Coobcio Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 przy tak malym negatywie mogo opony dalej trzec o nadkola więc toczenie dystansow przed tobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Tylko ze tam nie ma za bardzo co toczyć,może z 3mm. Ewentualnie poszerze blotniki. Bieżnik musi się schować jakieś 1,5 cm do srodka. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Tak u diagnosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Jeszcze jedno koło zostało do ogarnięcia i lecimy na ustawianie zbieżności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 zawsze cos te 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Teraz to już plany na przyszły rok ale to już się wiąże z przebudową kompletną auta na race car z nową rolką na r888, nowe body w celu zbicia kg i wykrzesanie paru km żeby łoić dupe m3'kom i innym wynalazkom. Zdjęcia nie są jakieś mega za***iste ale robiłem je moim kalkulatorem M2 i obrabiałem też w telefonie bo od pół roku nie mam laptopa... I jeszcze jedno w kolorze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 nie dobija Ci tył? pytam z ciekawości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Pytasz o blotniki czy amory i odboje na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recool Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Ja przyłączam sie do pytania czy nadkola Ci nie obdzierają ? No i felgi ile tył cali i jakie et plus opony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Zaiweszenie jest ustawione na beton sredni i nic nie dobija, przynajmniej ja nic nie słyszałem ani nie widziałem żeby coś tarło. Felga będzie na sprzedaż bo jest nowa koncepcja na nowy sezon jak by ktoś był zainteresowany. Cena na PW Takiego go pamietam bo juz od 3 miesiecy nim nie jezdzilem dobrze... Tak poza tym to auto nadal stoi i skrzynia jest na koncowce a w sumie juz jest zlozona a czekam tylko na TRANSGO ze stanow ktory zdecydowalem sie zamontowac skoro i tak generalny remont skrzyni zrobilem Ciekawy jestem jak to bedzie latac na tym. Pare osob bylo zainteresowanych montazem ale podobni nikt nie ma odpowiednich rozwiertakow do nich wiec moj mechanik zakupil takowe jezeli byl by ktos zainteresowany:) Ale najpierw zobaczymy jak to u mnie wyjdzie A wiec auto odebralem po remoncie kompleksowym skrzyni i tak mam: nowa pompe, splanowane przekladki miedzy tarczkami co pozwoliło dołożyć dodatkowe tarczki, nowe tarczki exedy, sprzęgło hydrokinetyczne z nowymi kewlarowymi okladzinami, dolozone zawory transgo w sterowniku w wersji rozbudowanej bo sa dwie akurat. Efekt tego jest za***isty. Skrzynia zmienia naprawdę szybo biegi, czuc różnice, zmiany sa bardziej twarde, nie ma mowy o zadnym przeciaganiu, jak obroty dochodzą do nominalnej wartosci odrazu obroty spadaja i jest twarda zmiana biegu natomiast przy spokojnej jeździe nie czuc zmian biegow tak jak bym jechał autem z bezstopniowa skrzynią. Generalnie po remoncie takim skrzynia potrzebuje czasu zeby wszystko się poukladalo a zawory polapaly odpowiednie cisnienia. Jezdze dalej i testuje. Jutro może trochę pojezde bo ostatnio pogody nie pozwoliły mi za bardzo a nie mam do niego opon zimowych wiec zdam dalsze relacje a na dniach jeszcze opisze inne smaczki jakie mam do założenia do nysy Gdyby ktos chciał transgo to mój mechanik od skrzyni podjemie sie tego i wystarczy mu wysłać tylko sam sterownik, co do ceny to już z nim ustalać trzeba. Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 O Kurczaki jest lepiej jak sądziłem jeszcze do tego jak się zrobi remap to w ogole zmieniać biegi bedzie jak DSG Bardzo zależało mi na tym opisie. Trzymaj się i pamietaj o regularnej wymianie oleju w skrzyni !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 W ciągu 2 miesięcy mam zamiar umówić się z Toba na ten remap to dam zobaczysz jak to jeździ a na dniach nagram lecę jakiś filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Napisz jak z reakcją na zmianę biegu u mnie po kliknięciu drążka muszę czekać ok 1s aż coś nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Reakcja na zmianę biegów też się poprawiła, lag jest mniejszy ale nadal lekki pozostał. Wcześniej jak zmieniałem bieg to takie było uczucie jak by skrzynia musiala jeszcze dokrecic obroty silnika a tutaj jak pykne to wskazowka odrazu spada i szybciej wskakuje następny bieg. Teraz jestem zakochany na maksa w tym automacie i za nic bym nie zmienil go ba manula bo czuje ze będę dymac wszystkie seryjne z'tki z ta skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 To za***iscie ciekawe jak to sie ma do samego programu u mnie reakcja pozostała ale zmiana też uległa znacznemu skróceniu i nabrała twardośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ja liczę że po programie będzie tak jak pisał Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Krotki dyfer do tego koniecznie jak nie chcesz mocno dlubac silnika a jak osoagi chcesz poprawić! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 3.5 czy 3.7 masz na myśli? Bo z dłubaniem silnika od wewnątrz mam jeszcze dylemat. Napewno puki co to przed strojeniem spacer, obrobka plenum i wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 wydech odpuść sobie hamownia zawsze mowi ze zabiera on moc... jedynie kolektory wydechowe i albo katy won albo sportowe nic więcej. Do tego spacer mod ssaka ew. puszka z rev upai do tego strojenie. fajna tez opcja to walki ssace z revupa ok 10nm up i 7Km roztoczyc obudowe przeplywki można i wycieniowac oske w przepustnicy... Dyfer 3.5 odmuli maszyne i nie bedzie ona uciazliwa w trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Bo a y-pipe taki jak miales przecież cos tam dodawał mocy? Gotowego aftermarketowego wydechu ze stanow nie kupię bo to gowno ale taki y-pipe chętnie zapodam. Kolektory wydechowe juz mam, muszę tylko lekko przespawac lewy coby o pręt kierowniczy nie opieral się. A masz jakieś walki ssące na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 dobry jest i nie drogi y pipe z HR-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dawid tutaj bede kontynuować watek żeby bór zasmiecac Kaktusowi tematu. A na co miało by źle wpływać? Skrzynia jest wzmocniona dodatkowymi tarczkami, sprzęgło tez a same zawory trans go tez wzmacniają skrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Tak wiem ale jednak bieg jest tak wbijany że aż dostajesz mocnego kopniaka w plecy te wszystkie naprężenia przechodzą przez skrzynię a jednak ślizgające się tarczki wszystkie szarpnięcia niwelowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zobaczymy jak to będzie się sprawdzać. A ty ile przejechałes km juz od momentu przeprogramowania skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 W najgorszym wypadku koszyczki mogą się rozlecieć... Ale to przy wiekszych mocach... Ps. Nagrał byś filma jak zmienia biegi teraz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi