Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] się sypie. Sprzedać? Naprawiać?

zebras
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już swoje zdanie powiedziałem, ale skoro "zawsze myślałeś o Fabii kombi" to... dlaczego nie? ;)

Jeżeli masz od kogoś znajomego albo po prostu sprawdzone auto w dobrej kasie, które w dodatku Ci się podoba, to moim zdaniem życie jest za krótkie, żeby nie spełniać swoich drobnych zachcianek.

Szczerze mówiąc, to zadowolony jestem z Nyski. Ale gdyby ktoś zaproponował mi sprawdzone autko typu celica, eclipse lub coś w ten deseń, odpowiadające mi, z serii tych, co to zawsze chodziły mi po głowie, to... zamieniłbym. I to bez mrugnięcia okiem. Tylko że cuda się nie zdarzają :D

Pomyśl sam, przelicz koszty, tak zdecydujesz najlepiej ;) A potem trochę posłuchaj serca :D

Z góry sory za post wyżej, niechcący się 3 razy wysłał z komóry... zaraz to poprawiam :)

Tak wiec dzwonił do mnie blacharz i mówi że z podłogą nie jest źle, że prowadnice nie są spawane, ale widać że miał z tyłu stłuczkę (nawet z dwie), oraz z przodu. Doradził wymianę progu pasażera bo jest w stanie "agonalnym" jak to stwierdził (200zł, spaw nowej reperaturki, zabezpieczenie podkładem i maźnięcie barankiem), od strony kierowcy jak będę chciał go zostawić u siebie, takze proponuje wymianę (reperaturki kupiłem już wcześniej). Ponadto tak, pompa wspomagania do wymiany, pas przedni mówi że jest zrobiony na odpier***l, więc albo spawa nowy z jakiejś używki (jak ma zostać u mnie), albo spawa to co jest tak, żeby było zrobione solidnie (bardziej na sprzedaż). 

Tak że ja go sobie zrobie, będę nim jeździł, bo będzie w stanie dobrym, a przy okazji go wystawię, i nie będę się ze sprzedażą śpieszył, powoli, jak nikt nie będzie chciał za daną cenę kupić, spoko, bo lubię tą almerę, naprawdę to bardzo ładne i wygodne auto, jeżeli ktoś kupi, także spoko, bo kupie sobie fabie :P Hehe :) No ale się ucieszyłem że podłużnice są ok.

Pozdro :)

• 2 tygodnie później...

Witam. Mam Almerkę n16 1,5 2004. Jestem jej posiadaczem od półtora roku. Przejechałem 22000 tys. km i nic się nie dzieje. Jak czytam na forum, jakie macie problemy to trafiłem chyba na cudo.Oleju nie bierze ani grama, nic nie "stuka i nie póka".Zimą i latem pali z "pierwszego kopa".Jedynym zmartwieniem jest ruda na tylnym prawym progu.W ksiązce pojazdu nie ma wpisu, ale myślę, że coś ją "dotknęło" w prawy bok. Moja strata, nie zauważyłem. Jedyny mankament to brak kopa przy manewrach. Chcę podziękować wszystkim za pomocne rady z których skorzystałem, a zapomniałem tego zrobić. 

Ja tez bym az tak nie dolowal tego modelu. Mam 2.2di 2000r 206tys przebiegu. Jezdze 6 lat i tylko raz odmo wil posluszenstwa( klocki z tylu nie odpuscily), wlasnie wymienilem lozyska w skrzynii, peklo 1100zl:( Pozatym nic, poprawilbym tylko zdecydowanie blacharke bo ztym bede mial problem. Mechaniki i elektryki sie nie boje, koledzy maja po 400tys na tym silniku i nic sie nie dzieje 

ja mam swoją równo rok , almera z 200r,1,5 90 KM przebieg 192tyś , od momentu wymiany oleju nic nie dolewam, stan caly czas ok,  wymienilem olej, filtry, swiece tyle hamulce i przepływke i zrobilem konserwacje , narazie sobie chwalę autko, spala mi 9lgazu po miescie , trasa okolo 8-8,5 zalezy, czego chcieć wiecej póki co nie sprzedaje moze w przyszłym roku.

• 2 tygodnie później...

Mam auto z 2004, przebieg 170.000, ja zrobilem z tego 40.000, poprzedni (pierwszy) wlasciciel to mój teść. W auto leje co trzeba i wymieniam co trzeba regularnie. Kompletnie NIC nie zepsulo sie w tym okresie powaznego. Aktualnie amory do wymiany.

Nie stuka, nie puka poza bzdetami w kokpicie.

Jedyna wada dla mnie - auto pali po miescie 10-10,5 L, w trasie 9L/100. Po miescie niestety krotkie dystanse, maksymalnie 7 km rano i 7 wieczorem.

Ogolnie - polecam. Nie sprzedam tego auto jeszcze ze 2 lata.

Jedyna wada dla mnie - auto pali po miescie 10-10,5 L, w trasie 9L/100. Po miescie niestety krotkie dystanse, maksymalnie 7 km rano i 7 wieczorem.

Ogolnie - polecam. Nie sprzedam tego auto jeszcze ze 2 lata.

Mój podobnie, z klimą, po mieście nawet 11l ale lpg więc do wytrzymania. :thumbsup: