Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Jak wymienić żarówkę H7 ?

kindly

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc. 

Wymieniłem sobie żarówki H7 bo mi się przepaliły i teraz zdecydowanie gorzej świecą. 

I teraz nie wiem czy źle (odwrotnie) je założyłem (bo sposób założenia nie jest jednoznaczny) czy te nowe żarówki są po prostu gorszej jakości? 

Czy ząbek tej metalowej części żarówki ma być na górze czy na dole ??

Rodzaj żarówki lub jego producent też ma wielkie znaczenie.

Jest powiedzenie >>iż Polak wszystko potrafi<<, są osoby co nawet klocek hamulcowy zamontują metal na metal.

Sam stwierdziłeś iż żarówka na kołnierzu ma ząbek. Oprawka ma również i tam powinien wejść wypust z żaróweczki.

Jeszcze co jest najważniejsze, to dobrze zamontować druciki-zabezpieczenia żarówki, jeśli drucików-zabezpieczeń nie założysz odpowiednio, to może "przekosić" żarówkę i będzie Ci świeciła 2 m przed samochodem.

• 1 rok później...

witam mam problem z zamontowaniem żarówek w gnieździe

z tego co napisał mirekg9 lampy w mojej p12 nie mają drucików -zabezpieczenia żarówki,

może ktoś ma fotkę jak te zabezpieczenia wyglądają bo nie mam pojęcia jak zabezpieczyć żarówkę przed wypadnięciem

Jak wyjales tak wloz, oprawka zarowki ma takie wystajace blaszki a w gniezdzie lampy sa wkrecone srubki, te blaszki maja wejsc pod te srubki ( tylko czasami ich nie odkrecaj), tj. przylozyc oprawke tak aby blaszki oprawki byly przy srubkach , docisnac i przekrecic i maja one zaskoczyc pod glowki srubek wtedy oprawki sa zaklinowane i nie wypadna, trzeba do tej czynnosci cierpliwosci nie zawsze udaje sie za pierwszym razem. Powodzenia

Rodzaj żarówki lub jego producent też ma wielkie znaczenie.

Jest powiedzenie >>iż Polak wszystko potrafi<<, są osoby co nawet klocek hamulcowy zamontują metal na metal.

Sam stwierdziłeś iż żarówka na kołnierzu ma ząbek. Oprawka ma również i tam powinien wejść wypust z żaróweczki.

Jeszcze co jest najważniejsze, to dobrze zamontować druciki-zabezpieczenia żarówki, jeśli drucików-zabezpieczeń nie założysz odpowiednio, to może "przekosić" żarówkę i będzie Ci świeciła 2 m przed samochodem.

Żarty, żartami ale ja tak zrobiłem w corsie. Dopiero uświadomił mnie pan diagnosta cyt: "Co pan lubi tak niebo doświetlać ?"

voyager1956  dziekuje za odp.   

po prawej stronie   /gdzie był dostęp   /  poluzowałam te śrubki   i założyłam  zarowke   i   jest w miare.

ale  do lewej lampy dostęp jest słaby   ale będę  próbować   ,co nie zmienia faktu   że te mocowania   to kiepski wynalazek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...