JACKO29 Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Do tych wszystkich porównań należy podchodzić z przymrużeniem oka.Nie ma niezależnego czasopisma motoryzacyjnego,zawsze jest zależne od kraju umiłowanej marki(WV,Audi i tp.) bądź kto da więcej. Doświadczyliśmy tego w Note,gdzie ta sama gazeta,jakżesz wysokiej klasy AŚ raz chwalił pod niebiosa Note,a za pół roku nie zostawiał suchej nitki,nawet w aspektach chwalonych wcześniej.Tak więc wszystko to nieładnie pachnie.Co nie zmienia faktu że Qq jest de best Edytowane 6 Maja 2014 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniss Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 no wiec jest poprawa bo w ostatnim porównaniu (co prawda pare innych aut tez bylo uwzględnione) qq przegrało. A czy ktoś rozważał zamianę qq po fl na glk (nowy model). Jeszcze nie jeździłem glk ale wracam do starej marki i mnie interesują wrażenia po przesiadce, czy bardziej miękki, o jakość montażu nie pytam no i czy 2.2 dci jest subiektywnie bardziej dynamiczny ( chodzi o automat). tak bardzo lubisz rdzewiejące auta? teść ma "nowego" merca E z 2011 i na gwarancji maiła wymienianie przednie drzwi bo rdzewiały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ostatnio w Turbokamerze bardzo często pojawiają się Mercedesy od dostawczych po te na prawdę drogie. Ja bym się mocno zastanowił jak miałbym wydać tyle pieniędzy, bo to niestety nie jest już ta jakość co dawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 No mój ostatni tez miał dwójkę drzwi wymieniane. Ale serwis to bajka co prawda płaci sie ogromne stawki za wszystko ale najmniejsza rdza albo inne wady i wszystko wymieniane jest praktycznie od ręki. Co do jakości wykonania i materiałów mam swoje zdanie i wg mnie to nawet nie ma co porównywać. Qq lubię ale jedna rzecz jaka mnie tak naprawdę zraziła to jakość spasowania i trzeszczenie deski a tez nieudolność serwisu przy usuwaniu tej usterki i za każdym razem jak wsiadam do auta juz nie cieszy mnie jazda właśnie przez to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Infiniss - Czarny QQ stał chwilę w Galerii Copernicus w Toruniu - jak dla mnie rewelacja. Kolory to jednak rzecz gustu. Zwrócę jednak uwagę na jedną sprawę - atramentowy, bardzo oryginalny kolor - w salonie wygląda dość słabo, zaś w pełnym slońcu - po prostu bajecznie, jednak już przy zachmurzonym niebie - gorzej. Rzecz gustu, nie ma o czym gadać... Wspomniany sąsiad 85-latek dziś przyszedł do mnie zrozpaczony - pod toruńskim carrefourem ktoś mu wydłubał tylną kamerę. Ja pierdzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, na obecną chwile mam okazję jeździć wersją 1.6 dci tekna cvt. Co do skrzyni póki co nie mam większych zarzutów, co do reszty to brakuje automatycznej szyby od strony pasażera jak również możliwości automatycznego zamknięcia auta po ruszeniu. Reszta wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniss Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) pewnie ze każdy ma prawo to własnego zdania...ja tam twierdze ze tej całej trójcy niemieckiej to własnie mercedes jest największym dziadostwem a po nim bmw jakość jest kiepska nadrabiają wyglądem, jak na razie poziom trzyma Audi zobaczymy jak długo Edytowane 7 Maja 2014 przez Infiniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, na obecną chwile mam okazję jeździć wersją 1.6 dci tekna cvt. Co do skrzyni póki co nie mam większych zarzutów, co do reszty to brakuje automatycznej szyby od strony pasażera jak również możliwości automatycznego zamknięcia auta po ruszeniu. Reszta wyjdzie w praniu Vandetti, w QQ J10 jest opcja zamykania centralnego zamka po przekroczeniu kilkunastu km/h. Zobacz do instrukcji (lub poszukaj na forum), czy w nowym też można ją