Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzynia Biegów

marteek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem jest następujący strasznie ciężko wchodzi wsteczny i jedynka pytanie jest następujące czy ten typ już dosyć leciwy tak ma bo spotkałem się z taki opiniami czy tez skrzynia albo sprzęgło do wymiany? Objawy wsteczny trzeba wcisnąć na "chama" wcześniej pomagało wrzucenie np 4 i później wstecznego teraz już nie pomaga czasami jest tak iż rano jest wszystko ok wsteczny wchodzi pięknie ale już po przejechaniu do pracy około 30 km jest już problem z wrzuceniem tego biegu.

Może ktoś miał podobne problemy proszę o pomoc

A próbowałeś jeszcze raz wysprzęglić? Po prosty jak chcesz wrzucić wsteczny, to najpierw wrzucasz luz, puszczasz sprzęgło i wciskasz go jeszcze raz, dokładnie. W większości japońców, którymi jeździłem to właśnie pomagało ;)

Witam

Zdecydowałem się jednak na wymianę sprzęgła zostawiłem samochód w Norauto powiedzieli ze sprzęgło Valeo+robocizna to 580 zł ok dzwonią następnego dnia Valeo jakie zamówili nie pasuje ok dzwonią znowu Luk tez nie pasuje ok następny tel jest sprzęgło pytam jakiej firmy słyszę odpowiedz Nexsus ??? Czy ktoś zna te firmę? Oczywiście zeszli z ceny do 500 zł. Brać? Pytałem się o gwarancje. Mówią ze jest . Nie wiem co robić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...