lp78 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Pytanie - w nowo zakupionym T31 2008 był pusty zbiornik płynu do spryskiwaczy. Dolalem płynu ale spryskiwacze praktycznie nie działają. Silniczek słychać ale zarówno z przodu jak i z tylu ledwo cos mokrego sie pojawia na dyszach. Przetykalem je lekko igła i trochę lepiej ale to dalej nie psikanie a tylko płyn lekko i baaaaardzo mało leje sie z dysz. Ktoś ma jakis pomysł co zrobic ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Wypnij wężyk od spryskiwaczy na masce, włóż go do jakiejś butelki a następnie włącz spryskiwacz. Jeśli intensywnie leci płyn to znaczy, ze silnik działa i jest problem z samymi spryskiwaczami. Może wężyki zarosły glonami od nieużywania i jak ruszyłeś to się wszystko zakorkowało na samych spryskiwaczach. Jeśli nie leci to sprawdź wężyk do samej pompki czy się gdzieś nie zagiął. Jeśli się nie zagiął a nadal nie leci to postaraj się go odłączyć jak najbliżej pompki, może jest gdzieś zatkany. Jeśli nadal nie leci, a słychać pompkę to wnioskuje, że jest jakiś problem z pompką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Ok dziekuje za porady. Pompka pewnie znajduje sie gdzieś obok zbiornika wiec pewnie trzeba ściągnąć prawe nadkole? Dużo z tym kombinowania czy raczej proste ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 trzeba długo przepychać praktycznie ciągle aż będzie efekt. lepiej cieniutką igłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak się okazuje mam przyblokowane same dyszki. Co prawda przedmuchałem je + przeczyściłem delikatnie igła + psiknąłem także WD40 ale dalej nie dają tak jak powinny. Macie jakiś pomysł ? Może wymoczyć je przez noc w coli ? albo w `krecie`? Nowy (1szt) to 105 pln więc trochę dużo. Bo z używanymi może być praktycznie to samo i tego sie obawiam. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez lp78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Możesz spróbować z octem szklanka octu i pół wody zagotuj do wrzątku wrzuć spryskiwacze i odstaw na godzinę stary sposób na odkamienianie czajników .Ale spryskiwacze musisz wymontować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jak się okazuje mam przyblokowane same dyszki. Co prawda przedmuchałem je + przeczyściłem delikatnie igła + psiknąłem także WD40 ale dalej nie dają tak jak powinny. Macie jakiś pomysł ? Może wymoczyć je przez noc w coli ? albo w `krecie`? Nowy (1szt) to 105 pln więc trochę dużo. Bo z używanymi może być praktycznie to samo i tego sie obawiam. Miałem to samo w T30 pare razy. Igła jest za gruba i za sztywna. Ja przepychałem dysze cieńkim sprężynowym drutem o ile dobrze pamietam 0,4 mm.Pomagało rownież podłaczenie wężyka od dyszy do nożnej pompki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Niestety wszelkie moczenia, przedmuchiwania i przebijania nie przyniosły skutku. Wkurzylem sie i .. przecialem w środku jest mały zawor zwrotny składający sie z gumki, plastiku z dziurką i sprężynki. Wyczyscilem bo było tam dużo brudu, skleilem i zdecydowanie lepiej. Z dwóch spryskiwaczy czyli czterech dyszek trzy działają super, jedna najwidoczniej zapchala sie jesCze jakimś paprochem- moze ja przetka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Niestety wszelkie moczenia, przedmuchiwania i przebijania nie przyniosły skutku. Wkurzylem sie i .. przecialem w środku jest mały zawor zwrotny składający sie z gumki, plastiku z dziurką i sprężynki. Wyczyscilem bo było tam dużo brudu, skleilem i zdecydowanie lepiej. Z dwóch spryskiwaczy czyli czterech dyszek trzy działają super, jedna najwidoczniej zapchala sie jesCze jakimś paprochem- moze ja przetka. za tę robotę u mnie plusik, daj może zdjęcia Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Update : znalazłem chyba jeszcze lepsze wyjście. Mianowicie trzeba przeciąć te dyszki i wyrzucić środek( czyli ten pseudo zaworek zwrotny).Pozniej porządnie skleić i przed dyszkami zalozyc prosty zawor zwrotny spryskiwaczy (5zl). Działa jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi