Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Zakup nowego QQ 2014 r.

noize
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No myślę, że spokojnie można założyć, żę Infinity to już klasa premium jest. Nissan QQ to samochód co najwyżej celujący w klasę średnią - w topowych wersjach może wyższą srednią ale nic więcej.

W dniu 28.04.2014 o 18:04, sHoW napisał:

no to poprosze o wytłumaczenie bo to ciekawa teoria :-)

pozdrowienia

dla przykładu w rodzinie od nowości Bmw E46 oraz E39 oba nie bite a błotniki rdzewieją... z kolei szwagier i brat mają Mercedesy klasy C jeden z 2003r drugi 2007r ruda się pojawiła i "żre" drzwi a tego z 2003 to wszystko prócz dachu :D dla porównania miałem Nissana P11 z 96/97 roku kiedy sprzedawałem miał na kulane ponad 200tyś i ani grama rdzy 

BartoszN Nissan raczej nigdy nie zrobi auta klasy premium (aczkolwiek kiedys mozna bylo zaliczyc pod premium Maximę QX to była bryka :D) ponieważ tak jak wyżej koledzy pisali mają własną markę premium jaką jest Infiniti ;) np QX70 czysty majstersztyk, ale cena zaporowa ;(

Edytowane przez Infiniss

W dniu 28.04.2014 o 19:50, Infiniss napisał:

dla przykładu w rodzinie od nowości Bmw E46 oraz E39 oba nie bite a błotniki rdzewieją... z kolei szwagier i brat mają Mercedesy klasy C jeden z 2003r drugi 2007r ruda się pojawiła i "żre" drzwi a tego z 2003 to wszystko prócz dachu :D dla porównania miałem Nissana P11 z 96/97 roku kiedy sprzedawałem miał na kulane ponad 200tyś i ani grama rdzy 

BartoszN Nissan raczej nigdy nie zrobi auta klasy premium (aczkolwiek kiedys mozna bylo zaliczyc pod premium Maximę QX to była bryka :D) ponieważ tak jak wyżej koledzy pisali mają własną markę premium jaką jest Infiniti ;) np QX70 czysty majstersztyk, ale cena zaporowa ;(

miałem jakieś 8 chyba  lat temu e39 3litrowego diesla w automacie  - nic nie rdzewiało, nic się nie psuło widzę je czasem jeżdżące nie wiem ile ma teraz  przelotu - jak sprzedałem miało 468tyś z czego moim około 400  - jak się dba tak się ma  może?:-)

W dniu 28.04.2014 o 18:38, BartoszN napisał:

teoria a jak to bywa z teorią jest słuszna :)

Bartek :-) Nissana uważam, za znakomite auto warte wydanych na niego pieniędzy  - ale nie można go porównywać z innymi samochodami wyższej klasy:-))))

sHoW, oczywiscie masz racje jak się dba tak ma, oczywiscie auta były już robione u lakiernika i jak narazie spokój z rdą, a pedant jestem do bólu ;) autka do dziś wyglądają jakbym nimi co dopiero wyjechał z salonu ;) jeszcze co do blach w Bmw siedzę ładnych parę lat na forum bmw klub i jest sporo osób które robią blachy w Bmw i bez znaczenia czy bite czy nie bite... teraz na topie jest zrywający się rozrząd w dieslach :D większego syfu nie mogli zrobić :D

W dniu 29.04.2014 o 14:01, Infiniss napisał:

sHoW, oczywiscie masz racje jak się dba tak ma, oczywiscie auta były już robione u lakiernika i jak narazie spokój z rdą, a pedant jestem do bólu ;) autka do dziś wyglądają jakbym nimi co dopiero wyjechał z salonu ;) jeszcze co do blach w Bmw siedzę ładnych parę lat na forum bmw klub i jest sporo osób które robią blachy w Bmw i bez znaczenia czy bite czy nie bite... teraz na topie jest zrywający się rozrząd w dieslach :D większego syfu nie mogli zrobić :D

w 3 litrowkach rozrząd byl wieczny :-) teraz to glosno jest o 2.0 d z rozrzadem od strony skrzyni ;) to dramat fakt :-) 

Nowa promocja na QQ. Obejrzyjcie oficjalny cennik..Najciekawsze jest to, że dilerzy świetują bo u nich stare ceny :)

Edytowane przez elfi

W sumie powrót do starych cen ale Visia sporo potaniała.

