Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spalanie gazu w mieście Nissan Primera 1.8 p11

gizmoislands
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

u mnie 9,5-10l, trasa-przeważnie miasto, na zbiorniku przejeżdzam 330km

Edytowane przez scandalieross

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Prawie 2 miesiące temu kupiłem Nissana Primerę 1.8 p11 i przerobiłem na gaz.

W trasie jest ok, spalił poniżej 8l/100km przy w miarę spokojnej jeździe (110-120km/h więcej nie jechałem i bez zbędnego deptania w gaz).

Natomiast wydaje mi się, że problem jest ze spalaniem w mieście (15l/100)

Po 1000km na przeglądzie "0" mechanik powiedział, że wg map na komputerze wszystko jest idealnie ustawione (ale wtedy raczej jeździłem swobodnie, więc pomyślałem, że mam po prostu "ciężką nogę").

Później starałem się jeździć w miarę ekonomicznie, ale spalanie waha mi się nadal przy ~15l/100km. 

Cały zbiornik przejeździłem również bez używania klimatyzacji, spalanie spadło raptem o 0,5l na 100km.

Chciałbym zapytać posiadaczy Nissanów Primera ile w mieście ~spalają wasze auta (no i przy jakim stylu jazdy).

pozdrawiam

G.

Witaj. Jak Tobie się autko sprawuję ponieważ zastanawiam się nad przerobieniem na gaz mam 1.8 benzynka z 2005 r i chciałbym założyć gaz co polecasz? w mieście pali mi około 10:(

DENSO lub beru ..

Kiedyś kiedyś jak miałem Toyote Celice 1.6 16V, później LaguneI 2.0 8V w gazie to zakładałem tylko NGK, teraz jak będę wymieniał to też na NGK.

• 4 tygodnie później...

mojego przerobiłem niedawno i z pierwszych testów spalania wyszedł jakieś 10- 10,5 litra

(trochę trasy - około 100 km i reszta raczej miasto - około 200 km)

p11.144 1.8