aktywować. Co do automatycznego zamykania szyb, też mi tego brakowało, ale można dokupić moduł na aliexpress, który: 1.Zamyka szyby po zamknięciu auta, 2. Daje możliwość zdalnego otwarcia szyb pilotem, 3. Steruje szybami z trybem 'auto' z panela kierowcy. Poszukaj, może już jest do nowego QQ, a może też pasuje ze starego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Vandetti, w QQ J10 jest opcja zamykania centralnego zamka po przekroczeniu kilkunastu km/h. Zobacz do instrukcji (lub poszukaj na forum), czy w nowym też można ją aktywować. Co do automatycznego zamykania szyb, też mi tego brakowało, ale można dokupić moduł na aliexpress, który: 1.Zamyka szyby po zamknięciu auta, 2. Daje możliwość zdalnego otwarcia szyb pilotem, 3. Steruje szybami z trybem 'auto' z panela kierowcy. Poszukaj, może już jest do nowego QQ, a może też pasuje ze starego? michalmiko jesteś pewien? Bo mi tez tej opcji brakowało (zamykania automatycznego drzwi) a w manualu nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Właśnie przeglądałem instrukcję obsługi i nie ma wzmianki o automatycznym zamykaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Michałmiko mógłbyś podesłać linka na ten moduł do szyb do J10 z aliexpres ? I napisać coś więcej o aktywowaniu ryglowania drzwi po ruszeniu ? Czy to jest tak że jeśli masz przycisk na pulpicie do ryglowania zamka to nie ma automatu ,tylko ręcznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) W J10 jest. Jak kupowałem samochód to była nieaktywna. Wystarczyło (jak dobrze pamiętam) przycisk zamykania zamek w kabinie przytrzymać dłużej, albo kliknąć kilka razy i już działało. Dziwne by to było, jak w J11 by tego nie było, bo to jak by nie patrząc bardziej zaawansowany technologicznie samochód Z instrukcji:1. Otwórz drzwi2. Przekręć włącznik zapłonu w pozycję ON3. Naciśnij i przytrzymaj część LOCK przełącznika zamka drzwiowego przez 5 sekund. Edytowane 7 Maja 2014 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) Właśnie przeglądałem instrukcję obsługi i nie ma wzmianki o automatycznym zamykaniu z tego co mi wiadomo to nie ma tego w nowym QQ - szok - w "starym" była a w nowym nie ma P.S. Nowy X-Trail jednak w 2014 będzie dostępny tylko w wersji 1.6dci 130KM w wersji VISIA / Acenta / Tekna i tak jak Qashqai albo wersja 2WD + manual albo 2WD +XTronic albo 4WD + manual cena ... cena najtańszej wersji 1.6dci 2WD ma oscylowac w okolicach 113 000 - 115 000 zł cena podstawowej wersji 1.6dci 4x4 podobno od 130 000 zł ( ale już w wersji Acenta ) Tekna 4x4 1.6dci ok 160 000 zł Edytowane 7 Maja 2014 przez BartoszN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Fergul11, wysłałem Ci PW. Dziwna sprawa. Większość nowych samochodów to ma. Najwyraźniej widać, że ktoś w fabryce o tym zapomniał Osobiście jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania, bo nie raz zdarza się, że ktoś próbuje wejść nam do samochodu na siłę. Znalazłem takie urządzonko, może będzie pasowało do J11? http://www.aliexpress.com/store/product/Automatic-Door-Lock-Closing-CANBUS-OBD-system-For-NISSAN-March-Qashqai-X-trail-Car-speed-lock/701329_607566006.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 W J10 jest. Jak kupowałem samochód to była nieaktywna. Wystarczyło (jak dobrze pamiętam) przycisk zamykania zamek w kabinie przytrzymać dłużej, albo kliknąć kilka razy i już działało. Dziwne by to było, jak w J11 by tego nie było, bo to jak by nie patrząc bardziej zaawansowany technologicznie samochód Z instrukcji: 1. Otwórz drzwi 2. Przekręć włącznik zapłonu w pozycję ON 3. Naciśnij i przytrzymaj część LOCK przełącznika zamka drzwiowego przez 5 sekund. dzieki wielkie. Zaraz wyprobuje. Bardzo mi brakowało tej opcji ale jak sie okazuje była :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Fergul11, wysłałem Ci PW. Dziwna sprawa. Większość nowych samochodów to ma. Najwyraźniej widać, że ktoś w fabryce o tym zapomniał Osobiście jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania, bo nie raz zdarza się, że ktoś próbuje wejść nam do samochodu na siłę. Znalazłem takie urządzonko, może będzie pasowało do J11? http://www.aliexpress.com/store/product/Automatic-Door-Lock-Closing-CANBUS-OBD-system-For-NISSAN-March-Qashqai-X-trail-Car-speed-lock/701329_607566006.html No,fajnie tylko tak przy pobieżnych poszukiwaniach nie mogłem dopatrzeć się gniazda pod to cudeńko Qqłce.Dokładniej jeszcze oblukam po południu,jak założę ancug ogrodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Oczywiście daj znać jak znajdziesz ...choć obawiam sie że może być problem..na podanej stronie widać że dotyczy tylko aut do 2012 roku.. Edytowane 8 Maja 2014 przez elfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniss Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 z tego co mi wiadomo to nie ma tego w nowym QQ - szok - w "starym" była a w nowym nie ma P.S. Nowy X-Trail jednak w 2014 będzie dostępny tylko w wersji 1.6dci 130KM w wersji VISIA / Acenta / Tekna i tak jak Qashqai albo wersja 2WD + manual albo 2WD +XTronic albo 4WD + manual cena ... cena najtańszej wersji 1.6dci 2WD ma oscylowac w okolicach 113 000 - 115 000 zł cena podstawowej wersji 1.6dci 4x4 podobno od 130 000 zł ( ale już w wersji Acenta ) Tekna 4x4 1.6dci ok 160 000 zł śmieszna polityka Nissana te silniki są nędzne w ich ofercie to już Kia oferuje mocniejsze jednostki... w sobotę jadę do audi ws Q3 zobaczymy jak to wygląda i jeździ auta dostepen od reki i konkretnymi silnikami... szkoda mi Nissana ale do pazdzernika nie bede czekal aczkolwiek i tak do czerwca bede czekał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Bartek - czyli w X-Trailu nie będzie na początek żadnej benzyny??? Infiniss -jeździłem Kią Sportage 1,6 i 2,0 benzyną. Rozczarowanie było spore bo na papierze wyglądało to wielce obiecująco. Ten drugi silnik - na który byłem napalony ostro - pokazuje swoją moc dopiero na autostradzie przy 140-150, gdy mając 4000 obrotów spokojnie w parę sekund masz 170-180. Do miasta to szkoda zachodu - trzeba go niemiłosiernie żyłować. Ja jeżdże w 70% po mieście, zatem Kia odpadła. Dla osób często przemieszczających się między miastami (międzystanowymi hajłejami ;-) Kia z 2,0 byłaby chyba OK. Edytowane 8 Maja 2014 przez seta21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniss Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 seta21 u mnie podobnie 90% moich "podroży" to miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Bartek - czyli w X-Trailu nie będzie na początek żadnej benzyny??? nawet gorzej niż w przypadku nowego Qashqai - benzyna dopiero w połowie (podobno) 2015 roku ( 1.6DIG-T 163KM ) i podobnie jak QQ tylko napęd 2WD (choć może coś się jeszcze zmini jak sprzedaż nie będzie zadowalająca w Europie bo podobno w USA Rogue (X-Trail 2014) jest wilkim hitem ) podobno w 2016 dopiero nowy silnik dci 2.0 190KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Gniazdo jest pod kierownicą ,schowane za prostokątną zaślepką obok klawiszy klapy i wlewu paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Gniazdo jest pod kierownicą ,schowane za prostokątną zaślepką obok klawiszy klapy i wlewu paliwa Super, tylko czy ta "wtyczka" będzie kompatybilna z nowym QQ.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 tego to się chyba nie dowiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Nie martwcie się Chińczyki na pewno za niedługo coś wymyślą. Trzeba tylko co jakiś czas zaglądać na aliexpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi