Coobcio Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Z 1 na 2 wcześnie zmienia seryjny automat a z 2 na 3 i wyższe biegi już w okolicach 6100-6200 jak się ma zdrowy i mocny silnik. Mocy trzeba dołożyć to wyżej będzie zmieniać biegi, programowo oczywiście też można tak zrobić, w zależności od rocznika do 5ciu map dla skrzyni biegów można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Jutro go przegonie to zobacze jak jest z 2 na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) No ciskaj sprawdzaj i testuj A ja dzisiaj stroję takie cudeńko co dopiero wczoraj oddałem właścicielowi na doceiranie, zakute 370Z Turbo: Spać od rana nie mogę przez nie Trzy dni wcześniej jeszcze tak wyglądało: Strojenie na seryjny ECU, doładowanie maks ok 1-1,1 bara coby nie rozsadziło fabrycznego kolektora ssącego, który jest z plastiku Edytowane 28 Października 2014 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 To Cudnego zabawka? Ogarneliscie ja wreszcie? Ile tam teraz wypluwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 przecież Kuba napisał, że auto Michał teraz dociera, nabija km, żeby się poukładało wszystko, a dopiero potem będą dowalać mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Dziwne bo u mnie kręci sie silnik na automacie do 6800 prawie do 7000 na 1 i 2 biegu na 3 biegu ciągnie do 6500 na tiptronic idzie na każdym do odcięcia. Czy daje cos przestawienie odcięcia na 7000rpm ? Ten tu na filmie kreci sie do 6250 nie wiecej a ten sam rocznik. Jak to możliwe ? Wgl to da sie w DE zmieniać mapy przyciskiem od tempomatu ? https://www.youtube.com/watch?v=MWJoWxS2FXE Edytowane 4 Listopada 2014 przez driver_kaskader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 żeby zmieniać trzeba mieć, a skoro pytasz to nie masz pamiętaj o przekłamaniu licznika - jak zasuwasz to wiesz, wskazówka w tą czy w tamtą to żadna różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 bazuje na filmiku powyżej jak i moim gdzie ewidentnie kręci do 6800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) przecież Kuba napisał, że auto Michał teraz dociera, nabija km, żeby się poukładało wszystko, a dopiero potem będą dowalać mocy Już dotarta, ponoć Michał teraz boi się auta a to przecież na małym Booscie jest - okolica 0,9 bara Dzisiaj stroimy na PB 100 coby górę podciągnąć, na dzisiejsze wydarzenie każdy dodatkowy kuc na wagę złota Turbina 473KM + Soft Mod Skrzyni: Po modzie programowym szybciej i twardziej zmienia biegi, nie ma takiego efektu uślizgiwania się... No a u Michała już 580KM w 370Z złamaliśmy Edytowane 23 Stycznia 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dziwne bo u mnie kręci sie silnik na automacie do 6800 prawie do 7000 na 1 i 2 biegu na 3 biegu ciągnie do 6500 na tiptronic idzie na każdym do odcięcia. Czy daje cos przestawienie odcięcia na 7000rpm ? Ten tu na filmie kreci sie do 6250 nie wiecej a ten sam rocznik. Jak to możliwe ? Wgl to da sie w DE zmieniać mapy przyciskiem od tempomatu ? https://www.youtube.com/watch?v=MWJoWxS2FXE Obrotomierz przekłamuje i to o dobre 400 , mozesz to sprawdzić dokładnie programem na komórce z android Torque z adapterem bluetache za 37zł działa i dokładnie pokazuje u mnie 6600 odcinka a na obrotomierzu przeszło 7 tys.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) W większości przypadków obrotka niestety przekłamuje... Z reguły zawyża o 100rpm przy odcięciu Programowe ustawienie odcinki na 7350obr.min obrotomierz przekłamuje na 7500 : No to 370Z po zmianie kolektora ssącego oraz wydechowego i do tego remapik: Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi