Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

tylnia szyba WP12

Carlos217

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

mam taki problem, jakiś czas temu, przewoziłem psa w przestrzeni ładunkowej mojego Nissana, no i się stało, niby zwierze oswojone, lecz pazury ma, więc tym pazurem postanowił drapnąć szybą. Jak drapnął to przerwał jedną z ścieżek szyby podgrzewanej. Moje pytanie jest następujące, czy można to naprawić, czy tylko wymienić całą szybę. Trochę głupio wymieniać całą szybę, bo reszta ścieżek działa prawidłowo....

można, kawałek drucika miedzianego + klej przewodzący i jest gitt 

no można, lecz sorry druciarstwo, słyszałem o farbie którą się nakłada i już ale nie znam nazwy handlowej, lub fachowca od takiej roboty.

W elektronicznym kolego kupisz specjalny lakier elektroprzewodzący do ścieżek drukowanych.

Przylepiasz taśmę malarską na szybie góra/dół i malujesz, po wyschnięciu ściągasz i masz równiutki elegancki paseczek ;)

Jako były elektronik nie znam innego lepszego wyjścia.

Jest takowy siuwaks do naprawy nitek, lecz podobno nie zawsze zdaje egzamin-spytaj w motoryzacyjnym lub u szybiarzy. Można tak jak mówi DINO z tym że zamiast druta użyć kawałka ścierzki z układu scalonego i po problemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...