fred77 Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Klucze do mojego Terrano są mocno sfatygowane. A dokładniej przyciski pilota od otwierania i zamykania samochodu, które są wbudowane w uchwyt klucza. W obu kluczach przyciski te przestały istnieć, w ich miejscu były po prostu dziury. Zastanawiałem się co z tym fantem zrobić. Pytałem w różnych punktach zajmujących się dorabianiem kluczy i wszędzie odsyłali mnie z kwitkiem. Z mieszanymi przeczuciami postanowiłem zapytać po prostu w ASO. I o dziwo pozytywnie zostałem zaskoczony. Okazało się, że można kupić sam element z tymi przyciskami. Klucz składa się z trzech głównych plastikowych elementów: - jeden ma wtopioną metalową wyfrezowaną część, którą wsuwa się do stacyjki lub zamka drzwi, - drugi ma te gumowe przyciski i wyjmowaną malutką płytkę drukowaną, - trzeci ma gniazdo na baterię. Wszystkie trzy elementy składa się na zatrzaski. Aby to rozebrać wystarczy podważyć śrubokrętem w widocznej szczelince. Ten oto sposobem w końcu mogę zdalnie otwierać drzwi. Koszt tego elementu to 70zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 znajomy z aso przynosi mi do naprawy piloty od pezotów ... koszt elementów z nowa obudową i nowymi przyciskami to jakieś 5zł, zamiennik to zamiennik ale ciekawe czy są jakieś nissanowe, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.