Edek01 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie znalazłem na forum informacji czy ktoś z was mył silnik 1.6 ? Mam już brudnawy silnik wraz z osprzętem chce umyć komorę i silnik myjką ciśnieniową oczywiście ostrożnie! Myłem silniki wielu samochodów na włączonym i wyłączonym silniku zawsze stosuje K2 AKRA żadnego nie popsułem nie zalałem ! Ale do Tiidy jakoś mi ciężko podejść i umyć mam pietra przyznaje się jak Mężczyzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie zaleca się i nie ma potrzeby mycia silnika bez wyraźnej potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Wiem wiem, że się nie zaleca, Ale mam zamiar układać i podpinać do instalacji samochodu kable od świateł dziennych. , A na brudno 3 godziny działać w komorze aż mnie trzęsie na samą myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Oj tam, oj tam. Do dziennych - zwłaszcza Philipsa, da się poprowadzić instalację nie dotykajac silnika. I nie w 3 godziny tylko w godzinę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 No w godzinę to na Partyzanta W zakładach gdzie instalują dzienne, mówią panie 2 godziny na robotę. Ja wole zrobić sam , potrzebuje 3 na dokładność jakiej zostałem nauczony, u mnie lipy nie ma Ale widzę że nikt z was nie mył komory silnikowej z tą jednostką ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Skoro boisz się pobrudzić rąk to załóż rękawiczki, szybciej, taniej i bezpieczniej dla silnika, a miejsca które musisz wyczyścić bo coś w nich będziesz robił wystarczy rozpuszczalnikiem na szmatce przetrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ubrudzić i tak się ubrudzę ,ale na czystym sprzęcie przyjemniej się pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ubrudzić i tak się ubrudzę ,ale na czystym sprzęcie przyjemniej się pracuje. Przyjemniej może tak, ale ewentualne przykre niespodzianki, które zaskoczą Cię po myciu silnika mogą popsuć całą radość z montażu nowego oświetlenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.