I ciekawostka, o ile dobrze rozumiem to można kupić Teknę taniej o 2300zł jeśli wybierze się felgi alu 17'' zamiast standardowych 19''.

Wcześniej nie była takich szans i nie wiem czy bym się nie skusił.

Choć z racji ograniczonej dostępności bardziej mi to pachnie problemami Nissana z dostawcą felg 19''.

Edytowane przez Tomi_St

na to wychodzi ze auta się nie sprzedają wcale się nie dziwnie bo na ulicy żadnego nie widziałem to raz a dwa w salonach stoją "kichy" z nierównościami, szparami na desce itp a to ludzi odstrasza a przede wszystkim kiepski wybór w benzyniakach a raczej jego brak...

Edytowane przez Infiniss

W dniu 1.05.2014 o 19:30, Tomi_St napisał:

W sumie powrót do starych cen ale Visia sporo potaniała.

I ciekawostka, o ile dobrze rozumiem to można kupić Teknę taniej o 2300zł jeśli wybierze się felgi alu 17'' zamiast standardowych 19''.

Wcześniej nie była takich szans i nie wiem czy bym się nie skusił.

Choć z racji ograniczonej dostępności bardziej mi to pachnie problemami Nissana z dostawcą felg 19''.

to podyktowane jest tylko kosztami eksploatacji - porównaj ceny opon 19" i 17"

w niemczech rezygnacja z 19" na rzecz 17" - za 0 euro - nic nie zyskują

poprostu wersja VISIA sprzedaje się najsłabiej stąd największy rabat a przez to róznica między VISIA a Acenta to już prawie 10 000zł

W dniu 1.05.2014 o 20:37, Infiniss napisał:

na to wychodzi ze auta się nie sprzedają wcale się nie dziwnie bo na ulicy żadnego nie widziałem to raz a dwa w salonach stoją "kichy" z nierównościami, szparami na desce itp a to ludzi odstrasza a przede wszystkim kiepski wybór w benzyniakach a raczej jego brak...

ale z poprzednim QQ było podobnie - a raczej na odwrót czyli od początku były dostepne 1.6i i 2.oi oraz 1.5dci a 2.0dci wszedł do oferty pod koniec roku 2007  - a teraz mamy inną sytuację jest i 1.5dci i 1.6dci i 1.2 DIG-T a pod koniec roku będzie 1.6DIG-T

chyba nie tak do końca jest ze słabymi wynikami sprzedaży - poszukaj 1.6dci w wersji Tekna - średnio z tego co słyszałem to odbiór na wrzesień dopiero jeżeli samochód pod zamówienie (kolor)

Infiniss

oj chyba jednak się sprzedają.

Sporo ich już widziałem.

A to że oferta silnikowa/4x4/CVT kiepska to już inna sprawa i niektórzy po prostu ją przeboleją - przynajmniej do czasu kiedy auto jest nowe, robi wrażenie  i się nie opatrzyło.

Patrz na mnie - chciałem 4WD w benzynie a musiałem się zadowolić 2WD (i Nissan mniej zarobił) bo oferta bezpośredniej konkurencji mi się nie podobała a tej konkurencji która mi się podoba to już dużo za drogo  (Kuga, CX-5, Outlander).

Edytowane przez Tomi_St

No tu w Poznaniu brak QQ na ulicach :D

BartoszN skąd masz takie info? u mnie w salonach max dwa tyg się czeka na auta, lub od reki a stoi trochę tego na placach :)

Edytowane przez Infiniss

no nie tak do końca - fakt ,że u dealerów są samochody "od ręki" ale znajdź np. 1.6 4x4 Tekna w kolorze czarnym - z tego co wiem to na wrzesień na chwilę obecną

witam,

dzieki panowie za pomoc. Ja jednak zakupilem nowa RAV4, i jeszcze trafila mi sie specjalna wersja na 20 lecie RAV4. Takze, mam nadzieje ze bede zadowolony. Tu mam automat i naped na 4 kola i tego mi bylo trzeba. Dzieki i pozdrawiam ! 

..a u dilerów stare ceny (na stronach)...Szybko podnoszą, ale opuszczaja wolniej..

Edytowane przez elfi

No masz. Nie będę pierwszy we wiosce :devil: z nowym QQ! Mój 85 letni sąsiad właśnie podjechał pod dom QQ1,2 turbo. Kolor - szary metalik (słaaabo to wygląda). Wg niego o zakupie akurat QQ (Tekna) przeważyła masa dodatków poprawiających bezpieczeństwo - rok temu w martwej strefie trafił na inne auto auto i przytarł swoją Yeti. Ze względu na swój sędziwy wiek po prostu czuje się w QQ pewniej. Acha - spasowanie elementów - bez zarzutów. Spalanie po 2 dniach jazdy stricte miejskiej po Toruniu - 8,1 l/100 km. 

W dniu 6.05.2014 o 11:35, seta21 napisał:

Kolor - szary metalik (słaaabo to wygląda). Wg niego o zakupie  

słabo wygląda auto? czy słabo wygląda w tym kolorze? 

ten szary nie urywa d... Widziałem na żywo biały perłowy (rewelacja), atramentowy (piękny) i brąz (b. ładny) i cień nocy (super). Na tym tle szary wygląda jakoś tak... miernie. 

Edytowane przez seta21

W dniu 6.05.2014 o 13:33, seta21 napisał:

ten szary nie urywa d... Widziałem na żywo biały perłowy (rewelacja), atramentowy (piękny) i brąz (b. ładny) i cień nocy (super). Na tym tle szary wygląda jakoś tak... miernie. 

a co myślisz o czarnym? własnie nad tym kolorem się zastanawiam...

o kurcze

a ja chyba kolorystycznie tak bym wybierał : czarny - biała perła - grafitowy - niebieski - srebrny - biały zwykły - brązowy - czerwony metalik ale od produkcji kwietniowej doszedł kolor czerwony wzykły który by był u mnie zaraz za grafitowym pod warunkiem silnika min. 1.6DIG-T 163KM aby zapierniczał :) :) :)

info z dzisiaj - QQ 1.6DIG-T - produkcja koniec sierpnia początek września - pierwsze dostawy koniec września/początek października

P.S. szkoda ,że czarnej podsufitówki nie można zamówić z czarnymi fotelami :(

W dniu 6.05.2014 o 14:06, BartoszN napisał:

info z dzisiaj - QQ 1.6DIG-T - produkcja koniec sierpnia początek września - pierwsze dostawy koniec września/początek października

No to troszkę mnie podłamałeś, miałem cichą nadzieję że będą dostępne w salonach najpóźniej w sierpniu. Pozostaje czekać na oficjalne info. No i ciekawe ile sobie zaśpiewają za 1.6DIG-T TEKNA.

PS. Co do koloru to ja rozważam, biała perła lub cień nocy.

W dniu 6.05.2014 o 17:23, BartoszN napisał:

poprostu potwierdziła się informacja wczesniejsza ,że produkcja QQ 1.6DIG-T to wrzesień 2014 :(

ja jeszcze ze tak powiem nie dowierzam :D :D poczekam i zobacze w czerwcu jak to będzie jezeli faktycznie będzie jak piszesz to pierniczę rozejrzę się za czymś innym :(

W dniu 6.05.2014 o 18:40, ranger napisał:

W nowym numerze Motoru jest test konfrontacyjny nowego QQ 1.2 z KIA Sportage. KIA poległa...

no wiec jest poprawa bo w ostatnim porównaniu (co prawda pare innych aut tez bylo uwzględnione) qq przegrało. A czy ktoś rozważał zamianę qq po fl na glk (nowy model). Jeszcze nie jeździłem glk ale wracam do starej marki i mnie interesują wrażenia po przesiadce, czy bardziej miękki, o jakość montażu nie pytam no i czy 2.2 dci jest subiektywnie bardziej dynamiczny ( chodzi o automat).

W dniu 6.05.2014 o 18:50, Dareq napisał:

no wiec jest poprawa bo w ostatnim porównaniu (co prawda pare innych aut tez bylo uwzględnione) qq przegrało.

tak ale walka była nierówna - bo jak QQ czyli crossover miał wygrać z SUVami ( CX-5 czy Kuga itd ) ? pewnie nowego X-Traila dziennikarze porównają do Lexusa RX450h :) a tak na poważnie ciekawe jak będzie oceniany nowy X-Trail w porównaniu do innych SUVów skoro on sam tak naprawdę wg Nissana jest dużym crossoverem z małym silnikiem 1.6dci 130KM a konkurencja w tej klasie wystawi SUVy np. RAV4 2.2dci 150KM