matthew777 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam, jestem świeżym posiadaczem almery N15 i niestety jestem zmuszony do wymiany lamp przednich,ponieważ są mocno zabrudzone od środka. Mógłby mi ktoś pomóc w jaki sposób je zdemontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Moze spróbuj je umyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlon Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 1. Zdemontuj atrapę. 2. W każdym reflektorze: - wyjmij oprawkę z żarówką światła pozycyjnego (przez obrócenie), - odepnij kostkę od żarówki H4 (przez ściśnięcie palcami z obu stron, bo jest zabezpieczenie), - wykręć od góry wkręt trzymający uchwyt kierunkowskazu. 3. W każdym kierunkowskazie wyjmij oprawkę z żarówką (przez obrócenie). 4. Na koniec w każdym reflektorze odkręć 4 śuby go mocujące: 2 z boku pod kierunkowskazem i 2 od tyłu. 5. Po wysuniećiu reflektora zostaje odpiąć kostkę od regulatora ustawienia reflektora. Od góry trzeba wcisnąć zapadkę i zwykle z trudem wyciągnąć kostkę. Można sobie pomóc delikatnie płaskim wkrętakiem. Uwagi: 1. Śruby tylne mocujące reflektor są zwykle mocno skorodowane. Próba ich odkręcenia najczęściej kończy sięich urwaniem. Odpowiednio wcześniej (nawet parę razy w ciągu kilku dni przed robotą - to nie przesada) warto je popryskać środkiem penetrującym. Podobno Vulcan jest skuteczny, ale jeszcze nie sprawdzałem. 2. Każdy kierunkowskaz oprócz uchwytu przykręconego do reflektora trzyma się dodatkowo na zatrzasku (jakby kulka w gnieździe). Trzeba go wypchnąć w kierunku przodu samochodu. Siedzi dość mocno, uwaga na ręce. Żeby nie wyskoczył i się nie uszkodził przed wypchnięciem przyklej go taśmą do reflektora i błotnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matthew777 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Marlon dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.