thebald_1 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam Od jakiegoś czasu, nieregularnie, pojawia się problem związany gasnącym silnikiem po zapaleniu auta. Objawia się to w sposób: - zapalam silnik - silnik pracuje 2-4 sek po czyn sam gaśnie - próbując ponownie zapalić silnik auto nie startuje, jednak po wciśnięciu kilkakrotnie pedału gazu udaje się je odpalić problem występuje nieregularnie, czasami na zimnym, czasami na ciepłym silniku, a czasami w ogóle Poza tym auto zachowuje się normalnie, nie ma żadnych spadków mocy czy innych zjawisk nie pojadę z tym od razu do ASO, wiadomo z jakiego powodu ;-) Proszę o pomoc, co może być powodem takiego zjawiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Nie wiem czy masz w sillniku ale pewnie tak.Ja bym sprawdził na pierwszym miejscu czujnik położenia wału korbowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebald_1 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 dziękuję, w tygodniu podjadę do poleconego magika, poproszę aby przetestował autko, ktoś mi już kiedyś mówił o podobnej przyczynie, oby to było to ;-) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas004 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Hej Nissanomaniaki.... Mam podobny problem ... almera n15 ga16de - miałem ostatnio objawy jak by mój nissan gubił zapłon... po prostu zatelepało nim ale jechał dalej... Więc zmieniłem profilaktycznie świece zapłonowe ...było ok... .....jednak po tygodniu - całkowicie zgasł w trakcie jazdy... :-( nie wiedziałem co robić... zmieniłem filtr paliwa, kopułkę, palec... odpalił.. pojechałem na jazdę próbną i po przejechaniu jakiś 7-10 km... zgasł... i już nie odpalił... co to może być ,.... ??? Od pewnego czasu - pewnie nie ma związku z tematem ,,, walczę z skaczącym obrotomierzem...który pokazuje obroty skacząc .. od 2-8000 obr.. Czy to zapłon ?? aparat zapłonowy cewka ?? czy może komputer i immobilizer ?? Pomocy ... nie mam żadnego zaufanego mechanika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.