radecky Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam Wszystkich i proszę o pomoc. Mam problem z tylnym kierunkiem w prawej lampie. Po włączeniu przełącznika kierunkowskazów w prawo wszystko działa ok do momentu wciśnięcia pedału hamulca, wtedy kierunkowskaz zaczyna działać szybciej.Sprawdziłem żarówki wszystkie są w porządku,przeczyściłem gniazda żarówek,bezpieczniki tez są ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mshtal Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Ostatnio przyglądałem się bardzo dokładnie konstrukcji lamp tylnych w K12 i stwierdzam, że nie jest to produkt "wysokich lotów" :/ Po Twoim opisie uważam że masz problem z masą w lampie. Sprawdź jak wygląda środkowy pin na kostce (pewnie jest zaśniedziały!) masa to czarny przewód. Jeśli moja intuicja się potwierdzi to oskrzyb piny a później możesz potraktować je oliwą lub jak nie posiadasz to może być WD-40. Powinno pomóc. Daj znać czy pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radecky Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ostatnio przyglądałem się bardzo dokładnie konstrukcji lamp tylnych w K12 i stwierdzam, że nie jest to produkt "wysokich lotów" :/ Po Twoim opisie uważam że masz problem z masą w lampie. Sprawdź jak wygląda środkowy pin na kostce (pewnie jest zaśniedziały!) masa to czarny przewód. Jeśli moja intuicja się potwierdzi to oskrzyb piny a później możesz potraktować je oliwą lub jak nie posiadasz to może być WD-40. Powinno pomóc. Daj znać czy pomogło. Zgadza się brak masy.Niestety robiłem dokładnie to co mi radziłeś nie pomogło dodatkowo używałem spray kontaktu i nic.Jedynym wyjściem jakie mi przyszło do głowy jest wpięcie się w czarny przewód dodatkowym przewodem i połączenie go z masą .Pomogło wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mshtal Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Cel uświęca środki Grunt że działa, pozdrawiam Wysłane z mojego HTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.