Lee38 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Jatco JF613E Piwo się należy ;d Nawet dwa piwa. Jak przyjedziesz w moje okolice na narty lub na odpoczynek to wyrównam dług. Rozumiem, że jak jest skrzynia automatyczna to nie ma dwumasy i sprzęgła czy może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni32 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Nie ma dwumasy ani normalnego sprzęgła. Są tarczki sprzęgieł dla każdego biegu ale to całkiem inna budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek28 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Kol. Berni32 wyjaśnij mi jak to jest z automatami w T31 część z nich ma klasyczne inne CVT , od czego było to uzależnione i po czym poznać? I jeszcze jedno twój silnik to 2,5 dci, gdzie były takie sprzedawane i jaką ma moc? I drugie czy każdy automat w T31 był z wymiennikiem ciepła czy tylko te przystosowane do ciągnięcia przyczep/ z oryginalnym hakiem/ ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni32 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Witam, ja mam 2.0dci, 2,5 nie było, wpisałem tak o co by się wyróżniać. Z mojej wiedzy wynika że CVT były montowane z silnikami benzynowymi z racji niższego momentu który jest możliwy do przeniesienia przez skrzynie bezstopniową, w przypadku dci moment mogłby szybko zniszczyć skrzynie. We wszystkich skrzyniach jatco jest wymiennik ciepła Edytowane 26 Maja 2017 przez Berni32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek62 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witam.... czy przy dynamicznej wymianie oleju w ASB jest też wymieniany filtr oleju czy się go nie wymienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbio Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Od pewnego czasu obserwuje dziwną prace skrzyni w moim Nissanie. Po podłączeniu komputera wykazało dwa błędy P1732 oraz 0744. Ktoś się orientuje co one oznaczają ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi