Edek01 Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Dziś zabezpieczałem ranty drzwi listwą rantową, to pomyślałem o masce bo dostaje kamieniami. Bajer niesamowity idealny na trasy ,oczywiście w Polsce nie kupi . http://www.magnetbra.com/install_guide.php U nas królują skajowe kondony na maskę co tragicznie wyglądają i niszczą lakier. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 A jaki masz problem, żeby sobie folią magnetyczną maskę okleić? Czego z wymienionych w Polsce "nie kupi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Kupił bym arkusz foli tu w kraju i jak bym docinał-dopasował nie ma takiej możliwości. Jak by to wyglądało beznadziejnie, bo bez wykończenia jak w oryginale. Oryginał ma wykończenie fartuch aby woda nie podchodziła miedzy brą a maską, jak jedziesz. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ten brzeg to tylko taśma ktora zachodzi za rant, bo inaczej przy większej prędkości tę bre na masce mialby kierowca jadący za tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Tak czy siak wolę oryginał kupuje zakładam jadę Do myjni zdejmuje, do woskowania zdejmuje i tak dalej A sam co bym wyrzeźbił jaki badziew co by zaraził spadł . Ten brzeg to nie jest tylko taśma to listwa rantowa z zaczepem Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Fajne a ile coś takiego kosztuje? Czy tylko w kolorze czarnym? A jaki masz problem, żeby sobie folią magnetyczną maskę okleić? Kiedyś interesowałem się oklejaniem, dzwoniłem do kilku firm i za oklejenie maski przód i tył i dachu gość mi powiedział ok. 900 zł. więc nie wiem czy to dużo czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Magnetbra koszt 237zł w to jest wliczona przesyłka do Polski, kolory czarny i biały producent nie widzi przeciwwskazań na malowanie sobie na dowolny kolor! Co do oklejania to u mnie cwaniaki za tak karwasz twarz małą maskę jaką mamy w tidach krzyczą 800-1200 zależy od foli i jej grubości 100-250 300 u Co do malowania to ja prysnąłem sobie plastidipem clear na zderzaku się trzyma ale z frontu maski mi zaczyna uciekać bo często woskuje sonax z pigmentami czarny mam czarny lakier Teraz jest najnowsza technologia 3M płynna folia ale nie kupi w Polsce, na razie czekam http://www.youtube.com/watch?v=fi3hJYmtKR4 Czekam jak będzie w sprzedaży w Polsce sam sobie pomaluje całą maskę . Lakier mamy w nissanach tandetny paznokciem i szmatką go zarysujesz takie gówno miękkie a naprawić sobie samemu odprysk od kamienia nissanowską zaprawką TRAGEDIA!! Jest jeszcze folia VentureShield powycinana w szablonach do konkretnego modelu tiida to bedzie Versa 2007+ http://www.nochip.ca/products/versa-2007-2008-2009-2010-2011-2012-nissan-3m-scotchgard-paint-protection-film-kit Tam mamy 8 cyfr zderzak to 4 ,maska 1 błotniki 2 i tak dalej wysłałem zapytanie do Polskiego dystrybutora tej foli ile kosztuje pasek na maskę! Krawiec pytałeś o oklejanie,znalazłem dojście do człowieka co wycina gotowe paski foli do zabezpieczenia Maska pasek na front 200zł wymiary ma mi podać dziś. Lusterka dwie folie Lampy przednie,Progi czekam na wycenę do naszego samochodu? Wszystko jest z foli 3M VentureShield!! Wreście doszła do mnie magnetyczna bra Co się okazuje bra (magnetyczna guma) jest z najnowszej produkcji mocniej magnetyczna i bardziej lśniąco czarna! Jestem pod ogromnym wrażeniem solidności tego produktu. Wycina maszyna bez mankamentów, osłona jest z sztywnej gumy- grubość 1mm, uszczelka rantowa też solidna z zaczepem! Nie mam czasu teraz zakładać ale w następnym tygodniu zamieszczę zdjęcia jak wygląda na mojej masce. Buladag no to teraz powiedz mi jak ja miał bym sobie dociąć tak samo folie magnetyczną z prostego paska ???? Takiego banana chyba oczyma wyobraźni!! Wreszcie miałem czas zainstalować magnetyczną osłonę ,łatwo nie było bo trzeba ją rozgrzać długo na słońcu aby ładnie się układała. Sama magnetyczna guma jest bardzo magnetyczna po doklejeniu się do maski bardzo ciężko ją przesunąć albo odkleić. Uszczelka po zatrzaśnięciu bardzo mocno trzyma ,ciężko ją odczepić do korekty bądź naciągnięcia. Na dzień dobry zaliczyła ulewę ,nawet pół kropli wody się nie dostało pod magnetyczną osłonę . Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Chciałabym za kilka lat zobaczyć jak wygląda maska pod tą osłoną..... Edku, czym czyścisz / polerujesz chromowane elementy? Serio pytam....masz jakiś sprawdzony środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Skyller do chromu i felg alu używam pastę K2 aluchrom czyści i pozostawia powłokę zabezpieczającą . Co do zobaczenia maski po kilku latach to na pewno nie będzie różnicy w kolorze bo często woskuje Aby doszło do uszkodzenia lakieru to piach,woda musiał by się dostać pod osłonę ale ona jest przyssana magnetycznie. Uszkodzenia często są pod naciąganymi skajowymi osłonami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Muszę poszukać tej pasty z K2..... Miałam innej firmy, ale nie była skuteczno- zadawalająca , jeśli chodzi o czyszczenie Dziękuję Edku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Widzisz bo większość past do chromu tylko czyści a element zostaje suchy bez ochrony! Zależy jak masz zniszczony element chromowany? bo jeśli są wżery brudu ,rdzy to najpierw pastą polerską a na koniec K2 A K2 czyści i nabłyszcza, pozostawia śliska powłokę ochronną produkty K2 są dostępne na stacjach benzynowych. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Edek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Ha!....Znalazłam dzisiaj K2 w jednym z hipermarketów Moje elementy (ale to brzmi...) .... elementy na moim samochodzie są takie jakby "zaśniedziałe" , może brudne ( bo szampon nie umyje wszystkiego).... Jutro będę działać z pastą .... Jeszcze raz dzięki Edku za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Skyller K2 dał rade wyczyścić i nabłyszczyć twoje chromy? Co do osłony magnetycznej to jest niesamowita, wytrzymała test myjki ciśnieniowej, nie pieściłem się z dyszą i nie dałem rady wpompować wody pod osłonę!! Mało tego co jakiś parking na mieście, to mnie kierowcy zaczepiają co to i gdzie kupiłem taką osłonę, trochę staje się to męczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Co do "chromów" to w Tiidzie są jak za najlepszych czasów!Może Mexy-companiero nie żałują materiału,fakt jest taki , że u mnie w tiidzi,mimo że nigdy nie używałem żadnych fiku/miku past , chromy są jak nowe,lśniące i błyszczące!Kolo z Aso powiada że auto w ogromnych ilościach sprzedawane było na "dziki zachód" a tam o sukcesie decyduje ,cena,uchwyty na napoje ,automat i chrom właśnie. Edytowane 11 Lipca 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Edku.....dało radę W sumie , to za dużo ich nie mam - ale głównie chodziło o napis PRIMERA na "zadku" czyli z tyłu.... Niestety lata robią swoje... Wypucowałam go i lśni jak nówka, reszta detali również nabrała blasku . I teściu załapał się też na "grarisowe" czyszczenie emblematów na swoim Civic'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 No to się ciesze że ci pomogłem Skyller . Manix tiida ma za mało chromów, przydało by się więcej a kratka z emblematem z przodu i znaczek z tyłu z napisem TIIDA to skromniutko. Kiedyś zamówię z Ebaya metalowe chromowane nakładki na klamki będzie ładniej -nie włoskie plastikowe chromowane gówniane z ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Edek , bo ty masz HB , a ja SEDANA ,.W tym modelu chromu jest dokładnie w sam raz. Szeroka listwa na tylnej klapie ,listwy na całej szerokości podszybia,dwie listwy atrapy przedniej (dolna i górna) Więcej , trąciło by już kiczem ,ale można i klamki i listwy ochronne na drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 O to ty masz chromu na BOGATO Tak w hatchbackach jest skromniutko dane chromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi