Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jeden kluczyk i problem z akumulatorem

witeq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich, jestem nowy na forum,

mam może głupie pytanie na początku (nie znalazłem niczego podobnego na forum).

Mam jeden kluczyk do mojego Notka i otwieram drzwi tylko z niego - centralny zamek. Ale nie czorta nie wiem co zrobić, jakby np. rozładował się akumulator, bądź jakiś nudzący się szczur przegryzł kable ;)

Proszę poradźcie, bo jak to mówią brakuje mi trochę "wiedzy ogólnej"

dzięki z góry

Witeq

Witam Wszystkich, jestem nowy na forum,

mam może głupie pytanie na początku (nie znalazłem niczego podobnego na forum).

Mam jeden kluczyk do mojego Notka i otwieram drzwi tylko z niego - centralny zamek. Ale nie czorta nie wiem co zrobić, jakby np. rozładował się akumulator, bądź jakiś nudzący się szczur przegryzł kable ;)

Proszę poradźcie, bo jak to mówią brakuje mi trochę "wiedzy ogólnej"

dzięki z góry

Witeq

Otworzysz przekręcając kluczyk mechanicznie w zamku drzwi od kierowcy i tylko te.Reszta drzwi po naładowaniu, bądź wymianie aku.Z tym przegryzionym kablem to sam nie wiem.Chyba serwis.

W niektórych NOTE klasyczny zamek w drzwiach kierowcy jest "ukryty" pod zaślepką w klamce. Niemniej drzwi kierowcy zawsze można otworzyć i zamknąć z klucza.

No i podstawowa sprawa. Klucze powinieneś mieć dwa. Zawsze do samochodu są wydawane dwa.

Dzięki za info, tego pierwszego linku rzeczywiście nie znalazłem,

Niestety mam tylko jeden klucz. Kurcze nie chce nic na siłe odblokowywać, ale miałem już dwa podejścia do klamki od strony kierowcy i od spodu jest niby otwór na jakiś kluczyk (niestety nie mój), ale jest jakby zamnknięty, czy coś, mam go pchać do środka, czy jak ?

A jak mi niby dorobią taki drugi klucz tylko do otweirania jak go nie posiadam?

Tam masz zaślepkę zamka.Musisz ją zdjąć,właśnie pod spodem tej zaślepki jest taki otwór do podhaczenia.Pod zaślepką jest właściwy zamek.

A kluczyk dorobisz według  tego ,który posiadasz (klucz do stacyjki , jest zarazem kluczem do drzwi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...