Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 2,0- dużo gorsza od P11 SR20DE?

mario_pil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako że sprzedałem niedawno swoją P11.144 SR20DE rozglądam się za innym autem. Kusi mnie żeby zostać przy Primerze i kupić P12 2,0 benzyna z zamiarem założenia LPG. Pytanie czy nie będę rozczarowany? Przeglądając fora czy różnego rodzaju rankingi i testy mam wrażenie że większość złych opinii o P12 bierze się z dużej awaryjności silników DCI (a może to też mit). Bed wdzięczny za wszelkie uwagi.

Pozdrawiam

ja mogę polecić p12 1.8 :-) na pokładzie KME DIEGO G3 - 3 lata super jazdy, normalne eksploatacyjne wymiany płynów, do tego sworznie wahacza, tarcze, klocki - polecam

Hehe. Ja miałem 5 lat jeżdżenia moją P12 1.8 z 2003 roku bez problemu. Tylko lałem płyny, (i olej), klocki zmieniałem i jakieś łączniki (duperele). Aż silnik się zatarł i mam teraz niezłą jazdę po wymianie z elektryką. Można rzec, że pech ale mam dosyć! Wcześniej miałem P11 1.6 z 97 i nie wiedziałem, gdzie się poziom oleju sprawdza! Zadowolony z P11 zakupiłem P12 i wtedy zacząłem wozić olej w bagażniku;) Tak więc nie bądź rozczarowany, chociaż 2.0 to jeszcze stary dobry silnik Nissana, w P12 sprzęgnięty z 6 biegową skrzynią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...