ranger Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 5W40 - bo jest turbina "dogrzewajaca" olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) U mnie turbina by dogrzewała W50 i cała na przód z lekkim sercem Nara Morfeusz mnie obejmuje................................... Edytowane 2 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Po raz ostatni. ............. ILE RAZY TO JUŻ BYŁO ???? A ty Edziu ciągle swoje... Ale to powinno się znaleźć w temacie "OLEJ" na górze każdej strony tematu wytłuszczonym drukiem ! W sumie to od czytania "tu i tam" można sobie niezły mętlik zrobić , ale nawróciłeś mnie na "właściwą ścieżkę" . Ja mam fajny choć też przesadzony sposób na olej. Po wymianie nie zawracam sobie głowy przez 10-13 tys. olejem. Ale po wymianie zawsze pozostaje mi w bańce trochę niewykorzystanego oleju. Po tych np. 10 tys. odciągam trochę starego i uzupełniam tym co mi został w bańce. Niby niewiele, ale zawsze jakaś tam porcja świerzynki jest. Olej się nie marnuje a silnikowi na pewno na złe to nie wyjdzie. Ja mam inny sposób po 10K km zmieniam na taki sam olej (producent ,marka,klasa) i po 4 zmianie mam bańkę gratis , no prawie gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Fergul czyli zostajesz przy 5W30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Wymień sam , ok , a co ze zużytym ? Ile można płoty drewniane impregnować ? A tak firma sama zadba i do ścieków nie wypuści i nie zadołuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja mam inny sposób po 10K km zmieniam na taki sam olej (producent ,marka,klasa) i po 4 zmianie mam bańkę gratis , no prawie gratis Też dobre . Wszystko tylko zależy jak szybko Ci przelatuje te 10000 km, bo jak rok, to taki olej cześciowo 4,3 i 2 letni może być już taki sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Chyba tak za poradą kolegi i za instrukcją , ja nie mam turbawki tylko wolnossaka 15K km rocznie żona nakręca jednym , ja też coś około drugim więc kumulacja mi wychodzi po półtora roku Służbowego serwisuje firma , ale tam się nie wtrącam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja też mam wolnossaka ale warunki pracy tego silnika to są katorgą korki.korki-trasa -trasa korki.korki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Teraz walczę ze sprzęgłem , nówka sztuka i jutro będzie reklamacja , mechanik załamany bo robota dwa razy , a już zapłacone ,do tego nowy olej w skrzyni i nowy wysprzęglik . Sprzęgło klei nie chce wysprzęglać ani włożyć biegu , Już wydałem 570€ , jestem *&^%$# no ale zdarza się , teraz usłyszałem że podrabiają markowe sprzęgła i nawet hologramy na pudełkach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Miejmy nadzieję, że Skyller nie długo powróci Oczekiwałem jakiejś informacji bo zapadła dziwna cisza ... Myślę ,że nikt nie zrobił świństwa naszej Super - Jedynaczce . Mimo wszystko jestem niespokojny bo .... to Dziewczyna z klasą i w jakiś sposób przekazała by taką wiadomość a nie skasowała ... Skyler ! Jeśli nas czytasz ...to czekamy na Twój powrót ! Edytowane 3 Marca 2015 przez nowy 2011 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) U ruskich tak się sprawdza i testuje oleje ,szkoda że ja nie mam kuchenki gazowej . Edytowane 3 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Kiedys byla gdzies dyskusja nt opon calorocznych. A to najnowszy wynalazek Michelin: http://motoryzacja.interia.pl/raport-genewa-2015/genewa/news-nowatorska-opona-michelina-na-lato-i-na-snieg,nId,1681753 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Szkoda że nie ma w Europie tych na oleju SŁONECZNIKOWYM!! Ja następne kupuje te Edytowane 3 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 http://m.auto-swiat.pl/uzywane,bne5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Mazda prze chwile \ dla mnie byla alternatywa do QQ - ale jednak cena prawie 40tys wiecej.....wiec pozostalem przy QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Bo za SkyActive trzeba dopłacić Za super lukrowane tłoki z wybraniem Panie no trzeba dopłacić !!! Edytowane 3 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Moi Mili.... jak ja za Wami tęskniłam....Witam się tutaj , bo to wszak przez moich kochanych "QaszQajowców" zostałam zasypana wiadomościami - tu na forum i na fb....z pytaniami, pogróżkami , prezentami wirtualnymi A , że zaglądają tu również moi sympatyczni koledzy posiadający inne modele więc chcę powiedzieć, że przykro mi jest , iż moje zniknięcie zaniepokoiło Was....Nie będę się wylewnie tłumaczyć - powiem krótko - życie ....które jest jak układanka, tor wyścigowy..... Sami wiecie ....Ale już jestem, wróciłam na "wybieg"....Mam przynajmniej taką nadzieję I pragnę podziękować za wszystkie maile , bo tak ciepło robi się na serduchu - kiedy człowiek wie, że jednak Ktoś o nim myśli..choć de facto nawet go na oczy nie widział....To bardzo miłe gesty , które wiele dla mnie znaczą.Koniec prywaty.... łzy wytrzeć, nos wydmuchać i do roboty..... Soczyste całusy dla Każdego z Was z osobna i wszystkim razem przesyłam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Huuurrra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witaj Skyler !!!! ...pożycz chusteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Skończyły mi się.... Ostatnią paczkę właśnie zużyłam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witaj Skyler !!!! ...pożycz chusteczki Wal w rękaw...wypierze się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Najbardziej to ten całus mnie ucieszył , żeby nie być dłużnym oddaję Po burzy zawsze wychodzi słońce , dobrze że znów jesteś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zawsze mówiłem, że serce NKP bije tutaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A ja się dziwiłem,dla czego klawiaturę mam polepioną...a tu taki miód płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi