Ghost1983 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witam chcę ustawić spryskiwacze na halogeny ale mi się wysuwają na włączonym silniku i zapalonych światłach, trwa to kilka sekund a jak można spryskiwacze wysunąć do ustawienia i bez ściągania zderzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Ja swoje spryskiwacze wysunąłem ręcznie w ten sposób, że między zderzak a klapkę-zaślepkę wsunąłem kawałek nylonowego sznurka (cienki i mocny) i wtedy można wysunąć spryskiwacz. Jednak siedzi on bardzo mocno, sprężyna trzyma go niesamowicie. Najlepiej, jak go wyjmiesz pierwszy raz, zdejmij zaślepkę w kolorze zderzaka, aby do czasu zakończenia regulacji, nie mieć problemu z ponownym jego wysuwaniem. Możesz też poprosić kogoś aby prysnął spryskiwaczem na lampy i stojąc obok złapać go zanim się schowa. Spryskiwacz na lampy spryskuje raz po starcie silnika na załączonych światłach (na wyłączonych nie działa), później co czwarte albo co piąte spryskanie przedniej szyby - automatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost1983 Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 tak myślałem że by go złapać ale boję się że silniczek spale, a na chama jak go wysunę to silniczka też nie uszkodzę ciężka sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Tam nie ma silniczka. Wystarczy wsadzić głowę pod zderzak. Do sprysków dochodzi tylko wężyk z płynem. Spryskiwacz w P12 działa na ciśnienie płynu do spryskiwania. Są to trzy plastikowe rury, pomiędzy każdą z tych rur jest o-ring i mocna sprężyna. Ciśnienie płynu podanego z pompki przy zbiorniku do spryskiwaczy, wysuwa te rury, następnie będąc w końcowym położeniu - pryska płynem. Wiem na 100% bo to rozbierałem w swojej P12. Puścił mi jeden o-ring i ciekło. W zasadzie to ten o-ring u mnie się tylko zsunął. Nic nie zepsujesz, możesz to wyjmować do woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 udało się ustawić na halogeny spryskiwacze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.