - całkowicie zgasł w trakcie jazdy... :-( nie wiedziałem co robić... zmieniłem filtr paliwa, kopułkę, palec... odpalił.. pojechałem na jazdę próbną i po przejechaniu jakiś 7-10 km... zgasł... i już nie odpalił... co to może być ,.... ???

Od pewnego czasu - pewnie nie ma związku z tematem ,,, walczę z skaczącym obrotomierzem...który pokazuje obroty skacząc .. od 2-8000 obr..

Czy to zapłon ?? aparat zapłonowy cewka ??  czy może komputer i immobilizer ??

Pomocy ... nie mam żadnego zaufanego mechanika... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...