Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z/370z Strojenie, Elektronika, Komputer

Bydle
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Z 1 na 2 wcześnie zmienia seryjny automat a z 2 na 3 i wyższe biegi już w okolicach 6100-6200 jak się ma zdrowy i mocny silnik.

Mocy trzeba dołożyć to wyżej będzie zmieniać biegi, programowo oczywiście też można tak zrobić, w zależności od rocznika do 5ciu map dla skrzyni biegów można zrobić :)

No ciskaj sprawdzaj i testuj :)

A ja dzisiaj stroję takie cudeńko co dopiero wczoraj oddałem właścicielowi na doceiranie, zakute 370Z Turbo:

10615488_723005804455714_516119622910429

Spać od rana nie mogę przez nie :D

Trzy dni wcześniej jeszcze tak wyglądało:

10710424_720700864686208_796274728049898

Strojenie na seryjny ECU, doładowanie maks ok 1-1,1 bara coby nie rozsadziło fabrycznego kolektora ssącego, który jest z plastiku :D

Edytowane przez Coobcio

Dziwne bo u mnie kręci sie silnik na automacie do 6800 prawie do 7000 na 1 i 2 biegu na 3 biegu ciągnie do 6500 na tiptronic idzie na każdym do odcięcia. Czy daje cos przestawienie odcięcia na 7000rpm ? Ten tu na filmie kreci sie do 6250 nie wiecej a ten sam rocznik. Jak to możliwe ? Wgl to da sie w DE zmieniać mapy przyciskiem od tempomatu ? 

https://www.youtube.com/watch?v=MWJoWxS2FXE

Edytowane przez driver_kaskader

żeby zmieniać trzeba mieć, a skoro pytasz to nie masz :)

pamiętaj o przekłamaniu licznika - jak zasuwasz to wiesz, wskazówka w tą czy w tamtą to żadna różnica

• 2 miesiące temu...

przecież Kuba napisał, że auto Michał teraz dociera, nabija km, żeby się poukładało wszystko, a dopiero potem będą dowalać mocy

10714201_1000859353264164_30540518152508

Już dotarta, ponoć Michał teraz boi się auta a to przecież na małym Booscie jest - okolica 0,9 bara :)

Dzisiaj stroimy na PB 100 coby górę podciągnąć, na dzisiejsze wydarzenie każdy dodatkowy kuc na wagę złota ;)

Turbina 473KM + Soft Mod Skrzyni:

Po modzie programowym szybciej i twardziej zmienia biegi, nie ma takiego efektu uślizgiwania się...

No a u Michała już 580KM w 370Z złamaliśmy :)

Edytowane przez Coobcio

Dziwne bo u mnie kręci sie silnik na automacie do 6800 prawie do 7000 na 1 i 2 biegu na 3 biegu ciągnie do 6500 na tiptronic idzie na każdym do odcięcia. Czy daje cos przestawienie odcięcia na 7000rpm ? Ten tu na filmie kreci sie do 6250 nie wiecej a ten sam rocznik. Jak to możliwe ? Wgl to da sie w DE zmieniać mapy przyciskiem od tempomatu ? 

https://www.youtube.com/watch?v=MWJoWxS2FXE

Obrotomierz przekłamuje i to o dobre 400 , mozesz to sprawdzić dokładnie programem na komórce z android Torque z adapterem bluetache za 37zł działa i dokładnie pokazuje u mnie 6600 odcinka a na obrotomierzu przeszło 7 tys..

• 6 miesięcy temu...

W większości przypadków obrotka niestety przekłamuje... Z reguły zawyża o 100rpm przy odcięciu

Programowe ustawienie odcinki na 7350obr.min obrotomierz przekłamuje na 7500 :

No to 370Z po zmianie kolektora ssącego oraz wydechowego i do tego remapik:

wolnossak%20vs%20strojenie_zpsmztinmjd.g

Edytowane przez Coobcio