Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

rysy na plastikach wewnętrznych

niczezczs

Rekomendowane odpowiedzi

Jak usunąć obtarcia, przytarcia z plastików wewnątrz kabiny np. z drzwi w N 16?

Ja mniejsze zadrapania kiedyś spolerowalem "dobrą na wszystko" (oprócz lakieru) pastą Tempo, po czym umycie i nałożenie plaka z połyskiem. Tylko taka uwaga: nałożenie, a potem wytarcie szmatką - nie nawalenie go ile tylko się da, żeby aż spływał :D

Zawsze to trochę lepiej wyglądało ;)

Gość mirekg9

Praktykowałem to u siebie. Plakowanie wystarcza na tydzień. Można jedynie zamaskować przed sprzedażą. Na dłuższą metę nie skuteczne.

Podstawowa rzecz również, jakie są głębokie te zarysowania, obtarcia?

Na pewno lakierowanie-renowacja jest nieopłacalna. Lepiej kupić dobre używki, pod warunkiem że sam na takie trafisz.

Ja potrzebuję do bagażnika na próg i sam widziałem że były piękne-ładne, lecz wykręcałem włącznik krańcowy w drzwiach a w tym czasie "szpec" szrotu wsuwał blachy, chłodnice do bagażnika. Porysował plastiki i wylał płyn na wykładzinę.

Na początku go zezwałem i to dość znacznie, gdyż facet jest w miarę tani, więc wiem co straciłem, a potem mu powiedziałem ile rzeczy bym jeszcze wziął z kufra i by na tym zarobił, gdyby przez te 5 minut tak tego/go nie zniszczył.

A może motoda z opalarką? trzeba jednak poćwiczyć wcześniej w niewidocznym miejscu, ale ponoć ryski i zadrapania ładnie się zalepiają. później plack i jak nowe. na youtube jest pokazane jak to robią

W moim przypadku mowa o zadrapaniach typu "od paznokci", itp ;) Moze nie zniknęły całkowicie, ale znacznie się zmniejszyły, a w porównaniu do miejsca, w którym nikt nic nie zadziałał w tym kierunku, wolę mieć trochę spolerowane i praktycznie nie widoczne, niż zostawić jak jest i odwracać głowę ;)

U mnie zdało egzamin, zwłaszcza, że miałem tak na tunelu środkowym, od zaciągania ręcznego przez poprzednią właścicielkę (najprawdopodobniej) :) Tak więc, teraz jest naprawdę dużo lepiej, nawet jak plak się "zmył" :)

P.S. coś mi się obiło o uszy, że opalarka działa - zapomniałem o tym. Jednak faktycznie, trzebaby poćwiczyć na niewidocznym miejscu, bo można sobie plastiki poniszczyć jeszcze bardziej niż są ;)

Gość mirekg9

P.S. coś mi się obiło o uszy, że opalarka działa - zapomniałem o tym. Jednak faktycznie, trzebaby poćwiczyć na niewidocznym miejscu, bo można sobie plastiki poniszczyć jeszcze bardziej niż są ;)

Dobra suszarka też zrobi swoje i jest bezpieczniejsza niż opalarka.

Czy preparatem Poorboys World Natural Look  można te plastiki przetrzeć i usunąc rysy? Boję się, czy nie usunie lakieru z tych plastików? Czy ktoś z Forumowiczów robił coś takiego takim czy podobnym preparatem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...