DINO Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 gdziekolwiek, gdzie maja scaner aby się podłączyc, znajdź @ullissesa też jest z 3miasta powinien pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Przy eko jeździe paliwo powinno Ci się spokojnie w mieście zamknąć w przedziale 8.9do10. Tak więc pewnie masz troche za bigato. Najpierw podepnij pod N.Cinsult by przesoftować program i mape na Bp, potem dopiero korekta na Lpg. Ustawiamy Lpg do Bp nie odwrotnie. Żadne korekty Lpg nic nie dadzą jak na Bp jet do luftu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 pewnie sonda śpi Dino primerę to z pamięci powinieneś podyktować na wolnych obrotach w stagu techu pokazuje 2.5-2.7 maks czasy 12 ms .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Tofu, ale wróżką nie jestem i nie wiem co pokaze scaner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 No ja miałem sr 20 w P10 potem to samo SR w p11 a potem miałem na chwilę Lookiego p11,144 co ma coś nie halo dalej bo przelewa ale czasy mniej więcej kojarzę ale to ty namachałeś ze 200 tyś na lpg w tym ...hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 ale to ty namachałeś ze 200 tyś na lpg w tym ...hahahaha no i dalej jeździ, dobrze wspominam to auto i jak by była okazja to bym je odkupił dla młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 ostatnio co zauważyłem,podniosło się spalanie,nie bardzo znam powód ,zasady jazdy te same,a tu zonk.Bylo na pełnej butli 34lpelna.jakies 325 do330 km.Teraz po zatnkowaniu przejechałem 285km,50 km spora rożnica ,staram sie znaelżc powody tej sytuacji,ktos wspomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 nie śmierdzi gazem/?? do tego masz nie wystrojone auto, jak pamiętasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 nie śmierdzi,jest ok.Tak wiem z tym że to gdzies pojawiło się z 3,4 tankowania temu.A od majówki nie zauważyłem zmian,aż tak wielkich ,moze to juz wina filtrów czas na wymianę ,prawie 10tyś.nalatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 może lipny gaz i dlatego, miałem tak kiedyś tankując na Orlenie w trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoislands Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam Panowie po dłuższym weekendzie, podpiąłem samochód pod komputer, okazało się, że sonda lamba za katalizatorem jest chyba uszkodzona, cały czas pokazuje "Uboga mieszanka". Dziś wybiorę się do warsztatu, gdzie montowałem gaz i umówię się na naprawę. Tak w przybliżeniu - ile mnie ten interes będzie kosztował? Dziękuję wszystkim za porady, pewnie dalej bym się tak kulał z dużym spalaniem (zakładając, że to wina sondy i naprawa pomoże). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Druga sonda nie ma wpływu na spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoislands Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 no to już nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Był już przypadek kiedy rzeczywiście druga sonda powodowała zawyżanie spalania, instrukcja nie wyklucza zupełnie jej wpływu na skład mieszanki (aczkolwiek w normalnych warunkach sprawnego silnika nie powinna mieć wpływu na spalanie). A zapłon w jakim masz stanie? Jakie świece, jaki przebieg na nich? Lepiej wymienić/zainteresować się najpierw tanimi rzeczami eksploatacyjnymi niż na chybił trafił kombinować z czujnikami, które są drogie a mogą być sprawne. Dolot, wydech szczelne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 a jakie sa pozostałe parametry?? korekty silnika I lambda jak pracuje?? II lambada nie ma wpływu jest kontrolna, sprawdza sprawnośc kata, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 ec_qg16&18.pdf, str. 171: The heated oxygen sensor 2 (rear), after three way catalyst, monitors the oxygen level in the exhaust gas.Even if switching characteristics of the heated oxygen sensor 1 (front) are shifted, the air fuel ratio is controlled to stoichiometric, by the signal from the heated oxygen sensor 2 (rear). This sensor is made of ceramic zirconia. The zirconia generates voltage from approximately 1V in richer conditions to 0V in leaner conditions.Under normal conditions the heated oxygen sensor 2 (rear) is not used for engine control operation. Już któryś raz to wklejam, najważniejsze: jest możliwe, że druga sonda wzbogaca/zuboża mieszankę, chociaż zapewne jest to mało prawdopodobne (albo nie jest to często spotykana sytuacja).Pisanie, że nie ma wpływu jest po prostu błędne, bo ten wpływ może mieć. Przy czym jak kiedyś szukałem to nie znalazłem jakie to są te warunki inne, niż normalne. Nadal sprawdzałbym świece, u mnie ostatnio auto zaczęło lekko kuleć, słabsze było, pomogła wymiana świec dopiero, a miałem platyny o przebiegu 40tys km. (teoretycznie powinny wytrzymać 60tys. na LPG). I przy okazji przetestowałem też, że nawet delikatnie mniejsza przerwa poprawia pracę na wysokich obrotach (5-7tys. rpm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoislands Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 ok Panowie, pytałem poprzedniego właściciela o świece - nie pamięta kiedy były wymieniane, więc chyba spróbuję tego pytanie do Was - jakie kupić? bo próbowałem szukać i na dzień dobry 12 różnych marek mi się pokazało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariohyster Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Kup NGK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 DENSO lub beru .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoislands Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam po dłuższym czasie na razie przesiadłem się na dwa kółka i dopiero teraz w międzyczasie wymieniłem świece poprosiłem w sklepie o NGK, dostałem BKR5ES-11 - sprzedawca sam dobrał mi świece, ale zauważyłem później w internecie, że do nissana primery powinny być teoretycznie BKR5E-11 czy to robi dużą różnicę? poprzednie również miałem BKR5E-11 jeżeli chodzi o stan świec - były tylko lekko brązowe, więc wg opisów jakie znalazłem to chyba dobrze, ale za to szczelina była w nich sporo większa niż w tych nowych świecach (dało się to gołym okiem zauważyć) silnik chodzi ok, zobaczymy tylko ile spali (sprawdzę, jak wyjeżdżę cały zbiornik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 trzeba przeczytać co oznacza to S w opisie 11 to przerwa 1.1 mm tak że ok ktoś stwierdzi że za duża ale niech tak zostanie spalanie powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoislands Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) z tego co wyczytałem / znalazłem to BKR5E-11 ma elektrodę zakończoną w formie "V" , a BKR5ES-11 ma zakończoną na płasko - w parametrach chyba się nie różnią czy to ma wpływ na coś to już nie wiem - może ktoś z Was wie (pewnie w jakimś celu są różne zakończenia) Tak się zastanawiam, czy się dobrze wyraziłem - chodziło mi o tą końcówkę świecy (zakładam, że to jest część elektrody). BKR5E-11 http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9308 BKR5ES-11 http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9320 Edytowane 18 Lipca 2014 przez gizmoislands Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 ok . prawda taka że do spalania ma być iskra czym mocniejsza tym lepiej a producenci robią cuda tylko czy większość to nie chwyty marketingowe ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoislands Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 trochę czasu minęło od wymiany filtra i świec, przy pracującej w tej upał klimatyzacji spalanie w mieście spadło do ok 12,8L gazu na 100km, więc niecałe 2 litry ucięło od poprzedniego wyniku myślę, że bez klimy ok 11,5L - 12L da się wyciągnąć (patrząc po spalaniu na komputerze). btw. na podstawie czego sprawdzane jest średnie spalanie? bo pokazuje mi średnie spalanie benzyny w warunkach takiej jazdy, do tego muszę dodać poprawkę na to, że jeżdżę na gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Gaz licz realnie co przejedziesz na ilości zalanej i tyle reszta to takie pitu pitu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi