lajer Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 MIal moze ktos taki problem. Nie moge namierzyc przyczyny, cos skrzypi na nierownosciach na wysokosciach tylnej kanapy i to z obu stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Gotowej recepty na to nie dostaniesz, przyczyn tych dźwięków może być mnóstwo, najlepiej dostać się pod samochód i przesmarować jakimś środkiem penetrującym wszystkie współpracujące ze sobą elementy tylnego zawieszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zwróć też uwagę na stan poduszek amora,amora i osłon amora. Reszta tak jak pisze kolega przepenetruj preparatem nalepszy do tego jest olej penetrujący firmy Brunox(dostaniesz najszybciej w dobrym rowerowym sklepie). Ze względu na jego specyfikę działania i przeznaczenia spryskaj także gładź sztycy amora, usunie kuż i piach, nasmaruje i zabezpieczy gładz sztycy ułatwiając mu prace. Z tąd często skrzypi! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekch Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ja w swojej A33 miałem problem skrzypienia tylnego zawieszenia przez ponad rok. Po wymianie amortyzatorów i sprężyn oraz innych części zawieszenia objaw nie ustąpił. Ale w końcu doszedłem o co chodziło - mianowicie czujniki poziomowania Xenonów skorodowały i wydawały z siebie bardzo dziwne dźwięki, które były słyszane zarówno w kabinie jak i na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamileo Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Witam, a gdzie dokładnie znajduję się ten czujnik poziomowania? I jak on wygląda, niestety też mam problem z tylnym zawieszeniem, amorki nowe na przeglądzie niby sprawdzał i wszystko elegancko... A jednak jak wjade w dwa mniejsze dołki to wali do tego jak wolno wjeżdzam w dużą nierówność to skrzypi coś i strasznie mnie irytuje:DPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.