Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mycie silnika 1.6 pytanie?

Edek01

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem na forum  informacji czy ktoś z was mył silnik 1.6 ?

Mam już brudnawy silnik wraz z osprzętem chce umyć komorę i silnik myjką ciśnieniową  oczywiście  ostrożnie!

Myłem silniki wielu samochodów na włączonym i wyłączonym silniku zawsze stosuje  K2 AKRA  żadnego nie popsułem nie zalałem   !

Ale do Tiidy jakoś mi ciężko podejść i umyć mam pietra przyznaje się jak Mężczyzna. 

Wiem wiem, że się nie zaleca,

Ale mam zamiar  układać i podpinać do instalacji samochodu kable od świateł dziennych. ,

A na brudno  3 godziny działać w komorze  aż mnie trzęsie na samą myśl  <_<

Oj tam, oj tam. Do dziennych - zwłaszcza Philipsa, da się poprowadzić instalację nie dotykajac silnika. I nie w 3 godziny tylko w godzinę ;).

No w godzinę to na Partyzanta  :)

W zakładach gdzie instalują dzienne, mówią panie 2 godziny na robotę.

Ja wole zrobić sam , potrzebuje 3 na dokładność jakiej zostałem nauczony, u mnie lipy nie ma  B) 

Ale widzę że nikt z was nie mył komory silnikowej z tą jednostką ?! 

Skoro boisz się pobrudzić rąk to załóż rękawiczki, szybciej, taniej i bezpieczniej dla silnika, a miejsca które musisz wyczyścić bo coś w nich będziesz robił wystarczy rozpuszczalnikiem na szmatce przetrzeć. 

Ubrudzić i tak się ubrudzę ,ale na czystym sprzęcie przyjemniej się pracuje.

Przyjemniej może tak, ale ewentualne przykre niespodzianki, które zaskoczą Cię po myciu silnika mogą popsuć całą radość z montażu nowego oświetlenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...