Bydle Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak wyglada sprawa - takie wloty powietrze na masce a deszcz/myjnia itd.??Mial ktos doswiadczenie z takimi ? Bo jak wiadomo piecyki u nas ladnie grzeja i zastanawiam sie jak upuscic troche tej temperatury spod maski. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ja mam wloty i jak dotąd żadnych problemów choć zastanawiałem się nad tym samym problemem przed zakupem. Generalnie jest spoko ale myjnia ręczna żadne tam szczoty. W czasie deszczu nie ma problemu tylko żeby była osłona na filtr.w czasie jazdy jest pod maską b gorąco wiec niewielkie ilości wody wyparuja szybciej niż wleca. Ja garazuje auto wiec dłużej pod chmurką w deszczu nigdy nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 przerost formy nad trescia w seryjnym Z, chyba ze dla wygladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) przerost formy nad trescia w seryjnym Z, chyba ze dla wygladu Po przygodach z ostatnim autem gdzie przez wyoskie temperatury pod silnikiem mi sie burdel zrobil wole zapobiec temu wczesniej - no chyba ze tylko u mnie sie tak grzeje piecyk. Troche zalatuje F&F ale nie mam innego pomyslu na zbicie temp pod maska. Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Pytanie jak długo seryjny Z pozostanie seryjnym Z w rękach pasjonatow jakimi bez wątpienia jesteśmy Na pewno nadmiar ciepła wloty odprowadza. Mi styl F&F się podoba (nie ukrywam ze od tego filmu zaczęły się na dobre moje zainteresowania tuningiem) wiec dając carbonowa maske z wlotami upieklem 2 pieczenie na 1 ogniu Ja polecam ale jeśli nie jesteście fanami tego stylu to odpusccie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Mi podobają się takie wyloty jak ma Stan w swoim GTR - będę go molestować co to jest: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/81585-nissan-gt-r-hks-gt600/page-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Kuba to jest, jak to napisał : Top secret full carbon hood,,apocalypse" suported by TGauto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zawsze można zacząć od hood spacer-ów, a jak efekt będzie za słaby to dopiero myśleć o masce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 hood spacer wyglada slabo na maxa - jak niespasowana maska po malowaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jak według Ciebie podniesiona maska o centymetr na zawiasie to niespasowanie to jestem w szoku ^^ Niespasowanie to z linia błotnika, zderzaka tak w gwoli ścisłości Btw ja tak miałem i przyznam że daje rade, cyrkulacja pod maską wtedy jest odpowiednia I wole dać spacery niż rzeźbić ori maskę i ją ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 A wedlug Ciebie podniesiona maska wyglada ladnie/naturalnie? Dla mnie wyglada to niechlujnie jak brak spasowania. Nparwde bardzo mi sie to nie podoba. Bez ciecia i rzezbienia nie ma zabawy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dla przeciętnego kowalskiego wygląda jak po super dzwonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dla przeciętnego kowalskiego wygląda jak po super dzwonie. Dokladnie!!!! Dlatego mnie sie to nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 He he ja jestem Kowalski (chyba przeciętny) i podzielam zdanie kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Ide ostatnio do auta przede mną idzie ojciec z synem mijają moje auto syn do ojca- "tata patrz jaki fajny",ojciec na to "teraz to one są już bardzo tanie" Ale do polatania na torze lub inne warjactwa szybkie skuteczne i tanie rozwiązanie. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez jakub350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Kazdy inaczej postrzega wartosc pieniadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiolet Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 trzeba zacząć od tego czy masz stożki czy puchy. w przypadku stożków to trochę strach, że będziesz zasysał wodę, niektórzy mówią, że stożki mają przepuszczalność kartki papieru i nie przepuszczą wody ... ale wymontuj stożek i wsadź pod kran, przelewa się przez niego jak przez durszlak. jak masz puchy to dodatkowe wentylowanie maski będzie miało ograniczony skutek, i taj zassane jest powietrze zimne a temperatura przechodzi przez rozgrzany plastik puszek. można kupić fajne maski karbonowe ze skrzelami ale to kosztuje już spore pieniądze w sieci są oferty ~7-10k pln kiedyś widziałem ofertę (chyba na wet na tym forum) od gościa który sprzedawał taką maskę z 4k - co jest już bardziej osiągalne z perspektywy mojej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tak właśnie przez zbyt nisko zamontowany stożek załatwiłem motor. Wjechałem w dość głęboka kałuże silnik przez stożek zassał wodę trzy korby wygięte a czwarta zrobiła dziure w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Wyloty na masce czy spacery stosuje się po to by zmniejszyć ciepło pod maską, głownie chodzi o chłodzenie silnika a nie dostarczenie mu zimniejszego powietrza do dolotu, żeby do seryjnej puszki zimne szło to najlepiej wstawić taki wlot na przednim zderzaku ala Mines... Jak śmigamy na torze to zetka ma tendencje do przegrzewania oleju i wody, poprawiona wentylacja sprzyja zmniejszeniu temperatury oby cieczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 I wlasnie o jazde na torze mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi