JackSet Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Ta 5 x 3.5 to strasznie drobniutka. Ja montowalem czarna lakierowana proszkowo siatke. aluminiowa o wymiarach: 100cm x 25cm oczko 8mm x 3,5mm. 2 szt to koszt 40 pl bardzo porzadna. Gjk.styling na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckiabc Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Panowie. Taka drobna siatka nie wpływa na zmniejszenie przepływu powietrza? Myślę nad 11x5 lub 9x5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 No to już by trzeba było przeliczyć...pole powierzchni siatki,przez pole powierzchni wlotu.minus poprzeczki ...zastrzały...a do d..y...nic się nie dzieje Można spoko jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckiabc Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Dzięki a zimą już ktoś jeżdził? Śnieg, błoto się gromadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Nie,nie ma minusów .Same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Minusy są.Na termometrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckiabc Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Dzięki za informację. To zamawiam 9x5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 mam i ja siatka 8 na 4 jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.gwozdz Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Cześć Niedawno sprowadziłem z Niemiec wersję 1.2 i zaczęło się od założenia nowego wymiennika klimy (+czynnik 1234 + robocizna - odzysk czynnika 0,5 l na chyba 5 l) = 1400 zł nie moje. Kupiłem siatkę na allegro Siatka tuningowa Czarna 8mm x 3,5mm 100cm x 25cm (6637409786) Po przycięciu na wymiary 83 x 15,5 siatka wpasowała się idealnie i pozostało założenie opasek. Zauważyłem jednak że chłodnica silnika musiała kilkakrotnie oberwać w górnej części (zdjęcie poniżej) - wygląda na to że przez górną maskownicę. Z wycięcia siatki dolnej pozostał mi jeszcze pasek który idealnie nadawał się do zabezpieczenia górnej maskownicy (ma dosyć spore oczka). Wystarczyło lekko ściąć naroża. Montaż jedną opaską wokół mocowania znaczka Nissan. Zdjęcia również poniżej Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 W całym układzie klimatyzacji jest 0.50kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.gwozdz Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 12 minut temu, klepa napisał: W całym układzie klimatyzacji jest 0.50kg. tutaj coś musiałem pokręcić ;-))) sorki za pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario111 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 A montował już ktoś siatkę do autka z silnikiem 1,3 jak jest tam z podejsciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Z przodu nic się nie zmieniło,jest takie samo podejście jak w modelu J11A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario111 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Znalazłem coś takiego Защита радиатора NISSAN QASHQAI II рестайлинг 2019г.в. (Черный) - strelka11.ru - YouTube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Zakładałem dzisiaj siatkę oczka 12x4 całkowity wymiar 81.5x25 (tak mi się ucięło...jest ok!) W J11 po lifcie trzeba z lewej strony troszkę wyciąć siatkę by zmieścić przewody Trzeba też(lepiej i bezpieczniej) odpiąć przewody ze spinek.Montaż z góry po odpięciu górnej osłony chłodnicy i plastikowego wzmocnienia chłodnicy. Wcięty fragment siatki zabezpieczyłem kawałkiem izolacji z przewodu elektrycznego.Obcięte końce siatki są cholernie ostre i w przyszłości mogło by być kuku z instalacją. Całą siatkę zabezpieczyłem przed ewentualnymi ruchami tytrytkami zaczepionymi w wystający plastikowy element grilla,w którym wstępnie otwory zrobiłem lutownicą,a następnie powiększyłem grubym wkrętakiem krzyżakowym. Całość zajęła mi 1.5h spokojnej pracy i podrapane ręce,bo miejsca mało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 od góry widzimy. Myślę że pamiętałeś o żaluzji chłodnicy. żeby do niej od dołu nie wiązać za szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Akurat ta "warga" do której wiązałem po prostu wystaje nie ma do niej nic podłączone,ani nie zagraża żaluzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri2408 Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 U mnie także chłodnica dostała po d...e, także siatkę dzisiaj założyłem. Godzinka roboty, lecz musiałem zdjąć zderzak (niestety). Ogólnie jestem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manual Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) W Pulsarze założyłem siatkę 8x4 w dwóch kawałkach ponieważ na środku jest osłona na radar i trzeba dociąć Edytowane 9 Maja 2022 przez manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi