Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tylna belka zawieszenia w tiidzie

NOLAN

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z tylną belką zawieszenia w tiidzie z 2007 roku, sedan 1,5dci. Przy cofaniu uszkodziłem element belki tylnej, który znajduje sie pod spręzyną zawieszenia(trójkona blacha łącząca 2 elementy). Rezultat - brak możliwości ustawienia zbieżności koła tylnego. Pojechałem do warsztatu, gdzie mi powiedziano, że wyprostowania tego elementu się nie podejmą, chyba że się zgodze na wymiane całej belki tylnej zawieszenia. I tu mój problem, gdzie mogę znaleść nr katalogowy tego elementu i cene tej belki (poszukiwania w internecie nie dały żadnego rezultatu-jakby taki element wogóle nie występował w sprzedarzy detalicznej, chyba że na alegro kompletna używana belka za ok. 1700 zł). Ponadto pracownik warsztatu stwierdził, że nie jest mi w stanie powiedzieć kosztów tej naprawy przed jej rozpoczęciem.

Jeśli jest belka to chyba nie ustawia się zbieżność z tyłu  ?!

Ja jak byłem ustawiać zbieżność  to powiedział że ustawia się tylko przód oszukał mnie???????????????????????????

Tam gdzie uszkodziłeś te blachę ścina ci oponę ????

Nikt Cię nie oszukał.Normalnie się nie ustawia tyłu,chyba że wystąpią perturbacje gdzie np , odkręcić mocowanie belki od podwozia(jak u kolegi wyżej) i wtedy już ustawiasz  zbieżność i kąty.

Ja bym nie ruszał jak mu opony nie ścina i idzie wymienić amor lub sprężynę.

Ale zależy jak je....ie było ostre to belka przenoszona.  

Efektem tej awarii jest to, że mnie sciąga w lewo i samochód zachowuje się niestabilnie podczas jazdy po nierównej nawierzchni. Dzieki manixowi (thx) znalazłem juz nr katalogowy częsci i cenę, szkoda że w dolarach (546 USD). Muszę się tylko jeszcze zorientować czy to cena belki z osprzętem, czy samej belki. Jutro jadę do serwisu nissana, zobaczę co oni powiedzą.   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...