Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podłokietnik

SZLITEK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podłokietnik zamontowany :D. Zestaw składa się z 3 elementów głównych, 1 śruby, 8 wkrętów(z czego ja wykorzystałem tylko 4) i czterech zaślepek. Nr 3 może być przykręcony czterema wkrętami do dna tylnego schowka ale ja dziur nie wierciłem. Nr.1 przykręciłem śrubą do nr.2 i to czterema wkrętami do nr3. Wkładając do tylnego schowka tak zmontowany zestaw niestety nie jest zbyt stabilny, ale okręciłem podstawę kilkoma warstwami folii stretch i stabilność już jest :spoko: . Wygląd i funkcjonalność też oceniam b.dobrze, można wygodnie oprzeć łokieć inie utrudnia zaciągania ręcznego :).

Na fotki jak wygląda w aucie dziś już za ciemno, także zrobię i wrzucę je jutro albo pojutrze.

eswsqpyyaohlgcc9.jpeg

W dniu 16.01.2016 o 19:57, GhostDriver napisał:

Na fotki jak wygląda w aucie dziś już za ciemno, także zrobię i wrzucę je jutro albo pojutrze.

Czekamy z niecierpliwością   :thumbsup: - patrząc na tę fotkę wyżej trudno sobie wyobrazić, jak to wygląda we wnętrzy auta.  :D

Fotki niestety nie najwyższej jakości bo pogoda niesprzyjająca, auto nieposprzątane a telefon robi zdjęcia jakie robi ;). Tak to wygląda wewnątrz auta, ja jestem z podłokietnika bardzo zadowolony, nic nie skrzypi i spełnia swoją funkcje bardzo dobrze, no i bezinwazyjny montaż :).

9x89b8uqlon187tz.jpeg

ouzphwoynawcnrir.jpeg

col1uusclqpptssa.jpeg

qbvtd86wrnk1ffqg.jpeg

Edytowane przez GhostDriver

W dniu 17.01.2016 o 16:37, GhostDriver napisał:

Fotki niestety nie najwyższej jakości bo pogoda niesprzyjająca, auto nieposprzątane a telefon robi zdjęcia jakie robi ;). Tak to wygląda wewnątrz auta, ja jestem z podłokietnika bardzo zadowolony, nic nie skrzypi i spełnia swoją funkcje bardzo dobrze, no i bezinwazyjny montaż :).

Siedzi to stabilnie bez zamocowania na stałe? Wygląda fajnie  :spoko:  - tylko ja bym się bał że w jakiejś ekstremalnej sytuacji (typu dachowanie na przykład) może wypaść i dla świętego spokoju bym go przykręcił.  :D

W dniu 17.01.2016 o 17:10, Daniel_I napisał:

Siedzi to stabilnie bez zamocowania na stałe?

Siedzi stabilnie, sztywno, nic się nie rusza ani na boki ani jak opierasz rękę :)

W dniu 17.01.2016 o 19:42, mexxmen30 napisał:

Wysypały się fotki nie można zobaczyć.......

Jak to? U mnie wszystko widać normalnie...

Bardzo fajny ten podłokietnik. Jeżeli faktycznie jest stabilny i nie buja się to chyba sprawię sobie taki właśnie. Muszę przegryźć ten temat :) dzięki za fotki...

W dniu 24.01.2016 o 18:06, mexxmen30 napisał:

A spoiler kupowałeś na tylna klapę ????

Nie kupowałem ale myślałem o spoilerze, trochę mnie powstrzymuje to że trzeba wiercić dziury w klapie do zamocowania.

Mexxmen30 planujesz zakup spoilera?

A spoiler kupowałem wcześniej na ebay'u do cruze'a :)

A ja właśnie tylko taki chce masz jeszcze do mocowania na kleju do szyb samochodowych i powiem ci ze trzyma mocno ale ja wole wywiercić i przykrecić

na aledrogo sa za 199 zeta ale gołe do pomalowania myslę żeby go nie malować tylko zapytać o cene oklejenia go (nie pamiętam jak się ta metoda nazywa) ale chodzi ze się rozkłada okleinę na warstwie wody czy jakiegoś płynu i zamacza się elemet który ma być oklejony potem jeszcze się w czyms zamacza i do pieca do suszenia.

a co za spoiler kupiłeś ze cło czy podatek płaciłeś ??/

Edytowane przez mexxmen30

W dniu 24.01.2016 o 18:14, GhostDriver napisał:

Nie kupowałem ale myślałem o spoilerze, trochę mnie powstrzymuje to że trzeba wiercić dziury w klapie do zamocowania.

Ale to chyba tylko w tej górnej nakładce, bo do niej się mocuje to skrzydełko - a ona chyba jest z plastiku?

Mexxmen30 spoiler kupiłem dokładnie taki http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-Rear-Trunk-lip-Spoiler-Wing-Painted-for-2010-2014-CHEVY-CRUZE-IN-White-/321118491812?hash=item4ac42754a4:m:miBlv9OgofjcwsLDHOsR2gw&vxp=mtr

Cła albo podatku zapłaciłem coś ok 100zł chyba 80 i musiałem wysyłać do urzędu celnego wydruki z aukcji na której kupiłem. Zakupy powyżej jakiejś kwoty (chyba 20euro) powinny być opodatkowane ale często przy paczkach z Chin udaje sie tego uniknąć szczególnie jak paczka jest niewielka gabarytowo, a spoiler nie mały to się celnicy zainteresowali.

A jeśli chodzi o malowanie to masz na myśli hydrografikę.

Myślę że  standardowe malowanie będzie tańsze, chyba że chcesz jakiś specjalny wzór, carbon albo coś.

W dniu 24.01.2016 o 18:23, Daniel_I napisał:

Ale to chyba tylko w tej górnej nakładce, bo do niej się mocuje to skrzydełko - a ona chyba jest z plastiku?

Nie sprawdzałem z czego ta dokładka, myślałem że jest metalowa.

Dokładka jest metalowa bo ja mam antene CB na magnesie do niej, u nas na aledrogo trochę tych spoilerów jest cena od 150 pln., do malowania coś idzie wybrać.

W dniu 30.01.2016 o 20:21, mexxmen30 napisał:

Dokładka jest metalowa bo ja mam antene CB na magnesie do niej

U mnie jest plastikowa :hmm: - jest przykręcona do klapy śrubami.  :spoko:

W dniu 24.01.2016 o 18:23, Daniel_I napisał:

U mnie ten element jest metalowy (sprawdzałem magnesem :D) , Daniel_l a u Ciebie jest na pewno z plastiku? Spoiler mi się  podoba ale obawiam się że mi klapa będzie rdzewiała w miejscu wiercenia.

kvyyd7zkrru9tjtg.jpeg

W dniu 31.01.2016 o 16:09, GhostDriver napisał:

U mnie ten element jest metalowy (sprawdzałem magnesem :D) , Daniel_l a u Ciebie jest na pewno z plastiku? Spoiler mi się  podoba ale obawiam się że mi klapa będzie rdzewiała w miejscu wiercenia.

Mnie chodzi o ten plastik ze światłem stopu i spryskiwaczem - u mnie ma trochę inny kształt, ale to na 100% plastik, przykręcony do klapy śrubami:

2016-01-17%2011.46.02.jpg

Ty o spoilerze a my o tym metalowym daszku pod nim co ma każdy JUKE a nie każdy ma spoiler, co do rdzewienia po wierceniu to można kupić w salonie zaprawke pod kolor lakieru w pędzelku koszt coś koło 30-40 pln ja takową zakupiłem w niemcowni na ebay przyda się na odpryski od kamieni co oryginał to oryginał z fajnym patentem mała gąbka w zakrętce do spolerowania naddatku farbki i wygładzeniu powierzchni ....................

Zaraz MOD wręczy każdemu po  :banan: za OT (SPOJLER) w wątku o podłokietnikach.

Proponuję "przerzucić się" gdzie indziej  :laie_67:

• 11 miesięcy temu...

Jak tam kolegom się sprawuje ten podłokietnik z aliexpress. Myślałem że sobie bez niego poradzę jednak siła przyzwyczajenia jest zbyt potężna.

Ktoś może testował podłokietnik z tej oferty ?

http://allegro.pl/nowy-podlokietnik-dedykowany-dla-nissan-juke-i6461340268.html#thumb/1

Edytowane przez neq

To  taki sam jak ja miałem z aliexpress, spisywał się ok.