fred77 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Podpowiedzcie Panowie skąd zdobyć jakiś fajny trwały przedni zderzak do Terrano. Chodzi mi o coś niedrogiego i coś co będzie miało dodatkowe otwory na zamocowanie niedużych dodatkowych lamp, np.: do jazdy dziennej. Jakby było coś taniego to i do tyłu by się przydał. Model samochodu z roku 2000 (okularnik). Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez fred77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 w sensie że gotowiec? takie rzeczy tylko w erze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) o nie, nie ma łatwo poszukaj u wujaszka Google ... kiedy już znajdziesz coś ciekawego ... odkręć zderzak, tektura, nóż, taśma klejąca i do dzieła stwórz własny model inspirując się zdjęciem i własnymi kryteriami oczywiście jakichś zasad musisz przestrzegać, żadnych kuro- i dzikołapaczy wystających i ostrych być nie może arkusz blachy, spawarka i jedziesz z koksem! ewentualnie jak Thespian ... flaszka w rękę i do miejscowego metaloplastyka ... chłopie , nawet nie wiesz ile pomysłów skrywasz pod beretem nawet jak trochę nie wyjdzie to się zbytnio nie przejmuj ... za rok i tak będziesz konwertował w stronę wincza ... prawda Witas? no coś takiego na przykład: Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 o nie nie nie! mój metaloplastyk nie wziął flaszki tylko 80zł... dorzuciłem mu 20zł do okrągłego rachunku i zapewniał tylko wykon, projekt był z terrano.ru wywaliłem z projektu bull bara i tak dałem do wycięcia na laser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) to z kimś pokręciłem, swoją drogą co wy tam za jakieś waluty macie? u mnie cały czas po staremu ... flaszki, browarogodziny, szewskie poniedziałki zawartość flaszki zależy od przypływu weny u lokalnego Panoramixa ... może też być na bogato... sklepowe, ale kłopotliwe bo z korkiem tyle zachodu, a tu "....pić sie chce panie!" na początek , tak jak pisałem , tektura, nóż, taśma i do boju! laser? o Odynie! przecież to rycerz Jedi jest potrzebny...a co taki pije? wyobraźnia Panoramixa może być za płytka dla dżedajowego podniebienia ... panie, to ma być na poziomie PGR-u ...a nie jakieś NASA chociaż po takiej ingerencji spawacza to właściwie do Sokoła Millenium niedaleko Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Panie... jakby to metaloplastyk miał ciąć flexem to by trwało tydzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 toć prawdziwa sztuka w bólu poczęta być musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Czyli wychodzi na to, że własna twórczość wchodzi w grę. Spawarka jest, umiejętności też, także może w przyszłości, jak znajdę trochę czasu to się pobawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 poczęcie w bólu a śmierć z nudów to dwie różne sprawy... laser jest szybki, precyzyjny i robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 ale gdzie tu miejsce na modyfikacje ad hoc...? a tak w ogóle to ten zderzak który "przytoczyłem" ... taki trochę w technologii "stealth" jest, prawda? skoro F-117 jest kanciasto-płaszczyźniany i radar go nie widzi ... to takiego zderzaka a idąc dalej całego auta pozbawionego krągłości, łuków też nie powinien ... trzeba by pomyśleć kiedyś ot, taka dygresja... wracając do tematu, laser czy water-jet owszem ... ale co jeśli gdzieś się pomyli w projekcie, różnica w grubości tektury a blachy też może nastręczyć problemów zawsze można wypalić element... przyspawać do szkieletu... i lecieć po następny ... ale to chore można też pokusić się o wytrasowanie całości z jednego arkusza blachy a'la Mały Modelarz ... i to byłby wyczyn ! podsumowując, gdyby miała to być produkcja na większą skalę to owszem, Obi-wan kenobi i jedziemy ... jeśli zaś jednorazowa radosna twórczość to niech pozostanie rękodziełem od początku do końca ... a zresztą zrobi co zechce, wędkę dostał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 no ja wam powiem ze mi to się naprawdę nie chciało całego dla siebie robić ... a jestem bardzo ciekaw co jak to moje się sprawdzi przy bliskim spotkaniu ale z drugiej strony wole się nie dowiadywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi