zapas6 Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam , mam pytanko czy ma ktoś jakiś patent na zbierające się błoto w nadkolach. Mój nissan cały rok jeździ w błocie i ogromne jego ilości zbierają się pod osłonami w przednich błotnikach co za tym idzie rdzewieją, chodzi mi o taką przeróbkę która zniweluje zbieranie się błota i ułatwi przy myciu wypłukiwanie. Na ten moment mam fabryczne osłony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ja nic nie słyszałem o takich patentach, poprostu częściej myć lub nie uczęszczać w błoto. tylko nadkola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapas6 Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 myślałem w wywaleniu plastików wspawanie rantów i zamontować coś w rodzaju pasu transmisyjnego na szerokość wnęk na koła błota nie mogę ominąć od asfaltu mam 900m błotnego raju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Poczekaj aż się "zdezeluje" i nabierze męskiego wyglądu a potem zanitujesz pas transmisyjny. Mnie bardziej wkurza ten wiecznie zapchany błotem dołek między przednim błotnikiem a progiem. Jak bym go nie udrażniał i czyścił to po każdym sezonie zabetonowany piachem i gliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapas6 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Nie mam na co czekać błotniki do podcięcia lub do wymiany , tył ranty już nie istnieją na szczęście rdza nie weszła wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.