Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] LOTKA SUNNY

michcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam ogólne pytanie o lotke do sunny 3d hatchback, jak jest mocowana może ma ktoś jakieś zdj, bo w klapie od wewnętrznej strony niby są jakies miejsca ale nie przebite na wylot, więc czy musiałbym wiercic, czy cała klapa jest inna? Oraz jeśli ktoś taką lotke ma na sprzedaż to jestem zaknteresowany

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

zależy jaką masz lotkę 
Są 3 typy ;)
Ja swoją (wgląd o jaką chodzi w moim temacie) mam tak że przewierciłem klapę w tych miejscach które wspomniałeś i wkrętami chwyciłem lotkę. Prócz tego całość czarnym klejem do szyb jeszcze posmarowałem coby nie ciekło i ładnie siedziało. Środkową nóżkę lotki do szyby klejem przykleiłem. Można ją też na samym kleju przymocować. Odpaść nie odpadnie, ale dla pewności wolałem przykręcić
Kolejny typ to gumowa lotka w całości na kleju montowana
A trzeci typ to podobna do mojej tylko że bez środkowej nóżki klejonej do szyby ;)

Lotkę z GTi-R'a nawet nie wspominam, ale jak coś to też warto przykręcić ;)

PS: klapy się nie różnią, ja mam klapę z Sunny GTi i też otwory nie były rozwiercone. Lotka trzymała się u poprzedniego właściciela na samym kleju

Ja na razie żadnej lotki jescze nie mam, dlatego pytam ;) ale już będę wiedział, dzięki

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Gość komorokoro

PS: klapy się nie różnią, ja mam klapę z Sunny GTi i też otwory nie były rozwiercone. Lotka trzymała się u poprzedniego właściciela na samym kleju

No to nie masz klapy od gti 

Lotka gti ma śruby jak gtir'a i w klapie są trzy otwory z gumową zaslepką

To w takim razie musiał mieć dokupywaną z innego auta ;)
Wiem bo brałem graty blacharskie od jednego typa i widziałem z czego biorę 
W takim razie sorry za wprowadzenie w błąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...