emce Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 hmm to dobrze mam rozumiec ze dlatego nie działa mi subwoofer ? bo ja mam stacje multimedialna z Alpine i nie działa mi sub. reszta smiga. sterowanie radia z kierownicy tez działa dobrze ale brak bassu. musze tam zajrzec chyba jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 hmm to dobrze mam rozumiec ze dlatego nie działa mi subwoofer ? bo ja mam stacje multimedialna z Alpine i nie działa mi sub. reszta smiga. sterowanie radia z kierownicy tez działa dobrze ale brak bassu. musze tam zajrzec chyba jak to wyglada Subwoofer przeważnie nie działa , albo wyłącza się co chwilę , ten typ tak ma, było opisywane kilka razy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.tymek Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) U mnie subwoofer działał idealnie do nie dawna. Ostatnio czasami zdarza mu sie przyciąć a konkretnie zaczyna strzelać,buczeć by po chwili znów działać normalnie. Zauważyłem że dzieje się to po nagłym wjechaniu w nierówności lub szybkim pokonaniu zakrętu:) Jak będe miał więcej czasu to wyjmę wzmacniacz subwoofera i popatrze na kable moze cos jest załamany. Wstepnie czytałem już w internecie co to moze być i często przyczyną jest przekaźnik ,który trzeba najczęściej wlutować nowy. Czy ktoś już się bawił w to? Rozbierał? Edytowane 25 Lipca 2014 przez daniel.tymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VC15 Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Wrzucam nowe zdjęcia radia, które zdecydowałem się kupić i moim zdaniem bardzo dobrze wygląda a i tak zdjęcia nie tego nie oddają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtamanR1 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 odswiezam kotleta bo nie chce robic nowego tematu co sadzicie o radiu Pioneer AVH-X2700BT ? będzie pasowal ? i czy potrzeba specjalnej ramki do niego czy pasuje ta z zestawu tak żeby nie było luki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Jakie macie u siebie radia 2 DIN? Przymierzam się zakupić jakieś tylko nie mam zbytnio pomysłu co. Jakieś fotki mile widziane jak to u was pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 ja mam chińczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 @Up a dużo roboty z podłączeniem sterowania z kierownicy było? Ja zamówiłem Pioneer mvh 270bt bo zamiast nawigacji będę wykładał phablet sony xperia z ultra więc szukałem czegoś bez androida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 połączenie 3 kabelków. proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 vonBuBs podpowiesz dokładniej jakie kabelki bo będę przerabiał to samo zaraz, chodzi mi kabelki od strony auta oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikellino Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Takie info dla zainteresowanych. Fajnie grający setup jaki sprawdził się u mnie w cabrio nie wykładając nie wiadomo jakiej kasy. Pozostawione okablowanie, elektronika bose i wzmacniacz suba. Radio Sony mex xb100bt Interface pac roem-nis2 (nie wiem czy do końca potrzebny bo nie sprawdzałem czy radio komunikuje sie właściwie po 5voltowych wyjściach niskonapieciowych, wiadomo, że z pac rozwiązuje te problemy z radiami których wyjścia są 2 czy 4 voltowe, ja na wszelki wypadek ściągnąłem go z USA z Amazona ). Sterowanie z kierownicy Pac swi -rc. Subwoofer Rockford Fosgate r2d2 10 - ustawiony na 1ohm. Pasuje idealnie bez przeróbek. Oczywiście należy zamknąć komorę za subwooferem wszelkimi sposobami by uzyskać pojemność o jak najmniejszych rozmiarach. Porządnie każdą możliwą powierzchnię wygłuszyc matami. Po 2 lub 3 warstwy. Usztywnić należy także czym się da oryginalny cover subwoofera. Potem osadzić go usuwając luzy pomiędzy nim a plastikami tapicerki. Moc suba spowoduje na bank rezonans różnych elementów z czym trzeba powalczyć. Ponieważ radio ma duże możliwości zarządzania dźwiękiem i sterowania głośnikami można uzyskać całkiem niezły efekt na przednich oryginalnych głośnikach i potraktowanie przez radio tylnich głośników jako średnioniskotonowców wraz z R2D2 jako suba na odpowiednich ustawieniach. Oczywiście wymiana przednich głośników mogłaby poprawić jeszcze co nieco, ale głośniki ze zwrotnicami o dedykowanej impedancji 2ohm wychodzą na miernikach pod 3 ohmy. To może nie dać oczekiwanego efektu, wiec nie próbowałem. Pozdrawiam i życzę udanych modów. Michal Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez Mikellino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazz Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Dzięki jeszcze raz za pomoc. Znalazłem adapter do podłączenia radia w sklepie www.car-tronic.pl , który kosztował na pewno więcej niż na ebay, ale miałem go z dnia na dzień. Ogólnie bardzo polecam sklep do dostałem tam wszystkie info dotyczące montażu i wymaganych dodatkowych części np. przejściówek ISO. Na radio zdecydowałem się PIONNEER FH-x700BT. Gra i wygląda rewelacyjnie. Posiada bardzo dużo ustawień, posiada BLUETOOTH, z radia mogę wybrać połączenie, czy włączyć muzykę z telefonu. Kolor podświetlenia można idealnie dopasować. Wrzucę na pewno lepsze zdjęcia, a tak to wysyłam żeby można było sobie ocenić jak to wygląda w Z-tce. Koledzy, jestem totalnie zielony w tym temcie. Chciałbym zamontować to radio u siebie, czy mógłbym liczyć na uprzejmość i informację co konkretnie potrzebuję kupić, żeby zamontować to radio? Jakie przejściówki, czy ramkę też itp. z góry dziękuję. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 witam, mam pytanie czy ktoś widział różnicę w dzwięku miedzy: a kupiłem to na RCA i nie wiem czy sub nie gra za cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianaerox0219 Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 W dniu 13.07.2018 o 20:59, hot_rider napisał: witam, mam pytanie czy ktoś widział różnicę w dzwięku miedzy: a kupiłem to na RCA i nie wiem czy sub nie gra za cicho A nie masz w radiu regulacji mocy subwoofera? Gdzie kupic takie kable bo u mnie ktoś włożył radio pewnie na zwykłym ISO i w ogole sub nie gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi