krisF3 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam wszystkich forumowiczów Mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź na pytanie jakiej firmy kupić kompletną półoś żeby nie było z nią problemów Na allegro są np. z Armon Technika i inne tego typu Czy to nie jest typowa chińszczyzna na parę tysięcy kilometrów A może lepiej kupić sam wałek Nie wiem co robić kończy mi się półoś i sporo czytałem tutaj na forum ale o kompletnych półosiach nie dałem rady znaleźć opinii Czy ktoś na takiej półosi np. z Armon Technika zrobił już 50 tys. km? Proszę o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarcoon Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witaj. O półosiach jest dużo tematów na forum. Jeśli przeguby są ok to wystarczy zmienić sam wałek. Ja wymieniałem oba wałki. Kupowałem je w firmie Motomax z Torunia, polecanej na forum, koszt wałka to ok. 150 zł, w moim przypadku wałki mieli na miejscu, a jak nie to dorabiają na zamówienie. Musisz zdjąć wałek, zmierzyć jego długość, średnicę i ilość zębów na obu końcach. Na tej podstawie zrobią ci taki sam wałek. Na wałkach od nich przejechałem na pewno 50 tys. km i nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisF3 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witaj. O półosiach jest dużo tematów na forum. Jeśli przeguby są ok to wystarczy zmienić sam wałek. Ja wymieniałem oba wałki. Kupowałem je w firmie Motomax z Torunia, polecanej na forum, koszt wałka to ok. 150 zł, w moim przypadku wałki mieli na miejscu, a jak nie to dorabiają na zamówienie. Musisz zdjąć wałek, zmierzyć jego długość, średnicę i ilość zębów na obu końcach. Na tej podstawie zrobią ci taki sam wałek. Na wałkach od nich przejechałem na pewno 50 tys. km i nic się nie dzieje. na forum czytałem ale chodzi mi o kompletne półosie u mnie przeguby mają chyba luzy bo przy zmianie biegów bądź przyspieszaniu słychać jakieś stuknięcie więc raczej zależy mi o opiniach o kompletnych półosiach, które są na allegro Może orientuje się ktoś czy z jakiejś P12 będzie pasowała półoś do P11 2.0 B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAX85 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Ja mam Armon technika od 3 lat półoś lewą (od strony kierowcy) i jest bardzo dobra. Zrobiłem już 45 tys km na niej, mam jaod 3 lat. To jest produkcji włoskiej część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisF3 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dzięki bardzo będę wiedział na przyszłość Zamówiłem już same wałki może na jutro będą Gdybym wiedział o tym wcześniej pewnie bym kupił kompletną półoś w Armon Technika i bym się nie bawił w kupowanie wałków osłon na przeguby które nie wiadomo ile posłużą i jeszcze ile roboty przy tym Ale cóż, jeszcze raz dziękuję za odpowiedź Właśnie na taką odpowiedź czekałem tylko szkoda że już zamówiłem wałki i mam już osłony Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAX85 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Mogłeś zadzwonićdo gościa i popytać jakiej firmy część i inne tematy co cię interesują. Pozatym wcześniej już pisałem na forum o półosiach od tej firmy mogłeś poszukać tematu. Ja dałem niecałe 300 zł za półoś z przesyłką i chyba 50zł za ściagnięcie starej półos i izałożenie nowego elementu. Także po dwóch dniach miałem auto gotowe do jazdy. Lepiej poczekać ten jeden dzień i przemyśleć niż na szybko kupować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.