Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wpadł cukierek do hamulca ręcznego

janosiku1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Jestem posiadaczem nissana note od roku ogólnie jestem zadowolony. Wczoraj jednak przytrafił mi się pewien problem. Po zaparkowniu i zaciągnięciu ręcznego na maksa powstaje pomiędzy lewarkiem skrzyni biegów a lewarkiem ręcznego - szpara wielkości 2- 3 cm i pech tak  chciał że akurat wpadł mi tam cukierek :(. Próbowałem sie tam dostać rozebrałem tunel przedni ile sie da - jednak w żaden sposób nie mogę dostrzec tego cukierka :(. Proszę o pomoc. Co w takim przypadku mam zrobić - czy konieczny jest serwis. Czy poprostu ten cukierek w niczym tam nie bedzie zawadzał. Proszę o odpowiedz - temat dla mnie jest pilny.  

Nie powinen w niczym przeszkadzać. Z czasem ulegnie biodegradacji ;). Ale muszę zonaczyć o siebie o co chodzi bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić żadnej szpary po zaciągnięciu ręcznego.

Makrofag też wydawało mi się że coś jest nie tak :/ Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Najbardziej boję się że ten cukierek się tam roztopi i oblepi jakąś ważną część. Czy moje obawy są uzasadnione? Ewentualnie dokąd prowadzi ta dziura? :)

Tam jest moduł sterowania Airbagiem,kable kable kable....i pustka .Z tyłu masz linki i elementy naciągu,nic sie nie stanie ,no chyba że żona wrzuci tam drożdże i wilgoć zrobi resztę :D

Żartujemy sobie oczywiście,ale możesz zapomnieć o ciucielku.Będzie mu tam dobrze :D

Warto chyba jednak podregulawać hamulec u Ciebie, bo dzwignia idzie Ci trochę za wysoko. U mnie też nie ma żadnej szpary po zaciągnięciu ręcznego.

Mi wpadla tamtedy zlotowka... maskownica moze i jest pod dzwignia ale przy probie zabrania monety ktora na niej sie zatrzymala...uchylila sie do wewnatrz i note zezarl bilon. Tandetnie jest to zrobione.

Nagroda za najlepszą usterkę 2014 przyznana! Nagrodę wyślemy pocztą

congratulations-5804.gif

celebrate.gif

Edytowane przez was79

Hehe,nie przejmuj się :D czasami jest tak wesoło :D