daniel.tymek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Przeprowadziłem renowację foteli. Miały lekkie przetarcia od wsiadania i wysiadania na boczkach. Na zdjęciach wyglądają tragicznie z tego względu że robiłem je już po użyciu rozpuszczalnika gtc ,który ma na celu zruszenie starej farby. Po tej czynności pęknięcia farby uwydatniły się i powiększyły a sporo starej farby zostało na szmatce.Z gałką zmiany biegów na początku trochę umoczyłem bo za bardzo tarłem rozpuszczalnikiem gtc i złuszczyło się sporo tej farby ,ale efekt końcowy wyszedł w miarę dobrze. Wstawiam kilka zdjęć. W trakcie renowacji( po użyciu rozpuszczalnika gtc): Po renowacji: Z efektu jestem zadowolony ,ale niestety nie w 100%. Niestety zamówiłem odrobinę za mało farby tonującej ,więc musiałem podczas pracy oszczędnie jej używać co poskutkowało paroma nie doróbkami. Na szczęście widać je tylko z bliska i nie są bardzo rażące. Do renowacji użyłem: Gąbki,szmatki,papier wodny,środek czyszczący do skór, odtłuszczacz gtr, rozpuszczalnik gtc,grunt guard, farbę tonującą ,lakier finish a na koniec balsam do skór. Chętnie służę radą jeśli ktoś by chciał się pobawić. Jeśli chodzi o czas to poświęciłem go sporo. Najlepiej wszystko zdemontować i pobawić się z tym spokojnie w domu ,w środku auta nawet nie próbowałem:) A żeby postawić wisienkę na torcie to wywaliłem stare dywaniki które wygladały jak szmata i kupiłem nowe: A jak znajdę czas,mam nadzieje nie długo to biorę się za centralną konsolę a mianowicie zrobię idealny otwór na radio 2 din bo do okoła mam delikatne szpary (oryginalny bose wywalony a wstawiona jednostka 2 din) całość zetrę na gładko a następnie albo pomaluje w czarne black piano lub obkleję folią matowy carbon ,którą już się kiedyś bawiłem i wygląda ciekawie. Edytowane 1 Maja 2014 przez daniel.tymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Bardzo ładnie wyszło jaki producent farb oferuje ten kolor ? kiedyś próbowałem zrobić to w subaru i robota fajna tylko w kolor trafić to już sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.tymek Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Robiłem to farbami od Leder studio. Chcą aby podać marke auta i nazwe koloru. Nazwa tego koloru to burnt orange. Nie powiem bo na początku przysłali mi zupełnie inny kolor. Tłumaczyli się że wysyłają dużo paczek i musiała zajść pomyłka ,bez problemu na swój koszt wysłali mi prawidłowy odcień + grunt gratis. To co mam aktualnie jest ciut jaśniejsze od oryginału ,ale to prawie nie ma różnicy bo zagłówków nie reanimowałem zważywszy na to że są ładne i nie rzuca się w oczy. Dodam że na pomalowanie dwóch naszych foteli potrzeba jakieś 100-150ml farby tonującej + 80ml lakieru finish. A no i najlepiej było by mieć kompresor i wykończyć wszystko ładnie z pistoletu ,ja tych dobrodziejstw nie posiadam i rzeźbiłem ręcznie gąbeczką. Nakładałem pulsacyjnie cienką warstwe z gąbki i od razu podsuszałem suszarką. Koszta całej zabawy są naprawdę nie duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 fajnie, że lepiej już wyglądają, na pewno milej się wsiada, bądź jak ktoś zagląda to nie ma niesmaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.tymek Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 No dokładnie. Ciekawe jeszcze jak z trwałością ,ale to nic innego jak farbowanie skóry więc nie powinno być problemu. Najważniejsze to nie przesuszyć skóry. Co jakiś czas trzeba ją przepolerować balsamem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Daniel.tymek jaki przebieg mają te fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.tymek Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Ponad 100tyś km. jednakże na zdjęciu jak już pisałem wyżej są one po zabiegu rozpuszczalnikiem gtc który uwydatnił popękania starej farby oraz sporo jej wytarł. Najbardziej to widać po gałce gdzie za mocno polerowałem rozpuszczalnikiem i na brzegach gałki zerwało farbę całymi płatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak75 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Leder Studio Najgorsza firma z jaka kiedy kolwiek się spotkałem. Oszuści i naciągacze. Przysłali mi zestaw do odnowy foteli skórzanych ale pomylili Kolor Pomarańczowy z różowym. Na chwile obecna od 2 miesięcy nie mogę dostać od niech odpowiedniego koloru mi o że codziennie dzwonie. Na początku jeszcze odbierali telefony teraz już przestali. 170zl i 2 miesiące oczekiwania marne. Jeżeli chcecie mieć kłopot jak ja szerze polecam usługi tej firmy I like it. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.tymek Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Miałem z nimi ten sam problem, ale w ciągu kilku dni wysłali odpowiedni kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak75 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Miałem z nimi ten sam problem, ale w ciągu kilku dni wysłali odpowiedni kolor. Kilka Dni a 3 miechy to róznica facet juz nie odbiera odemnie tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi