rosssssa Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Od pewnego czasu mam problem z tym ustrosjtwem. Po zatankowaniu do pełna wskazówka poszła do góry, po czym opadła, podskoczyła kilka razy i tyle. od tamtej pory leży tak biedna i nie daje znaków życia Zdemontowałem ten pływak co jest w zbiorniku, ale wygląda na OK. Czy ktoś może mi powiedzieć Bo jak jeździ kilka osób to ciężko się połapać ile jeszcze waszki zostało. bezpieczniki też sprawdzałem i wyglądają OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Sprawdz styki na wyjściu ze zbiornika. Słyszałem, że szlak je czasami trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosssssa Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 nie wiem czy to moze być to.bo już kilka razy ściągałem tą wtyczkę i nawet na moment nie załapało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 nie wiem jak to w T2 jest zrobione ale u mnie ukruszył się lut właśnie na wyjściu ze zbiornika, styki są zalane jakimś-czymś ( może i kiedyś plastyczne to było) no na szczęście ten przewód odpowiada tylko za "migającą (chyba) kontrolkę rezerwy więc dałem sobie z tym na luz ... ale naprawić byłoby cholernie ciężko, wiązka sztywna no i nie bardzo można sam lut odsłonić ... może na ciepło by poszło, ale garażu trochę szkoda nie wiem czy to moze być to.bo już kilka razy ściągałem tą wtyczkę i nawet na moment nie załapało nie we wtyczce tylko na drugim końcu wiązki ... chyba 5 przewodów i lutów sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Lemmy wszystko sie da naprawić (np.wtryskiwacz gazu) tylko troche talentu trzeba i możliwości technicznych trzeba. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 nie zrozumieliśmy się, razem z Danielem przy okazji wymiany pompy to naprawiliśmy ... jego pompę wsadziliśmy w mój stelaż więc była okazja , ale działało to tylko przez moment i znowu się ukruszyło ... nawet powiększyłem okienko rewizyjne w bagażniku, żeby było łatwiej i wiązkę na sztywno umocowałem pewnie, że wszystko można ... tylko u mnie na gazie dosyć często zdarza się jeździć na rezerwie benzyny i sumie to nie bardzo zależało mi na tej kontrolce, oczywiście wskazówka poziomu działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 oczywiście wskazówka poziomu działa u mnie jest odwrotnie kontrolka rezerwy działa a wskaźnik poziomu zdechł pływak się utopił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosssssa Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 u mnie jest odwrotnie kontrolka rezerwy działa a wskaźnik poziomu zdechł pływak się utopił muszę to sprawdzić, tzn wypompuję całe paliwo i zobaczę czy się rezerwa zapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 przecież i tak do naprawy będziesz musiał wymontować cały stelaż ze zbiornika ... nawet jeśli to luty to i tak dostęp z bagażnika marny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 muszę to sprawdzić, tzn wypompuję całe paliwo i zobaczę czy się rezerwa zapali U mnie na bank problem nie jest z elektryką tylko z mechanicznym uszkodzeniem pływaka. Niestety lak jak lemmy pisze dostep jest nieciekawy szczególnie u mnie bo akurat nad okienkiem jest zbiornik gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 no i dlatego właśnie ja mam mniejszą butlę ale na nadkolu ... triumfuję najpierw wyjeździj gaz do końca, potem możesz zdemontować WZW z butli i wreszcie butlę zaznacz sobie wcześniej w jakiej pozycji była umocowana, bo zacznie Ci "świrować" pływak w butli jeśli ją przekręcisz no i raczej NO SMOKING ... chyba, że to garaż teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ale mi to nie przeszkadza i nie mam zamiaru z tym walczyć. Tankuję benzynę i jężdzę puki się nie zapali kontrolka rezerwy. A że jest gaz to trochę to trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) bo to do kolegi wyżej ... wyżej ... wyżej ... wyżej było Edytowane 7 Czerwca 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 aaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi