Gość bambus966 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Witam jestem tu od paru minut i nie wiem gdzie zamieścić post z bolączkami jakie ma mój nissan primera P12Proszę o pomoc jak ktoś miał taki przypadek.Mam straszne drgania lewarka podczas jazdy , drgania przenoszą się na całe auto objawy są tylko i wyłącznie jak dodaję gaz przy małej prędkości nie jest to odczuwalne jak przy 80 i w górę wymieniona została 1 poduszka do skrzyni chyba środkowa i poduszka prawa silnika i nadal to samo Każdy mówi coś innego teraz twierdza że jest szczelona skrzynia biegów czy Ktoś miał podobne objawy ? proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeuszma3 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Sprawdź, czy masz obie sprężyny na dźwigni "lewarka". Znajdują się pod spodem samochodu, Trzeba odkręcić kilka wkrętów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0203 Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Musisz podnieść samochód i podokręcać chyba cztery śruby mocujące mechanizm samego lewarka. Dostęp trudny bo przysłania rura wydechowa i trochę tłumik środkowy. Miałem takie same wibracje. Gdy wymieniałem skrzynie biegów, rozkręcili mi wydech, był dostęp sam tam zajrzałem i były luźne nakrętki. Po dokręceniu minęło dwa lata i drgań nie ma, Z tymi drganiami jeździłem 6 lat i podejrzewam że mogło to powodować że biegi były zazębiane w powiedzmy 80%-90% i po latach poszła skrzynia biegów.Ciężko było znaleźdź dany bieg, choć jakoś znajdowałęm i 150km do domu dojechałem, wstecznego wogóle juz nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.