GhostDriver Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Fotki mam na drugim kompie w domu, ale na filmiku z montażem pokrowców trochę go widać, https://www.youtube.com/watch?v=RZJEniOaziQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Wygląda zupełnie przyzwoicie. Chyba się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Fotki podłokietnika, montaż i demontaż jest bezinwazyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Podłokietnik, o który pytałem wcześniej: http://allegro.pl/nowy-podlokietnik-dedykowany-dla-nissan-juke-i6461340268.html#thumb/1 został przeze mnie zamówiony i zamontowany. Nie mam do niego zastrzeżeń. Jest przyzwoicie wykonany i przede wszystkim wygodny. Nie jest może stabilny jak podłokietniki stanowiące element konsoli środkowej, ale to normalne dla takiego rozwiązania Mogę potwierdzić, że jego instalacja nie wymaga wiercenia otworów, co jest na pewno dużym plusem. Co do samej aukcji allegro, sprzedawca szybko wysłał towar, jednak nie załączył paragonu, co pozostawia mały niesmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) kupiłem ten http://allegro.pl/nowy-podlokietnik-dedykowany-dla-nissan-juke-i6461340268.html#thumb/1, ale tego samego dnia odesłałem: tandetny plastik, utrudniony montaż (bardzo trudno zespolić podłokietnik z podstawą ze względu na nieosiowe położenie otworów na wkręty), za krótki i buja się na wszystkie strony. Jedyna zaleta to cena - ale jak weźmie się pod uwagę powyższe to i tak za wysoka. Zamówiłem ARMSTER 2 - znalazłem sklep z Łodzi za 345 PLN z przesyłką. Produkt zapakowany i wykonany bardzo porządnie. Przejrzysta instrukcja obsługi i montażu. Był wcześniej opisywany - potwierdzam: trochę utrudnione zaciąganie ręcznego - ale u mnie chodzi leciutko i łapie na 3-cim ząbku, tak że nie muszę odchylać podłokietnika, montaż banalnie prosty - wkrętarka z wiertłem i śrubokręt, 15 min. Dodatkowo podkleiłem podstawę od wewnątrz cieniutką mikrogumą (OBI za 4 PLN), wszystko trzyma się pewnie i nie rusza na boki. Można wysunąć do przodu sam dekielek. Podłokietnik idealny do skrzyni CVT - ja mam taką - przy normalnej wydaje mi się że może być nieergonomiczny przez wysokość i wysunięcie w kierunku lewarka, ale to trzeba by sprawdzić. Do pełnego szczęścia mógłby się odchylać więcej do tyłu by tworzyć jedną płaszczyznę z oparciem siedzenia. Jego największą zaletą jest miejsce zamocowania i wysokość co czyni go bardzo poręcznym i lepszym chyba nawet o oryginału, który wydaje mi się zbyt cofnięty i za niski. Polecam. Edytowane 2 Marca 2017 przez Yonex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Ten podłokietnik z allegro, wsadzony na ścisk przy pomocy jakiejś gumy czy filcu trzyma bardzo dobrze i nie ma mowy o ruchach na boki. Przy szarpaniu rusza się cała konsola. Śruby jest trudno wkręcić ale nie względu na nieosiowosc otworów, a utrudniony do nich dostęp, który wymusza wkrecanie pod kątem. Ja skrecilem go grzechotka i trzyma idealnie. Co do materiałów, moim zdaniem nie ma się do czego przyczepić. Całość poprawnie zamontowana nie wydaje żadnych przykrych dźwięków, a sam materiał którym wykończony jest po prostu ok i pasuje do tapicerki auta. Podłokietnik nie przeszkadza też w zmianie biegów czy zaciagnieciu ręcznego. Armster wymaga nawiercania otworów z boku konsoli jeżeli kogomus to nie przeszkadza, to nie jest to na pewno zły wybór. Edytowane 2 Marca 2017 przez neq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ten podłokietnik z allegro, wsadzony na ścisk przy pomocy jakiejś gumy czy filcu trzyma bardzo dobrze i nie ma mowy o ruchach na boki. . U mnie też siedział bardzo solidnie i nie ruszał się na boki. O armster tez myślałem ale wolałem bezinwazyjny montaż bez wiercenia dziur w konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posnania70 Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Witam,gdyby ktoś potrzebował to został mi po wypadku amster srebrny do juka,w nowym mam fabryczny.Ogłoszenie jest w dziale sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Witam, Jak posiadam taki podłokietnik i tutaj mam pytanie. Kto z Was taki posiada i czy Wam tez tak niemiłosiernie skrzypi, jak drzwi od starej szafy. Macie jakieś patenty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Ja mam taki podłokietnik, wsadzony na wcisk przy wykorzystaniu starej dętki. Trzyma się idealnie i nic nie skrzypi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Gdzie tą dętke wsadziłeś ? (tylko bez skojarzeń ) to co wystaje ze śrubą może okręciłeś ? wysłane z P8 lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Jeżeli to wszystko co masz to twój podłokietnik jest niekompletny. Brakuje plastikowej formy, do której jest on przykręcony. Czymś gumowanym należy owinąć, element którego nie masz na zdjęciu i wsadzić go na ścisk do dziury w tunelu środkowym. Aby uzyskać oczekiwany efekt trzeba nieco poeksperymentować. Jeżdżę tak już około roku. Zrobiłem samochodem koło 15 tyś km i wszystko się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Mam ten element, którego brakuje na zdjęciu (nie wykręcałem go). Ale tak jak napisałes trzeba będzie to zrobić. Dzięki za info. wysłane z P8 lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posnania70 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Witam,gdyby ktoś potrzebował to został mi po wypadku amster srebrny do juka,w nowym mam fabryczny.Ogłoszenie jest w dziale sprzedaży. nieaktualne sprzedany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi