Coobcio Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 U Tomka w nismo całkowiem nieźle wyszło +11 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jak będę miał czas to zajadę do Ciebie na hamownię. A co to za test pipy poszły? Ps boję się dźwięku, ciekawe czy łba nie urwie? Przyszły downpipy. No to zaczynamy składać autko. Może w następnym tyg odbioreA nie beda dotykaly preta kierownicy? Dotykają no to do przeróbki... a miałem jutro odebrać auto Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 O k**wa co za pech !! U mnie jedynie SGM dotykały a Stilleny z normalnej stali miały jeszcze luzu z 1 cm... Masz te z nierdzewki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Tak z nierdzewki, no kuu... brakuje dosłownie 1 cm, może rochę jest to związane z tymi bandażami też mają jakąś grubość. Trudno, dorobimy węższy łącznik kierowaniczy i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Ja u siebie podjezewam ze bez bandaza bylo bo okej ale ja u siebie mam 2mmm i chyba potrojnie zawieniete wiec to jakies minimum 6 mm wiecej do grubosci. Ja do dzisiaj nie przespawalem ale to dlatego ze nie mam czasu odstawic auta ale jakos w ciagu najblizszego miesiaca mam zamiar to zrobic bo na tor jechac to tragedia. W jezdzie codziennej po tym ja bandaz sie wyrobil w tym miejscu niem a tragedii chyba ze jak wchodze w wieksze zakrety ostrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A po co ten bandaż ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Bydle a u Ciebie tez trze? Nie przeszkadza to w jeździe? Jakiś dyskomfort odczuwasz? Jak będziesz to obchodził? Ja chyba zrobię na zamowienie węższy łącznik kierowniczy bo kolektory szkoda wgniatac a jakie masz kolektory u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Trze, jak trze po prostu podczas skretu w prawo silnik przechyla sie na lewa strone i przenosi wibracje na ten pret. Ogolnie niemile bardzo uczucie. Pomyslow jeszcze nie mam jak to bede obchodzic ale raczej bedzie sie wiazalo z cieciem kolektora i spawaniem go od nowa. Jak bys mial patent na ten lacznik to chetnie bym go skopiowal od Ciebie zawsze mniej zabawy z wyciaganie tych kolektorow, krojeniem i spawaniem. Ja mam u siebie kolektory firmy CSR - o ile dobrze pamietam - tez dosyc pozno sie schodza w przeciwienstwie do tych z allegro. Ja dalem bandaz po pierwsze bo te rozne weze ida wedlug mnie bardzo blisko kolektor a zwlaszcza z paliwem a dwa to zeby jednak troche zbic ta temperature pod maska. Edytowane 28 Lutego 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Patent z łącznikiem jest w trakcie realizacji jak to wypali to dam Ci namiar. Postaram się tez wrzucić zdjęcia jak to wyglada. Ja wolałbym nie ciąć kolektorów. Ktoś dobrze wyliczył średnice i kąty i taka prywatna ingerencja mogłaby to zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 To czekam z niecierpliwoscia na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 patantów jest wiele, ja bym poluznił w pierwszej kolejnosci sruby magla i postarał się go te 2mm przesunąć w lewo... A co do droążka to ewentualnie drugi oryginalny ogarnął i stoczył na ciut mniejszą średnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Autko gotowe do odbioru. Jadę w czwartek. Przy okazji zalałem motula 300V 20w60. Jest głośno ale chyba nie za glosno Wóz odebrany. Stał się bardziej narwany, rwie do przodu jak dzik. No i dźwięk jest męski niestety nie zdążyłem wpaść do Coobcia go shamowac ale pojadę w drugiej połowie kwietnia i spróbujemy jeszcze raz wystroić i odłączyć sondy bo check się swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Faktycznie duza roznice czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Myśle ze tak. Wiesz jak to po modach - na pewno dużo w tym i psychiki ale auto z cała pewnością lepiej się zbiera, no i dźwięk jest taki jak chciałem jest grubo ale nie ma 120 DB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Jakieś filmiki poprosimy i czemu ciebie nie ma na liście chętnych do zlotu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Filmiki może wrzucę jak coś nagram Na liście zlotu nie ma mnie na razie bo po prostu nie wiem czy będę mógł przyjechać. Ze względu na pracę i częste wyjazdy zagraniczne nie jestem w stanie powiedzieć co będzie np za miesiąc W kwestii tego łącznika kierownicy - zostałem przy oryginalnym , tylko został trochę ścięty , żeby nie haczyć. Jest dosłownie na mm, ale podczas jazdy nic nie trze i jest wszystko luksik. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 mi sie tam turbosprężarka zmieściła więc kolektor niepowinien stanowić problemu można ewętualnie podłożyc podkładke pod poduszke silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 joł jak odczucia powera po wymianie kolektorów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Odczucia są mega fajne, auto lepiej się zbiera, no i teraz ma już przyjemny dźwięk I rozwiążaliśmy problem z tym łącznikem kierowniczym. Nic nie puka, nie stuka i nie trze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 no wreszcie Kiedy na rolki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Od 20 kwietnia jestem w wawie wiec wtedy wpadnę do Ciebie na rolki i na strojenie Zaczynam powoli działania, by posprzątać trochę wizualnie pod maską. Pójdzie trochę kolorków, głównie pewnie czerwony ze względu na ciekawy kontrast do złotego, choć nie wykluczam złotych elementów i troszkę carbonu. Dzis nabyłem pierwszy czerwony akcent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 jaki koszt? z ebay? moze i ja bym zamówił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Tak z ebay.com. koszt 50 usd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Robimy wspólne zamówienie? Domowisz mi? Kasę na konto wysle. Nr podaj mi na pw. Zgadzasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Nie byłoby problemu, ale ja już to zamówiłem, a to od Chińczyków. Ale tu nie ma żadnego problemu, bo u tego sprzedawcy koszt wysyłki jest gratis (u innych nawet po 40 usd wysyłka). Jak chcesz to poszukam Ci gościa od którego brałem i dam namiar Prawdopodobnie 20 kwietnia odwiedzę Coobciowe roleczki, zobaczymy co dały same kolektorki i downpipy, a potem to wystroimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi